1900 'lü yıllardan beri çikolata üreten Hershey 'in gönderdiği tarifleri zaman zaman deniyorum. "Valantine Day Chocolate Cookie 'de bunlardan biri. Tarifte verilen katı yağ yerine ben taze süt kaymağı kullandım. Tahta çubuklar ise çocukların yediği magnum dondurmalardan sakladıklarım. Üzerlerini esmer şeker serpiştirerek süsledim. Ama sade olanlar daha çok beğenildi.Tarifin orjinaline buradan bakabilirsiniz.
Malzemeler: 14 adet Kurabiye
1 cup=250 ml su bardağı
- 2/3 cup taze süt kaymağı
- 1 +1/4 cup sugar
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 1 yumurta
- 2 cup un
- 1/2 cup kakao
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 14 adet tahta çubuk
Yapılışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Hamur kabına kaymak , şeker, su ve vanilyayı koyarak mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonra un , kakao , tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun .
Hamur sertçe ama ele yapışmayan kıvamda olmalı. Gerekirse, daha iyi şekil alması için buzdolabında dinlendirebilirdiniz. Ben birkaç saat beklettim sonra tekrar oda ısına getirip şekillendirdim.
Hamurdan 1/4 cup lık parçalar alarak yuvarlak şekil verip çubuklara geçirin. 180 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Fazla pişirmek kurumalarına sebep oluyor. Soğuyan kurabiyeleri esmer şeker serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
7 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
harika görünüyorlar :)
ellerine sağlık
Size bir ödülüm var :)
(16 şubat 2009 yazısı)
Ellerine saglik Asli'cigim,
Sevgiler..
mmmmm gerçekten çok albenisi yüksek kurabiyeler ellerinize sağlık hocam;)
Kızlara selam olsun...
merhabalar,
cikolatayi bende cok severim ve tarifte verdiginiz cikolata cocuklari cezbedecek sekilde.. tskler, selamlar
medinem
Selaaam,
Eğer bloguma uğrayabilirsen çok sevinirim, sana bir ödülüm var :)
sevgiler,
selamlar-hoş tarifler ve sunumlar-emeginize saglık
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com
Yorum Gönder