"Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" demiş tarihte bir şahsiyet. Bazan hep pasta yemek gibi ütopik bir düşünce geçsede insanın aklından, pasta yiyebilmek için genellikle pasta yemeyi gerektirecek bir halde olmak lazım...
- Çok mu stresli bir gündü? Kocaman bir dilim pastayı (hemde çikolatalı) hakettik demektir.
-Bugün pek mutluyuz, diyet yok, herşey mükemmel, gelsin pasta , gitsin çikolata. Ne güzel...
-Doğum günü , evlilik yıldönümü, anneler günü, arkadaş toplantısı , içimden geldi pasta yaptım vs.
Pasta yemeyi hepimiz severiz ve sık sık tüketmek için türlü mazeretlerimiz vardır.
Peki ne zaman pasta yemek aklımızın ucundan geçmez hiç düşündünüz mü?
Kurt gibi acıkmışken... Buram buram kokan taze ekmek ve türlü nefis yiyecekler aç midenin hayalinde uçuşurken , pasta yemeyi kimse düşünemez.Bu nedenle hep tokluğun, zarif sofraların, keyifli anların , mutsuzluğu mutluluğa çevirme hayallerinin yiyeceği olmuştur pasta.
Sizin de pasta bahaneniz hazırsa buyurun denemeden sakın geçmeyin bu tarifi...
ÇİKOLATALI RULO PASTA
Ben kek hamurunu küçük fırın tepsisinde pişirdim . Dolayısıyla pasta keki biraz kalın durdu.Keki 30*25 lik dikdörtgen bir tepside pişirebilirseniz ince ,uzun ve daha çok beyaz krema içeren bir rulo pasta eldebilirsiniz.kek piştiğinde oldukça elastik oldu ve rulo yapmada hiç sorun yaşamadım.
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
4 yumurta
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
yarım paket vanilya
1 /4 su bardağı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 /4 su bardağı su
Beyaz Krema
1 lt süt
3 kahve fincanı un
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çikolata Krema
300 ml süt + 200ml su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı
Beyaz Krema :Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çelik tencerede , tahta kaşık kullanarak karıştıra karıştıra koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ilıdıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin. Kullanacağınız zaman dolaptan çıkarıp yüksek ayarda mikserle çırpın.
Çikolata Krema: Tüm krema malzemelerini karıştırın ve pişirin.Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
Kek Yapımı:Yumurta beyazlarını şekerle birlikte ,karbeyaz olup koyulaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta açık limon sarısı olana kadara çırpın ve yumurta beyazı karışımına ekleyin.Suyu ekleyerek. Ayrı bir kapta un , kakao, kabartma tozunu karıştırın ve eleyerek yumurta karışımına ekleyin ve tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırın.Küçük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek hamurunu eşit bir şekilde dökün . Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Sıcakken fırından çıkarın ve biraz ılıyınca yağlı kağıttan ayırıp rulo halinde sarın . Tam anlamıyla soğuyunca içine beyaz kremayı sürün rulo sarın. Üstünü çikolata kremayla kaplayın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.Bir gün beklettikten sonra servis yapın.
Pazartesi, Ocak 15, 2007
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)