Çarşamba, Mayıs 25, 2005
Kıtır Ekmekli Bahçe Salatası
Körpecik ıspanak yaprakları,
Mini mini dereotları,
Tazecik tereler,
Narin yeşil soğanlar,
Bizden habersiz bahçenin bir köşesinde almış yürümüş dedemsakalı ve radika otları,
Mis kokulu maydanozlar,
Bahçeden toplanır,
Tertemiz mahsuller şöyle bir yıkanır ve kurulanır,
Kıtır pizza ekmeği üzerine yerleştirilir.
Aralarına ev yapımı lor serpiştirilir,
Etrafına minik domatesler dizilir.
Üzerine (Tariş 'in Organik Sızması+ limon suyu + çok az Tariş üzüm sirkesi) karışımı gezdirilir.
Salata tabağı dünyanın en lezzetli yemeği hazırlanmışçasına gururla taşınır.
Sofranın tam ortasına konulur.
Ve önce biraz seyredilir.
Sonra bir parça ekmek koparılır, arasına yeşillikle birlikte lor yerleştirilir.
Tadılır , yavaaş yavaş çiğnenir.
Topraktan sofraya uzanan serüvende yaşananların hazzıyla doyulur .
Ve bunların hiçbiri rüya değil diye şükredilir...
(not: kıtır ekmeği , yaş maya, süt, kepekli un ve sızma zeytinyağı ile hazırladım.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
19 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
aslı bu ne güzellik ve ne kadar iştah açıcı bir anlatım :). Ellerine sağlık. Bahçene bereket :) Biz de balkonumuzda ufak bir bahçe yaptık. içinde dereotu, maydanoz, biber, domates var. Daha minicikler. Saksıda da nanelerim var. Onları artık kullanabiliyorum.
şule
super bir görüntü bu ya. ellerine yüreğine sağlık..
ev yapımı lor demişsin sen mi yaptın lor'u? sen yaptıysan nasıl yaptın öğrenebilir miyim bende bu aralar taktım peynir yapmaya
hande
Asli, ne kadar canli renkler ve insanin kendi bahcesinden olmasi da cabasi! Cok da lezzetli görünüyor! Tüm italyanlar kitir ekmekli bahce salatani kiskanacaktir eminim;)
Sevgiler
dileku
Aslı abla, insanın ekran karşısında bile yüzünü gülümseten bir tabak olmuş bu. O otları eken, ekmeği yoğuran ellerinize sağlık! İnşallah ben geldiğimde de bahçenizi görebilirim.
Hatice
Merhabalar,
Şulecim insanın elinin altında böyle tazecik malzemelerinin olması çok güzel oluyor, ne iyi yapmışsın.
Sevgili Hande loru ben yapıyorum. Tarifini daha önce vermiştim. Çok kolay aslında. Konu arşivinden bakarsan bulabilirsin. Ayrıca yazı içinde de link verdim.
Sevgili Dileku dün akşam yedik gerçekten çok lezzetliydi. Güzel yorumuna teşekkür ediyorum.
Haticecim,ama biz hep bekliyoruz, bir ses seda çıkmıyor senden:)) En kısa zamanda görüşmek üzere diyorum...Sevgilerimle.
aslı altan altundal
resimlerin, anlatımın bir harika Aslı, ellerine sağlık..sevgiler..
hatice
Asli, resimlerin cok guzel; renkler aslina cok yakin canlilikta cikmis. Anlatimin da o kadar hos ki, bu yaziyi yazar yazmak mutfaga ekmek yapmaga gidecegim. Ellerine saglik.
zinnur
Aslı'cım,çok güzel bir görüntü.Mutluluk veriyor insanın içine.Ya anlatımına ne demeli,şiir gibi.Maşukiye'den bol miktarda yeşillikle döndüm.Üç gündür ben de öğün olarak salata yiyorum.Katkısız doğal ortamda yetişmiş hepsi.Tijen hanım'ın sayfasındaki gibi "anmalık" oldular bana.Babamın bahçesinden bakla topladım.Kabukları pırıl pırıl,burada böylesini görmem mümkün değil. Mutfağıma tam bir renk cümbüşü hakim.Artık tatile girene kadar yetinmek zorundayım.Annem de süt getirtmiş komşularından. Bir miktarıyla lor denemek istiyorum. Sevgiler,mutluluklar,her şey gönlünce olsun.Meltem Atan
Meltem Atan
Sevgili Asli,
Ne kadar guzel bir salata. Bu tazelikleri yetistirmek ve yemek ne hos bir duygu. Ben de kendi capimda yesillik yetistiriyorum.Her kullandigim yesillik salatalara ayri bir lezzet katiyor. Cocuklar da severek yiyor.
Tebrikler ve bizleri tazelik yemege tesvik ettigin icin tesekkurler
Hamiyet
Selamlar,
sitenizi uzun suredir takip ediyorum, sevgili Hatice (portakalagaci) sayesinde haberdar olanlardanim.. sunumunuz,saglikli ve dogal sofraya verdiginiz dikkat cok guzel.. ozellikle bu fotograf cok ama cok guzel, insanin nasil da istahi aciliyor..tabii herseyin bahceden ve elinizden olmasi da ayri bir guzel..Elinize saglik..Ben de h.sonlari sapanca ya kacarak bahce keyfi yasamaya calisiyorum..annecigimin sayesinde de balkonumda nane, maydanoz ve kiraz domates yetistiriyorum ama bahcenin yerini ve bereketini tutmuyor..
Bu arada bahce zenginliginin altindaki ekmek de goz dolduruyor..ilk firsatta deneyecegim..
sevgiler,
Zeynep
ZKoral
OHHH,OHH OHH...ASLI HANIM ,VALLAHI NE DESEM KI GOZUM DE ,GONLUM DE ,MIDEM DE DOYDU RESMI GORUNCE.SAGLIK IKSIRI GIBI..BIZIM ICIN DE AFIYETLE YIYIN LUTFEN.
ESRA
sitelerinizi gezdim.çok güzel.enerjinize de hayran kaldım. iş, çocuklar, ev işleri, mutfak işleri, el işleri... hepsine nasıl yetişiyorsunuz?
bu arada meslekdaşız. ben de muhasebe öğretmeniyim. bazı günler sadece öğrencilerle uğraşmak bile yoruyor. hiç bir zaman sizin gibi olamam sanırım.
sevgiler
pınar
asli'cigim,
bir de yaninda ufacik da olsa bir kadeh sarap lazim galiba. bana öyle geldi. bir de günbatimi, bir de deniz ve bir de günesten ve yüzmekten yorulmus bir beden. uyku hükümdarligina uzanmadan önce yenmek için..
tijen
Tijen
Asli'cigim, tek kelimeyle harika! Ekmek, ispanak, domates, sogan; ne güzel hepsi tazecik, kendi ürünün. Bu renkleri gördükten sonra herhalde bir cogumuz mutfaga salata yapmaya kosmustur. Resimler cok güzel, cok (italyan yemek kitaplarindan cikmis gibi).
mine
ellerine saglik, cok guzel gorunuyor! nar eksisi de guzel olur gibi geliyor bana, domates ve yesilliklere kullaniyorum ben, tavsiye ederim.
Sevgiler,
Zeynep
zeynep
Ne güzel bir gün!
Bu harika yorumları okuduktan sonra böyle düşünmemek elde mi?Kaç gündür bilgisayarla ilgilenemedim. Ancak teşekkürlerimi iletebiliyorum. Gününüz hiç ummadığınız kadar aydınlık olsun arkadaşlar...
aslı altan altundal
MERHABALAR ,SOYLENECEK HERSEYI ARKADASLAR SOYLEDILER SUNUM VE FIKIR COK SUPER.
BENIM MERAK ETTIGIM EKMEGI NASIL YAPTINIZ?TARIFINI VERIRSENIZ BEN DE DENEYECEGIM.
SEVGILER...
EMEL
EMEL
Emelcim,
Tarifi biribir veremiyorum malesef, çünkü göz kararıyla ve birazda aceleyle yapmıştım. Yaş mayanın yaklaşık 1/4 'ü, yaklaşık yarım kilo un ,yarım çay bardağı kadar zeytinyağı kullandım. Hamuru süt ile yoğurdum.Biraz da tuz var tabii. Bu malzemeyle 5 tane ekmek çıktı. Hamuru yoğurup mayalandırdıktan sonra 5 'e bölüp herbirini pizza büyüklüğünde açıyorsun ve fırında pişiriyorsun. Kolay gelsin diyorum. Sevgilerimle...
aslı altan altundal
Aslicim tarif icin tesekkurler.email adresinize yazdim .Unye'nin resmini ekledim.
Sevgilerimle...
emel
Yorum Gönder