Perşembe, Nisan 23, 2015
2015 Nergisli Bahar Sofrası / Table Decoration With Daffodils/ Çay Saati Menüsü
Bu muhteşem nergis çiçekleri sofralara çok yakışıyor. Mevsimi olduğu için nergis çiçekleri ve uygun renkte kokulu mumlarla süsledim masayı. Menü ise şöyle:
1- Ev yapımı döner
2- Sebzeli pilav
3- Kuzu ıspanak salatası
4-Kereviz salatası
5-Kolay kıymalı börek
6-Zeytinyağlı peynirli poğaça
7- Şekerpare
8-Fıstıklı Cupcake
9-Mozaik pasta
10-Meyve salatası-çilek,ananas,kivi
Baharı karşılayan misafirlere hediyeler: Lavanta torbası, lavantalı zeytinyağlı sabun ve saksı.
Pazartesi, Nisan 20, 2015
ATILIM ÜNİVERSİTESİ TURİZM OTELCİLİK İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ " FAT CHEF " YEMEK ETKİNLİĞİ
Atılım Üniversitesi müthiş kaliteli bir etkinliğe imza attı yine. Amaç gençlere , hem üniversiteyi ve " Turizm Otelcilik " bölümünü tanıtmak , hem de gastronomi konusunda bilinç kazandırmak. Bu konuda eğitimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak.
Bu yıl 4. sü düzenlenen etkinliğe Ankara'da bulunan 18 lise katıldı. Her liseden 3 öğrenci daha önce kendilerine bildirilmeyen malzemeleri kullanarak 1 saat içinde özgün bir yemek hazırlama yarışına giriştiler. Her okul kendi masasında içi malzeme dolu bir sepetle karşılaştı.
Yarışmacılar heyecanla yemeklerini hazırlamak için çabaladı. Süre kısıtlı malzemeler çeşitli idi.
Enginar, et, patates, kereviz , pazı ... verilen malzemelerden bazılarıydı.
Aynı zamanda temiz ve düzenli çalışma zorunluluğu vardı.
Sonunda tabaklar teker teker jürinin karşısına çıkarıldı. Birinciliği "Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi " kazandı. Kendilerini tebrik ediyoruz.
Bu yıl 4. sü düzenlenen etkinliğe Ankara'da bulunan 18 lise katıldı. Her liseden 3 öğrenci daha önce kendilerine bildirilmeyen malzemeleri kullanarak 1 saat içinde özgün bir yemek hazırlama yarışına giriştiler. Her okul kendi masasında içi malzeme dolu bir sepetle karşılaştı.
Yarışmacılar heyecanla yemeklerini hazırlamak için çabaladı. Süre kısıtlı malzemeler çeşitli idi.
Enginar, et, patates, kereviz , pazı ... verilen malzemelerden bazılarıydı.
Aynı zamanda temiz ve düzenli çalışma zorunluluğu vardı.
Sonunda tabaklar teker teker jürinin karşısına çıkarıldı. Birinciliği "Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi " kazandı. Kendilerini tebrik ediyoruz.
Salı, Nisan 14, 2015
Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? Fotoğraflı Anlatım
Cafelerde pastanelerde sıklıkla karşımıza çıkan bu pastanın yapımı oldukça kolay. Malzemesi az . Neredeyse yapımı 10 dakika sürmedi ve herkes tarafından çok beğenildi. Genellikle dilim dilim satılan mozaik pastayı dışardan almak yerine mutlaka evde deneyin.
Malzemeler:
- 1 su bardağı soğuk süt
-450 gr petit bisküvi
-25 gr ( Ülkerin 1 poşetinin tamamı) ya da 4 yemek kaşığı kakao
-100 gr margarin
Yapılışı:
-Büyük bir kase içine margarin ve kakoyu koyup krema kıvamına getirin. Bisküvilerin tamamını kaseye boşaltıp , ufalamadan orta büyüklükte parçalar halinde kırın.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek , bisküvileri kırmadan , homojen bir karışım elde edin.
-Alüminyum folyo üzerine alıp piramit şekli verin.
-Folyoyu kapatıp , kenarlara bastırarak pastanın şeklini düzeltin.
- Zamanınız az ise 1 saat kadar derin dondurucuda bekletin.
Dilimleyerek servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Pazar, Nisan 12, 2015
Baby Shower ve Doğum Günü Partisi
Zeynep Naz 'ın dillere destan doğum günü ve Ayşe Melek'in baby shower partisi kutlandı. Mutlulukla nice nice yaşlar diliyorum.
Cuma, Nisan 10, 2015
Patates Yatağında Çedar Peynirli Zeytinli Kuzu Sote / Bir Füzyon Yemeği / Füzyon Mutfağı Nedir?
Akşam yemeğini yetiştirmeniz gerekiyor, aklınızda bir kaç tarif var. Buzdolabını açıyorsunuz ve standart bir yemek için gerekli malzemeleri bir türlü tamamlayamıyorsunuz. Ya bir şey eksik kalıyor, ya fazla. Zamanınız gitgide azalırken elinizde bulunan malzemeleri mutak tezgahına çıkarın elinizi çenenize koyup düşünün.Hayal edeceğiniz yemek bir füzyon yemeği olabilir. Füzyon mutfağı, değişik mutfak kültürlerinden alınmış ipuçlarıyla yapılan karma yemeğe deniyor. Normalde bir arada olamayacak birkaç malzemeyi ve farklı teknikleri kombine ederek bir yemek ortaya çıkarabilmek önemli olan. Füzyon mutfağı , "Farklı uluslara ait mutfak teknikleri ile malzemeleri tek bir tabakta birleştirmek , ama buna rağmen tabakta tek ulusal özelliğin öne çıkmaması." şeklinde de tanımlanabilir.
Şimdi hikayemize geri dönelim !
Diyelim ki tezgaha koyduğunuz malzemeler şunlar:
-Zeytin
-Çedar peyniri
-Domates ve biber salçaları
-Zeytinyağı
-Patates
-Kekik
-Parça kuzu eti
Bu malzemeleri kullanarak çok lezzetli bir tabak ortaya koymak mümkün. Zeytinle et yenir mi demeyin.
Tencerenizi zeytinyağı ile yağlayın. Salçaya buladığınız patatesleri kızartın ve tabağa alın.
Küçük doğradığınız eti yine zeytinyağında yeşil biber ve salçalarla soteleyip , çekirdeklerini çıkardığınız zeytinlerle birlikte kızartın. Tuz atıp karıştırın.
Tabağa aldığınız et sotenin üzerine çedar peyniri rendeleyin. Patateslere kekik serpiştirin.
Afiyet Olsun!
Şimdi hikayemize geri dönelim !
Diyelim ki tezgaha koyduğunuz malzemeler şunlar:
-Zeytin
-Çedar peyniri
-Domates ve biber salçaları
-Zeytinyağı
-Patates
-Kekik
-Parça kuzu eti
Bu malzemeleri kullanarak çok lezzetli bir tabak ortaya koymak mümkün. Zeytinle et yenir mi demeyin.
Tencerenizi zeytinyağı ile yağlayın. Salçaya buladığınız patatesleri kızartın ve tabağa alın.
Küçük doğradığınız eti yine zeytinyağında yeşil biber ve salçalarla soteleyip , çekirdeklerini çıkardığınız zeytinlerle birlikte kızartın. Tuz atıp karıştırın.
Tabağa aldığınız et sotenin üzerine çedar peyniri rendeleyin. Patateslere kekik serpiştirin.
Afiyet Olsun!
Salı, Nisan 07, 2015
Evde İskender / Döner Yapımı
Bu tarifi Meryem Tanyeli arkadaşımdan öğrendim . Gerçekten de kurtarıcı bir tarif. Evde de döner tadını yakalamak mümkünmüş...Teşekkürler.
1- Öncelikle kızartmaya uygun yumuşak dövülmüş antrikot / bonfile parçaları alıyoruz . Bu tarifte 1 kg bonfile kullandım. Etleri marine etmek için zeytinyağı ,top karabiber, defne , biberiye, kekik ile iyice harmanlayın. Etin suyunu bırakmasına sebep olacağı için marine ederken tuz kullanılmıyor. Tuzu kızartmadan hemen önce atmak gerekiyor. Marinasyon için de en az 1 saat buzdolabında etinizi bekletin.
2- Etleri üst üste dizip alüminyum folyoya ya da strech e sarıp derin dondurucu da en az 2 saat bekletin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)