Malzemeler:
8 adet tart kalıbı
Tart Hamuru Malzemeleri:
-3 yumurta
-150 gr tereyağı
-1 küçük çay bardağı dolusu şeker
-3 yemek kaşığı dolusu katı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edecek kadar un
İç Malzemesi:
-8 adet orta boy Amasya elması
-1 çay bardağı şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek İçin:
-Pudra şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında tereyağı ile şeker , yumurta , kabartma tozu ve vanilyayı iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Elmaların kabuklarını soyarak , minik parçalar halinde dilimleyin.Tencereye şekerle birlikte elmaları koyup , suyunu çekene kadar pişirin.
-Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp tart kalıbı büyüklüğünde açın. Hamuru tartın içine yerleştirin. Elmalı içi kalıplara paylaştırın.
-Üzerine kafes şeklinde süsleme yapın.
-Çiçek ve yaprak motifi ekleyin. 180 C fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet Olsun!