Akşam yemeğini yetiştirmeniz gerekiyor, aklınızda bir kaç tarif var. Buzdolabını açıyorsunuz ve standart bir yemek için gerekli malzemeleri bir türlü tamamlayamıyorsunuz. Ya bir şey eksik kalıyor, ya fazla. Zamanınız gitgide azalırken elinizde bulunan malzemeleri mutak tezgahına çıkarın elinizi çenenize koyup düşünün.Hayal edeceğiniz yemek bir füzyon yemeği olabilir. Füzyon mutfağı, değişik mutfak kültürlerinden alınmış ipuçlarıyla yapılan karma yemeğe deniyor. Normalde bir arada olamayacak birkaç malzemeyi ve farklı teknikleri kombine ederek bir yemek ortaya çıkarabilmek önemli olan. Füzyon mutfağı , "Farklı uluslara ait mutfak teknikleri ile malzemeleri tek bir tabakta birleştirmek , ama buna rağmen tabakta tek ulusal özelliğin öne çıkmaması." şeklinde de tanımlanabilir.
Şimdi hikayemize geri dönelim !
Diyelim ki tezgaha koyduğunuz malzemeler şunlar:
-Zeytin
-Çedar peyniri
-Domates ve biber salçaları
-Zeytinyağı
-Patates
-Kekik
-Parça kuzu eti
Bu malzemeleri kullanarak çok lezzetli bir tabak ortaya koymak mümkün. Zeytinle et yenir mi demeyin.
Tencerenizi zeytinyağı ile yağlayın. Salçaya buladığınız patatesleri kızartın ve tabağa alın.
Küçük doğradığınız eti yine zeytinyağında yeşil biber ve salçalarla soteleyip , çekirdeklerini çıkardığınız zeytinlerle birlikte kızartın. Tuz atıp karıştırın.
Tabağa aldığınız et sotenin üzerine çedar peyniri rendeleyin. Patateslere kekik serpiştirin.
Afiyet Olsun!
2 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Zeytin ve et çok yakışıyor.Ellerinize sağlık.
Teşekkürler gerçekten güzel oluyor. :))
Yorum Gönder