Patlıcanlı yemek tariflerine merhaba!
Bahar geldi geliyor derken, işte mayıs sonundayız. Yaz geldi artık.Bu mevsim bereketiyle gelir hep.Kiraz, çilek, vişne, şeftali, kayısı, kavun, karpuz....Bu meyveleri yerseniz doyarsınız zaten. Lezzetli sulu domatesler, yeşilliklerle birlikte,taze patlıcan, bamya , bezelye, yeşil fasulye...Hafifletir insanı.
Patlıcan yemeği etli olmasına rağmen oldukça hafif ve özel misafirler için pişirildi.Tüm malzemeler çiğ olarak konulup kısık ateşte pişiriliyor.Tarifi, defterime aldığım nota göre, geçmiş yıllarda yayınlanan mutfak keyfi programından yazmışım.
Malzemeler
- 3 adet uzun patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası eklenmiş 2 su bardağı kadar su
- 2 baş orta boy soğan
- 2 adet iri kırmızı biber
- 4- 5 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 yumurta
- iki avuç kadar ekmek içi
- yeni bahar, kekik, kimyon, tuz ( ayrıca 2 diş sarımsak ekledim)
- 500 gr. kıyma
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına verev kesin. Tuzlayıp, acısı çıkana kadar bekletin.
- Soğanları, kızmızı biber , yeşil biber ve domatesleri halka halka doğrayıp geniş yayvan bir tencerenin dibine sırasıyla yayın, zeytinyağını gezdirin.
- Diğer tarafta kıymayı , yumurta ve ekmek ile yoğurup , baharat ekleyin.İyice yoğurun.
- Acısı çıkan patlıcanları yıkayıp suyunu sıkın.Verev aralarına kıymayı doldurup , tencereye dizin .
- 2 bardak kadar domates salçalı suyu ekleyip , kapağını kapatarak pişirin.Gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz.
14 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
patlıcanla aram pek iyi değildir ama böyle özel yemekleri de yemekten geri kalmam.patlıcan kebaba hayır demem mesela biraz ona benziyor.resim de gel beni ye diyor hani.ellerine sağlık..
birben
slm,
benim anlamadigim birsey var sebzelerle patlicanlar birarada mi pisiyor yoksa sebzeler ayri tencerede patlicanlar ayri tenceredemi ????
Cevabiniz icin cok tesekkürler
senay
Ellerine sağlık , nefis görünüyor:) Ben patlıcanı çok severim ama eşim hiç sevmediği için yapmıyordum. Ama 1-2 ay önce eşim benden karnıyarık yapmamı istedi.Çok şaşırım ve yaptım. Afiyetle yedi , daha çok şaşırdım.Ama karnıyarık haricinde yemek istemiyor.Dolabımda yine patlıcan var , bu hafta türlü gibi bişey yapmayı düşünüyorum , bakalım eşim yiyecek mi?
Bu arada sizin tarife de mutlaka deneyeceğim.
Sevgi ve sağlıcakla kal:)
cimcime
Aslicim bu yemegi hamileligimin ilk basinda pisirmistim, cok sevindim gorunce :) Yaz meyveleriyle ilgili soyledigin sey cok dogru, ben de yaz hamilesi oldugum icin en cok bu meyveler sevindirmisti :))) Ellerine saglik, kizlarina da sevgiler opucukler :)
Minik Patikler
Muhtesem goruntu.. Ellerine saglık.. Kesinlikle deneyecegim. Sebzeler cok guzel gorunuyor. İncecik biberlere hasret kaldık buralarda...
hanife
super,degisik bir patlican yemegi daha ogrendim.En kisa zamanda deneyecegim,kizartma yapmadan pisirilmeside cok guzel ,ellerine saglik
ned
Merhaba Arkadaşlar,
Tüm yorumlar için teşekkürler.
Patlıcan seviyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim değişik bir yemek.Şenay, tencereye önce soğan- kırmızı biber -yeşil biber ve domatesleri sırasıyla diziyorsun en üstede verev aralarına köfte harcı yerleştirilmiş patlıcanları diziyorsun. Suyunu ekleyip pişiriyorsun. Herşey çiğden ve birarada pişiyor. Afiyet olsun...
aslı altan altundal
aslı nefis görünüyor ben de ne zamandır patlıcan yapmıyorum. Canım patlıcan istedi şimdi. Ellerine sağlık..
şule
Müthiş lezzetli olduğuna eminim .kesinlikle deneyeceğim harika görünüyor aslı ellerine sağlık
nazlı
Cevabin icin cok tesekkür ederim asli
en kisa zamanda denicem
Senay
patlıcanı çok severim. ama yemekleri yağlı olduğundan pişirmeye çok çekinirim. bunu mutlaka deneyeceğim. hem yağı az hem de kısık ateşte pişirildiği için eminim çok lezizdir.
saadet
ben bu yemeği yaptım, nefis oldu, eşim bayıldı.
bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler aslıcığım :)
saadet
Saadetcim,
Beğenildiğine sevindim. Eline sağlık.
aslı altan altundal
Ben bu yemegi ikinci kez yapiyorum cok saglikli ve guzel bir sunum sekli.Sadece ustunu erken acmamanizi tavsiye ederim.Son dakikada acmak daha hos bir goruntu veriyor.Tarif muhtesem.Firinda yaptim ,tadi harika.Misafirler geldiginde yapilabilecek bir tarif.Tesekkurler tarif icin.
Yorum Gönder