Tarif Mehtap Kızılca Hanım'a ait. Kendisine buradan sevgilerimi gönderiyorum. Klasik kurabiye şeklinin yanında , fındıktan biraz büyük hamur toplarına kürdan geçirerek servis yaptım . Kahvenin yanında deneyin mutlaka ... :)
Malzemeler:
Hamuru için:
-1 paket (250 gr.) tereyağı
-1 yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
-1 paket kakao (küçük boy) 25 gr
-4 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek kadar)
Şerbeti için :
-2 çay bardağı su veya süt
-2 çay bardağı toz şeker
Yapılışı :
- Oda sıcaklığında olan tereyağına sırasıyla yumurta, toz şeker, kakao , vanilya ve kabartma tozu eklenir, karıştırın.
- Un ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
- Diğer tarafta şerbet için şekeri suyun içinde eritip, soğuması için buzdolabına koyun. su yerine süt de kullanabilirsiniz.
Dinlenen hamura , fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayarak , uçlarına kürdan geçirip şekil verebilirsiniz. Ya da cevizden büyük parçaları yuvarlayıp yassıltarak pişirebilirsiniz.
Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 175 C fırında, kabarıp, üzeri çatlayana kadarpişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve hazırladığınız soğuk şerbete batırın.
Üzerini süslemek için çikolata parçaları veya hindistan cevizi, antep fıstığı kullanabilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!