Çarşamba, Mart 01, 2006

Yulaflı Sandviç Bisküvi

Diyet yapanlara (arasına nugat sürmeden) ve çocuklara özellikle önerebileceğim ve mutlaka deneyin demekten kendimi alamadığım yulaflı bisküviler. Tarif " Gifts From The Kitchen " kitabından.Yapımı çok kolay, bisküviler çok lezzetli ve tok tutuyor . Çocuklar için bisküvilerin arasına sürdüğüm nugatı da Estelle'in verdiği tarifi uygulayarak kendim yaptım.


Sütlü Çikolatalı Yulaflı Sandviç Bisküvi


Kurabiye Malzemeleri

  • 3/4 zeytinyağı(Diyet yapıyorsanız 1/2 bardak yağ kullanabilirsiniz)
  • 1 + 1/4 bardak esmer şeker(Bana bu miktar şekerli geldiği için ikinci yapışta 3/4 bardak şeker koydum )
  • 1 yumurta
  • 1/3 bardak süt
  • 1,5 çay kaşığı vanilya
  • 3 bardak yulaf ezmesi
  • 1 bardak çok amaçlı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Estelle'in Nugat Malzemesi
  • 30 gr fındık
  • 1 kahve kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve kaşığı kakao
  • 1kahve kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 kahve kaşığı vanilya,
  • 75 gr sütlü çikolata
Yapılışı

  • Kurabiyeler için: Yağ , şeker, yumurta ,süt ve vanilyayı birarada koyup orta hızda mikserde homojen olana kadar karıştırın.Yulaf, un , karbonat ve tuzu ekleyin.Düşük hızda mikserle karıştırın. Hamur krema veya koyu kek hamuru kıvamında olacak .Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir yemek kaşığı dolusu alarak , aralarına boşluk bırakıp mümkün olduğunca yuvarlak şekilde yerleştirin. Daha küçük bisküviler isterseniz, bir tatlı kaşığı dolusu hamuru tepsiye yerleştirin.Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 190 C (375 F) fırında açık kahverengi olana kadar pişirin.
  • Arasına nugat sürmek isterseniz, önce verilen miktarda kaliteli sütlü çikolatayı benmari usulü eritin . Çikolata erirken verilen diğer malzemeleri karıştırın. Daha fazla fındık tadı için fındık miktarını artırabilirsiniz.Tüm malzemeleri erimiş sıcak çikolataya ekleyin ve nugatın soğumasını beklemeden( içinde çikolata olduğu için soğuduğunda katılaşıyor) bisküvilerin arasına sürün.

Öneri: Arasına nugat sürmeyecekseniz, kurabiye hamuruna ince çekilmiş fındık ekleyebilirsiniz. Bir bardak un yerine , 1 bardak (un + fındık) karışımı koyun.

19 yorum:

  1. Son derece sağlıklı ve de güzel bir kurabiye olmuş.Ellerinize sağlık.Size bir sorum olacak ; ben sıvıyağ ile yaptığım kurabiye hamurlarının kıvamını bir türlü tutturamıyorum.Bu yüzden de hep tereyağ ile yapıyorum ama sonuçta tereyağı da doymamış katı yağlardan olduğu için içimede pek sinmiyor.Sıvıyağ ile yaptığınız kurabiye hamurlarında kıvamı tutturabilmek için yaptığınız özel bir şey yada bir püf noktası varmı?Bu arada bende bütün yemeklerinde(hatta pilavlarda bile) zeytinyağı kullanan biri olarak yemek tariflerinizi beğenerek takip ediyorum.Sevgilerimle 

    özge

    YanıtlaSil
  2. Aslı Hanım, sayenizde yaptığım kurabiyelerin sağlıklı olduğunu bilerek kızıma yediriyorum.margarinden kurtulduk :)) kurabiye ve bisküvilerinizde yağlı kağıt kullanmanızın ve unu elemenizin nedeni nedir? birde karnıbahar mücveri tarifinizle ilgili bi sorum olmuştu,o tarifin altındaki yorumlarda,yanıtlayabilirseniz sevinirim teşekkür ve sevgilerimle pınar 

    pınar

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Aslı, herkes gibi ben de bayılıyorum senin sağlıklı kurabiyelerine! Yanımda hiç kurabiyem yok bugün, şimdi Rooibos çayımla birlikte ne güzel olurdu bunlar..  

    Sibel

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, sitemde yemek siteleri diye bir bölüm açacağım siteni de eklemek istiyorum bir sakıncası var mı??
    Sevgiler, 

    Berrin

    YanıtlaSil
  5. Özge tarifte mesela 250 gr tereyağı veya margarin kullanılıyorsa bunun yerine 180 gr ( 1+1/4 bardak ) sıvı yağ kullanmak uygun . Kepekli un , beyaz undan daha toparlayıcı özelliğe sahip.Kepekli kullanılacaksa un miktarı daha az olmalı. Nişastalı kurabiyeler daha yumuşak ve ağızda dağılan türde oluyor.Birde hamur yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.
    Pınar tepsiye yağlı kağıt sererek hem hamur işlerinin yapışmasını, altının yanmasını önlüyorum hem de tepsi çok kirlenmiyor temizliği kolay oluyor.Unun elenme sebebide hamur işlerinde daha fazla kabarıklığın sağlanması için. Yumuşak ağızda dağılan bir kurabiye için elenmiş un işleri kolaylaştırır.
    Sibel aslında benim de aklım hep senin yaptıklarında kalıyor:)
    Berrin tabii memnun olurum...Sevgilerimle. 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  6. çok amaçlı un nedir? anlamadım?
    onun yerine bildiğimiz normal un kullanabilirmiyiz.
    cevabınız için şimdiden teşekkürler 

    nihan

    YanıtlaSil
  7. Nihan
    Çok amaçlı un protein değeri 10.5 olarak belirtilen un çeşidi.Genellikle yabancı tariflerde bu şekilde geçiyor.Onun yerine elinde bulunan unu kullanabilirsin. Bir önceki ekmek tarifinde bu konudan var.Kolay gelsin... 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  8. Sitenizi beğenerek takip ediyorum.Linklerim de ekledim.Güzel yazılarınızın devamı dileğiyle.
    Sevgi ve Duayla... 

    Şehnaz

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim Şehnaz bende sana link vermek isterim, görüşmek üzere... 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  10. aslı'cığım,
    eline sağlık. harika görünüyor kurabiyelerin. çok da güzel fotoğraflamışsın, iştahını açıyor insanın. içimdeki gizil editörü dizginleyemediğim için başlıktaki sözcüğün yazım kılavuzunda 'sandiviç' değil, 'sandviç' olarak geçtiğini söylemeden edemeyeceğim. ne yapayım, nasıl kimilerine elbisedeki bir saç ya da iplik batar, bana da yanlış sözcükler batıyor. hoşgörüne sığınarak yazdım tabii.
    sevgiyle..
    tijen 

    Tijen

    YanıtlaSil
  11. Ben teşekkür ederim.Eklerseniz sevinirim.görüşem üzere... 

    Şehnaz

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim Tijen, imla hatası yapmamaya gayret ediyorum ama yanlışlardan kurtulmak mümkün olmuyor :) , bu konudaki düzeltmelere her zaman açığım
    memnun olurum. Sevgilerimle.  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  13. ben de imla hatalarina takintili olmasam da dikkat ederim hep. tijen hn sizin bana onerdiginiz bir kitap vardi mail listelerinden birinde. adi "einstein ahcisina ne dedi ?" biliyorsunuz ahci diil, asci dir dogrusu. insanin inanasi gelmiyor di mi ? :) 

    ebru

    YanıtlaSil
  14. merhaba, bugün yulaflı kurabiyelerinizi denedim.müthiş oldu hatta komsuya da götürdüm ve bayıldı. BEN 1/2 bardak zeytinyağı koydum normalden daha az olsa da hiç bi problem olmadı tatları cok şahane ,bu tarif için tekrar tesekkürler,
     

    sez

    YanıtlaSil
  15. Ben de bu tarifi denedim. Yagi ceyrek bardak azaltip sutu ceyrek bardak arttirdim. Cok guzel oldular, sanki cevizli gibi.
    Tarif icin cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  16. ellerinize saglik, denemek istiyorum , ancak ESTELLE"NIN nUGAT tarifini bulamadim. Siz ltf bana link verir misiniz??
    Selin

    YanıtlaSil
  17. Imla hatalarindan bahsediyor bazi arkadaslar, ama hala bir ozel ismin buyuk harf ile basladigini bilmiyorlar, ne yazik ki !

    YanıtlaSil
  18. Selin Merhaba
    Estelle 'in tarifini ve nugat malzemelerini ben verdim , buradan yapabilirsin. Şu anda linki bende bulamıyorum. Kolay gelsin.

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  19. ASLI HN, NUGAT TARIFINI GORDUM, MEGERSE TARIFIN ALTINDAYMIS, HAY ALLAH:) GECE SAATINDE DEMEK KI FARKETMEDIM BEN.. COK TSK. EDERIM ILGINIZE, SAGOLUN.
    SELIN

    YanıtlaSil