Bu aralar elmalı birşey yapmam kaçınılmazdı. Dolabın sebze bölümünde belki bir aydır bekleyen amasya elmalarını ,kimse yemeye yanaşmayınca onları değerlendirmek gerekti. Tarifi ben bir gazete küpüründen kesmişim ve defter arasına koymuşum. Bazı değişiklikler yaptım tabii.Aslında biçimi dışında tüm tarif değişti diyebilirim:))Çünkü esas tarifin hamurunda yalnızca 250 gr margarin, un (göz kararı) ve şeker vardı. En önemlisi margarin yerine zeytinyağı kullanmak oldu. Birde malzemeyi iki katına çıkardım. Hem tepsim büyüktü ( 22*35 lik borcam dikdörtgen). Hem de 8 adet kullanılmayı bekleyen elmam vardı.
Malzemeler
Hamur malzemesi
- 1 yumurta
- 1 kaşık katı yoğurt
- 3 kaşık yoğurt suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 paket vanilya
- 8 çay bardağı kepekli un
Yapılışı
Kızlar uyanıp şarkı söylemeye başladığı için kısaca yazıyorum:)
Sıvı olan hamur malzemelerini karıtırın. Şeker , limon kabuğu rendesi, vanilya ekleyin .Unu eleyerek koyun. Hamuru ikiye bölün. Yarısını 0,5 cm kalınlığında açıp , yağlı kağıt serilmiş tepsiye serin, üzerine elmalı içi yayın. Hamurun diğer yarısı ile üzerini kapatın. Hamurun üstünü çubuk yardımıyla sık sık delin. 175 C de pişirip , kare kare keserek servis yapın.
26 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Eline sağlık. Benim de buzdolabımda yaklaşık 2 aylık elmalar var. Ben de bir tatlı yapacaktım. Yarısını senin bisküvilerden yapacağım galiba.
Devletşah
Günaydın :)
Elma ve elmalı herseyi seviyorum ben.Yaptigin elmali bisküvi de cok guzel gorunuyor.En kisa zamanda deneyecegim.Ellerine saglik.
Sevgiler,
cimcime
eline sağlık Aslı ,şekerin fazla olmaması ve kepekli unla yapılması benim için ideai ,çokta güzel görünüyor
kolay gelsin...
Anonymous
sevgili aslı elmalı bisküvi çok güzel görünüyor. tam burda olsa da yesek cinsinden :). çayın yanında harika olur eminim. en kısa zamanda ben de yapmak istiyorum. aslında denemek istediğim o kadar çok tarif var ki hangibirini yapacağım bilemiiyorum :))
şule
aslı merhaba,
yaptığın elmalı bisküvi resimde sanki yumuşak mış gibi geliyor, normal bisküvi gibi sert kıtır kırtır mı oluyor yoksa, yumuşak mı oluyor???
şimdiden teşekkürler
munise
Aslicigim Merhaba,
Ne guzel yazmissin, insanin icine mutluluk veriyor bu iyimserligin.
Ellerine saglik!
Sevgiler, Zeynep
zeynep
Günaydin Asli Hanim
çok lezzetli gorunuyorlar bu aksam misafirlerime yapabilirim ama evde kepekli un maalesef yok normal unla yapabilir miyim?
Tesekkurler
Sevgiler
yasemin
Merhabalar,
Güzel yorumlar için teşekkür ederim.Gerçekten çayın yanında iyi oluyor. Ben çayı şekersiz içiyorum. Lezzetli geldi.Üstü hafif kıtır içi yumuşacık . Beyaz unla yapılabilir tabii, ama un miktarı değişir.Aldığı kadar un diyebiliriz.Yumuşak bir hamur olacak.Sevgilerimle , herkese mutlu bir gün diliyorum...
aslı altan altundal
ben de elmali tariflere bayilirim, insallah deneyecegim, ellerinize saglik, tam bana gore zaten kepekli un, zeytinyazi, az sekerli..
esma
Ellerine saglik Aslicim bu cok leziz ve hafif gozukuyor..
hanife
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar dün akşam yapmaya çalıştım ama benimkiler resimdeki gibi güzel gözükemediler, sanırım zeytinyağından kaynaklanıyor çünkü kepekli unla birtürlü hamurları birleştiremedim ama sonuçta şekilsiz ama tadı güzel bir kurabiye çıktı ortaya teşekkürler
birgül
merhaba Aslı, elmalı bisküviler çok güzel gözüküyor. ellerine sağlık..benim sormak istediğim bu tarifte kabartma tozu kullanılıyormu?
sevgiler...
hatice
Hatice çok sağol, kabartma tozu kullanılmıyor . Genelde biskivü tariflerinde pek olmuyor. Güzel günler dilerim...
aslı altan altundal
bu pasta çok güzel tarif için herkeze teşekkür ederim
yeni yaptım ve fırında şu an pişmelerini bekliyorum.sonucu iletirim
henüz sıcaklar ama denedim harika oldu bu tarifi favoriilerim arasına aldım.süperdi
aslı cım bu tarifi şuan yaptım pişmesini bekliyorum fakat hamuru merdaneyle açıp borcama serme kısmı benı çok zorladı aceba başka bi fikrin var mı yazarsan sevinirim hoşçakal :)
adımı yazarken yanlışlık oldu :)
offf aslı :( seninki gibi olmadı yaa.... yapış yapış bişeyler var sanki :(
Merhaba Filiz,
Acaba un gereğinden fala mı yumuşak oldu. Klasik kulak memesi kıvamı olmalı. Beyaz un la denediysen fazladan un gerektirebilir. Üzüldüm gerçekten. :(
mrb aslı
unu iyiydi fakat yine de seninki gibi olmadı. çok moralim bozuldu çünkü pasta konusunda çok başarılıyım.galiba bi şeyi gözden kaçırdım o da elmanın suyunu çekmesi gerektiğiydi. biraz suluydu heralde hamuru o cıvık hale getirdi. ilgilendiğin için tşk ederim aslıcım...
kepekli un bildiğimiz kepekli un adı üstünemi yoksa tam buğday unuda aynı işlevi görürmü
Merhaba,
Kepekli un olursa daha iyi olur. Tam buğday unuyla denemedim. Kolay gelsin.
bence margarin kullanmamanız süper..ellerinize sağlık...
Armagan
tarifinizi normal unla denedim.
hamuru açıp tepsiye döşemekte çok zorlandım. dokundukça parçalandı ki tarife göre daha az un koymuştum. sonuçta görüntü iyiydi ama altta kalan hamur iyi pişmedi. tekrar denemek lazım herhalde.
hülya
Yazılarınıza bayıldım. Ben de kendi kendime kurduğum mutfak okulumda bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Sizi takip etmek de oldukça şey katacak bana belli ki. Siz de beni takip eder ve görüşlerinizi dile getirirseniz çok mutlu olurum.
Yorum Gönder