PÜF NOKTASI
1.Etinizi, yumuşak ve lezzetli olması için mutlaka marine edin.
2.Bonfilenizin bir yüzünü , az pişmiş olması için 2 dakika, orta pişmiş olması için 3 dakika, çok pişmiş olması için ise 4 dakika tavada tutmalısınız .Diğer yüzünü belirtilenden daha az sürede kızartabilirsiniz .
3. Bonfileyi, suyunu verip lezzetini kaybetmemesi için harlı ateşte kızartın.
4. Kıvamlı bir mantar sos hazırlamak için mantarın pişirme suyunu tamamen çektirmeyin.
5. Kültür mantarı yerine bulabilirseniz, porcini mantarı veya lezzetli kanlıca mantarı tercih edin.
6.Bu tarif için bagelı kendim pişirdim ama , farklı bir ekmek kullanabilirsiniz tabii.
BAGEL ÜZERİNDE MANTAR VE ISPANAK SOSLU BONFİLE
MALZEMELER
2 Kişilik
-1 adet bagel
-2 dilim dövülmemiş bonfile
-kızartmak için 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-tuz
Bonfileyi Marine Etmek İçin:
-1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı soya sosu
Ispanak Sos İçin:
-100 g ıspanak yaprağı
-1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-2 çorba kaşığı krema
-karabiber
-toz acı chili biberi
-tuz
Mantar Sos İçin:
- 150 g mantar
-2 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı soya sosu
-yarım paket (100 ml) krema
-2 adet esmer kesme şeker
-1 su bardağı et suyu
-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-tuz
Süslemek İçin:
-tabağı süslemek için taze nane dalları
-taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞI
1.Bonfile parçalarını bir gece önceden marine etmeye başlayın.Marine malzemelerini karıştırın. Etin her tarafına karışımı yedirin. Buzdolabına kaldırın.
2.Ispanak sosu hazırlamak için körpe ıspanak yapraklarını tercih edin. Ispanak yapraklarını ince doğrayarak zeytinyağı ve tuzla birlikte tavaya koyun.Orta hararetli ateşte soteleyin. Altını kapattıktan sonra baharat ve kremasını ekleyerek karıştırın.
3.Mantar sosu hazırlamaya , mantarları küçük küçük doğrayarak başlayın. Zeytinyağı ve tuzla , tavada sotelediğiniz mantarları ,minik doğranmış sarımsakları ekleyerek bir kaç kez daha çevirin. Et suyunu ilave edin ve kısık ateşte , suyu azalana kadar pişirin.Şekerleri ve soya sosunu ekleyin, ateşi açarak 4-5 kez daha çevirin. Altını kapatıp kremasını ekleyerek iyice karıştırın.
4. Bagelı enlemesine iki parçaya ayırın. Üzerlerine mantar sosu yayarak 200 C 'de 10 dakika fırınlayın.
5. Marine ettiğiniz bonfileleri zeytinyağında biraz tuzlayarak, kendi arzunuza göre , az, orta veya çok pişmiş olarak , harlı ateşte kızartın.
6. Fırından çıkardığınız bagelları servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Mantar sosun üzerine , ıspanak sos koyup üzerine eti yerleştirin. Servis tabağınızı nane dallarıyla süsleyin. Taze çekilmiş karabiber serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
11 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Aslıcım harika ellerine sağlık başa
rılar dilerim sımsıcak sevgiler.
Colorado da yediğim bagelleri burada bulamadım, ama senin yaptıklarında çok hoş görünüyor.
Sandviç tarzında yedim ama senin yaptıkların gibi tatmadım hiç.
Dener miyim bilmiyorum ama tatmak istiyorum bir şekilde:)
Merhabalar,
Sıradan bir balık ,ben denemenizi tavsiye ederim. Bagel hem tok bir ekmek hem de biçim olarak uygun.Mantar sosla et kesinlikle ayrılmaz ikili, çok lezzetli.Biz bu tarifi seviyoruz.
Derya çok teşekkür ederim, :))
Sevgilerimle...
sıradışı ellerine sağlık diyorum başarılar...
Yarın denemek için bugün malzemeleri alacağım:)
Sıradan bir balık,
Denediğinde yorumunu yazabilir misin? Biz eşimle çok lezzetli buluyoruz ama farklı damaklardan gelecek eleştirileride -eksiklikler fazlalıklar olabilir- merak ediyoruz.
Kolay Gelsin ,
Sevgiler,
zahmetli ama çook harika bir görüntü eminim tadıda harikadır ellerine sağlık başarılar dilerim
ellerinize sağlık...başarılar dilerim...enfes görünüyor...
Gerçekten harika
1. evde internette calisabilirim diyen. paylaşim sitelerinde fazla vakit geciriyorum diyen. world excell kullanabilirim diyenler . egitim yetenegim var egitmen olabilirim ya da hitabet yetenegim var diyen herkese verebilecegimiz bir iş var .online calişmaya aday elemanlar araniyor not ,::: işimiz pazarlama ve satiş degildir saygılar http://tinyurl.com/eglencelikazanc
Bence Harika olucak
Yorum Gönder