Salı, Haziran 27, 2006

"Zeytinağacı " Televizyonda


Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba arkadaşlar...
"Zeytinağacı " sağlıklı ve zeytinyağlı yemek tarifleri veren bir blog olarak Kanal B ekranlarında yayınlanan , Belin Kınoğlu 'nun yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği "Mutfaktaki Sağlık " programına davet edildi. Programın çekimini dün gerçekleştirdik.Yaklaşık 25 dakika sürecek programın hazırlığı için 4 saat harcandı. Doğrusu TV 'de yayınlanan yemek programlarının nasıl hazırlandığını , arka planda neler olduğunu hep merak ederdim.Yapılacak tarifin belirlenmesi, sunum ve yayına hazırlık oldukça sıkı bir ekip çalışmasını gerektiriyor. Bir çırpıda seyrettiğimiz, gözucuyla baktığımız programların çekimi saatler sürüyor.Kamera karşısında kendi mutfağınızdaymış gibi çalışamıyorsunuz tabii. Ama sonuçta heyecan verici bir iş.
Zeytinyağının pasta yapımında kullanımını vurgulamak için daha önce tarfini verdiğim " Heritage Chocolate Cake " i denedik. Çekim sırasında kek kabarmazsa korkularım yersiz çıktı. Neyseki marzipan hamurunun sıcaktan şekil almaması dışında herşey yolunda gitti.
Program bugün saat 11.35' te Kanal B ekranlarında olacak.
Belin Kınoğluna tüm çalişmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

37 yorum:

  1. asli'cigim çok sevindim! belin hanim çok hos bir insan degil mi? geçenlerde beni arayip ankara'da yasayan yemek blogcularindan birini programa davet etmek istedigini söyledi, öneri istedi, ben de seni ve bir kaç arkadasimizi daha önerdim, ne güzel demek bugün seni izleyecegiz. birazdan televizyonu açiyorum.. ilk defa çanak antenim oldu bu arada, seni seyretmek kismet olmayacakti yoksa.
    tijen 

    Tijen

    YanıtlaSil
  2. Aslı ben işte oldduğum için izleyemiyorum programı.tebrikler 

    hülya ceylan

    YanıtlaSil
  3. tv programınızı izledim tebrik ederim.sizi ekranda görmek gerçekden mutlu ediciydi.başarılarınızın devamını dilerim. 

    seda

    YanıtlaSil
  4. Aslı'cım, yazını gördüğümde programın başlama saatine 5-10 dakika kalmıştı, hemen televizyonun başına koştum. Çok büyük keyifle izledim, tebrik ederim. (Niye biraz daha önceden haber vermedin, kaçırsaydım çok üzülürdüm) 

    Şaziye

    YanıtlaSil
  5. aslıcım ben de çok sevindim. ama maalesef işyerinde olduğumuz için izleyemedik seni. tebrik ederim :) 

    şule

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Tijen, Belin Hanımla sizi konuştuk , beni düşünüp önerdiğin için öncelikle teşekkür ederim.Ankara'ya bekliyoruz, tabii bu programa öncelikle çıkması gereken, sağlıklı mutfak uzmanı sizsiniz aslında. Arkadaşlar yorumlara çok çok teşekkür ederim.Gerçekten yemek programı çekmek zor işmiş.Artık sürç-i lisan ettiysem affola diyorum. Sevgilerimle... 

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  7. Aslı, tebrik ederim. Aslında konudan habersizdim, kanalları gezerken bir yemek programına rastlayıp durdum ve seni gösterirlerken ekranın altında adını okudum. Gerçekten çok keyifli bir programdı. Tebrik ederim. Seninle TV ekranından da olsa tanışmak çok zevkliydi. Başarılarının devamı dileğimle.  

    Gökçen

    YanıtlaSil
  8. bugün sizi izledim,hayran oldum, herzaman başarılarınızın devamını diliyor ve kutluyorum,sevgilerimle 

    rabia

    YanıtlaSil
  9. Asli
    Cok tebrik ederim. Seni izleyebilmeyi gercekten cok isterdim. Ama neyazikki buralardan izlemek pek memkun degil :)
    Sevgilerimle 

    Alev

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar güzel yorumlarınızla bana destek olduğunuz için ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz, sevgiyle kalın... 

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  11. Bende senin sitenin takipcilerindenim, bugun malesef sayfani yeni actim ve programinida kacirmis bulunmaktayim. Keske daha once haber verseydinde bende seni ekranda gorebilseydim. Insan ister istemez sayfasindan faydalandigi kisileri merak ediyor, boyle bir firsatta dogmusken, bunu kacirmak yazik oldu. Neyse gelecek sefere diyelimde devami gelsin. Basarilarinin devamini dilerim.
     

    Anonymous

    YanıtlaSil
  12. Bende senin sitenin takipcilerindenim, bugun malesef sayfani yeni actim ve programinida kacirmis bulunmaktayim. Keske daha once haber verseydinde bende seni ekranda gorebilseydim. Insan ister istemez sayfasindan faydalandigi kisileri merak ediyor, boyle bir firsatta dogmusken, bunu kacirmak yazik oldu. Neyse gelecek sefere diyelimde devami gelsin. Basarilarinin devamini dilerim.
     

    anonim kalmak isteyen biri

    YanıtlaSil
  13. Bende senin sitenin takipcilerindenim, bugun malesef sayfani yeni actim ve programinida kacirmis bulunmaktayim. Keske daha once haber verseydinde bende seni ekranda gorebilseydim. Insan ister istemez sayfasindan faydalandigi kisileri merak ediyor, boyle bir firsatta dogmusken, bunu kacirmak yazik oldu. Neyse gelecek sefere diyelimde devami gelsin. Basarilarinin devamini dilerim.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Dün kanallarda ne var ne yok diye bakarken yemek programi ilgimi cekti o sirada siz keki yapmis cikolata sosunu hazirliyordunuz kamera tencereyi cekerken Portakal Agaci yazili mutfak önlugunuzu gördum ilk once sizi hatice sandim :) yaptiginiz kek cok guzel görunuyordu fakat ben kurabiye hamurundan yaptiginiz cicekleri cok kalin buldum belkide zamansizliktan inceltemediniz..Programin sonunda 1 dilim servis edilmis kek görüntusu mukemmeldi...Sizi yeniden ekranda görmek isterim.. 

    RedSonja

    YanıtlaSil
  15. Seni tebrik ediyorum, ama maalesef çalışan biri olduğum için seni izleme fırsatım olmadı:( video olarak bloguna koyma ihtimalin varmı? 

    pembeli

    YanıtlaSil
  16. Evet badem ezmesi kullanarak yaptığım çiçekler mecburen çok kalın oldu bende seyrederken ne kadar kalın çiçekler diyerek güldüm:) Ama yapacak birşey yoktu çünkü hamur sıcaktan kendini bırakmış biraz buzdolabında beklemesi gerekiyordu kalıpla düzgün şekillendirebilmek için dolapta bekletmeye zaman yoktu. Programda Portakalağacı'ndan bahsetmek için Hatice 'nin bana hediye ettiği önlüğü giymiştim. Bu işe başlamamda onunda katkısı var Kamera karşısında olmak heleki yemek yapmak
    , olacak mı olmayacak mı kaygısını taşımak zor işmiş ama yine de zevkli olduğunu söylemeliyim, sizin yüreklendirici cümlelerinizle, eksik olmayın sağolun..
     

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  17. Aslı çok tebrik ederim, çok sevindim. Ben de seyredebilmeyi isterdim programı:( Sevgilerimle. 

    Behiye

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Aslı,programı ne yazık ki seyredemedim.Belki tekrarı olur.O zaman haberimiz olursa seyredebiliriz.Tebrikler..
    nanevelimon.blogspot.com 

    Münevver

    YanıtlaSil
  19. Aslı, tebrik ediyorum. Seyredebilmeyi çok istiyordum programı ama işte olduğumuzdan olmadı malesef. Başarılarının devamını diliyorum... Sevgiler...  

    hatice

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Aslı,tv programı için tebrik ederim. Onca işinin gücünün arasında bizlerle paylaştığın güzelliklerin ses getirmesine çok sevindim. Programı geç haberim olduğu için maalesef izleyemedim. Program kaydı varsa(siteye yüklemek problem olabilir belki) Rapidshare veya hemenpaylas gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip link verebilirsen biz de izlerdik. İmkanın olursa tabii. Başarılarının devamını dilerim. 

    Humeyra

    YanıtlaSil
  21. aman asli'cigim o nasil söz. hepimiz kendi çapimizda bir seyler yapiyoruz. önemli olan paylasabilmek. harikaydin bu arada! seni izleyebildigim için çok mutluyum.
    tijen 

    Tijen

    YanıtlaSil
  22. Aslıcım çok çok çoook tebrik ederim. Ben izleyemedim,işteydim. Keşke Hatice'yle de bir program yapılsa, bizim de önceden haberimiz olsa, ne yapar eder işe gitmem, seyrederim.Onu öyle benimsedik ki!  

    Ayşen

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar Asli,

    oncelikle tebrikler!!!nekadar guzel olurdu seni TV'de gormek, diger arkadaslarin onerisine katilarak, bende senden, bir videoclip olarak, yada bi web sayfasindan link vererek programi izlememizi gormemizi saglamani rica edecegim, tabi mumkun vede mahsuru yoksa:)buarada Portakal Agacinin Haticesine bir tek sendegil, bence hemen hemen tum blog sahipleri minnettar, mesela ben:))onun gunluk mutfak maceralarindan esinlenerek hazirladim kizimin gunluk maceralarini iceren blogunu mesela:)...tekrara tebrikler ve basarilarinin devami dilegiyle:)saglicakla kal ins... 

    arzu

    YanıtlaSil
  24. ya kaçırdım ben ama burada yaoktum çok üzüldüm şimdi ama yaa. senin içinde çok sevindim ayrıca...
    tekrarları olur inşallah... 

    nazlı ( rengarenk )

    YanıtlaSil
  25. ya kaçırdım ben ama burada yaoktum çok üzüldüm şimdi ama yaa. senin içinde çok sevindim ayrıca...
    tekrarları olur inşallah...

    YanıtlaSil
  26. Merhaba sevgili Asli,

    Buralarda Kanal B yok malesef. Seni izlemek kismet olmadi, tebrik ederim. Yalniz dikkatimi cok hos bir sey cekti. Yorumlar arasinda badem ezmesinden yaptiginiz suslemeden bahsedilmisti. Ben de o siralarda 20 haziranda ozel bir gun dolayisiyla evdeki kisitli malzeme ile pasta yapip ayni sekilde badem ezmesi ile suslemistim ve 26 haziranda blogumda yayinlamistim.Benim gulum de kalin oldu ama gayet saglikli bir pasta olmustu.Seyretmeyi cok isterdim.

    Selamlar. 

    tuhfe

    YanıtlaSil
  27. Seyretmek kısmet olmadı ama tebrik ederim Aslı'cığım.. Pınar 

    Pınar

    YanıtlaSil
  28. sıtenızı sureklı takıp edıyordum...ama hıc yorum yazmamıstım...bır ıncan bu kadar ınce...bu kadar zarıfmı olur.... estetıgınız....guzellıklerı bır ucundan yakalamanız....hatıceden sonra....sızınde pesınızdeyım ....sevgıler.....benan.... 

    benan

    YanıtlaSil
  29. tebrik ederim...ne yazık ki yazınızı geç gördüm o sebeple tv.programını da kaçırmış oldum. Ama inşallah bundan sonra daha iyilerine dileklerimi göndermek istedim... 

    zeynep

    YanıtlaSil
  30. tebrik ederim bu çok güzel birşey aslı ablacım başarılarının devamını dilerim 

    dileks

    YanıtlaSil
  31. Merhaba

    Keşke bende izleyebilseydim ama malesef çalışınca olmuyor. Sitenin sessiz takipçilerinden biri olarak sizinle tanışma sansını yakalamakta çok güzel bir duyguydu benim için. Keşka daha uzun konuşma şansımız olsaydı. Artık burdan sık sık görüşmek dileği ile...

    Sevgiler hoşçakalın..

    BETÜL 

    BETÜL

    YanıtlaSil
  32. Cok tebrik ederim bende"keske seyredebilseydim" dedim ama ALmanya dan malesef seyretme imkanim yoktu.Yinede cok gururlandim ve basarilarin devamini diliyorum..hersey gönlünce olsun.. 

    Elcin

    YanıtlaSil
  33. merhaba
    ben de tesadüfen izledim, kek harikaydı. başkent tv yi çok beğenerek izliyorum zaten. sizi görünce izlememek olmaz zaten. başarılar 

    sevda

    YanıtlaSil
  34. Arkadaşlar beğeni dolu , destekleyici, güzel yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim.Yeni paylaşımlarda görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın, Sevgili Benan ve Betül sizlerle ve diğer arkadaşlarla tanışmak gerçekten beni çok mutlu etti ,hayatımın unutamyacağım günlerinden biriydi o gün, yeniden görüşmek umuduyla... 

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  35. Gunlerdir sitede degisiklik yoktu, dun bakmadim, bugun bir geldim hem guzel bir tarif hem de Tv surprizi. Tebrik ederim Asli'cigim. Ben seyredemedim ama eminim cok guzel gecmistir, hakkini tamamiyla vermissindir becerikli arkadasim:))
    Yazilarini ve tariflerini ozledim:)
    Kizlara ve sana sevgiler... 

    hanife

    YanıtlaSil
  36. Merhaba Aslı Hanım,

    Sakızlı dondurmanız çok ilgimi çekti ve dün gidip salep ve damla sakızı aldım denemek için. Bugünde tarifinizin çıktısını aldım ama yorumlara giremedim. Hem yapan varsa fikir almak için hemde patates nişastası yerine mısır nişastası kullanabilirmiyim diye sormak istedim. Yorumlarınız da problemmi var acaba.
     

    fatoş

    YanıtlaSil
  37. Selamlar,
    Öncelikle tebrikler ve başarılarınızın devamını diliyorum.

    Sizin adınıza çok mutlu oldum..Biz çalışanlar için bu
    görüntüleri kaçırmış olmamız çok üzücü bence.

    Umarım yakın bir tarihte bu görüntüleri görme şansına
    ben ve blog arkadaşlarım tekrardan sahip oluruz.

    Dondurmanızda muhteşem gözüküyor tekrar ellerinize sağlık.BAŞARILAR...

    Sevgiler.

    damak tadı


     

    damak tadı

    YanıtlaSil