Yahni yemeği çocukluğumun her bayramında karşıma çıkan, bundan sonrada benim devam ettirmek istediğim bayram yemeği geleneğinin ismi.
Zeytinyağlı Yahni tarifi
Malzemeler
- 1.5 su bardağı nohut
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 büyük soğan
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- istediğiniz miktarda acı kırmızı biber
Nohut 2.5 bardak su ile bir gece önceden ıslatılır. Eğer aceleniz varsa düdüklü tencereye koyup 5 dakika kaytarak ağzının kapatıp 2 saat bekletmeniz de yeterli oluyor.
Islanma işlemi bitmiş nohut, su ve tuz eklenerek pişirilir.Pişen nohuta yağ, salçalar, baharatlar ve yarım ay şeklinde iri doğranmış soğanlar eklenir . Soğanlar çok öldürülmeyecek şekilde pişirilip bir gece dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Bayraminiz mubarek olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
tuhfe
yahni kayseride yapilir degil mi? 5 yil kayseride yasadim ve cook ozledim.
YanıtlaSilSevgiler
yasemin
bu yemek sulu bir yemekmi
YanıtlaSilayla
Tuhfe sizinde mübarek olsun bayramınız.
YanıtlaSilYasemin sanırım Kayseri yemeği çünkü anneannem yapardı ve kendisi Kayserili.
Ayla oldukça sulu bir tencere yemeği..
Aslı Altan Altundal
Hoşgeldiniiiiiiz Aslı hanım!
YanıtlaSilGeçmiş bayramlarınızı ve yeni dönem okul hayatınızı kutluyorum...
Arkadaşlara selam...
En kısa zamanda görüşmek üzere...
kızları öpüyorum...
ev perisi
Kayseride bayramlarin bas yemegidir yahni,her bayramda annem erkenden bu yemegi hazirlar bol soganla,dairede bütün komsulardada yahni piser,daireye bir girseniz heryerden yahni kokusu gelir,ben malasef bu gelenegi devam ettiremiyorum,cocuklarim daha hafif kahvaltilik istiyorlar,o günleri hep özlemini cekiyorum,sisinde elinize saglik yahni ayni bizimki gibi olmus
YanıtlaSilöznur
Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu-,
YanıtlaSilBu etli guzel olur, dinlenmemeis gozukuyor.
-Pideyi sevenler icin, kuyruk yaginda pismis ciger, tavuklu bamya,patlican tavasi,kizarmis patlican, karniyarik malzemeleri-yanliz patlican haliyle uygun sekillere kesilmis,patates musakkasi kasarli ve yumurtali* haslanmis ve pure haline getirilmis karnibaharla bechamel soslu cokelek, kasar peyniri-ki bunun lazanyasi oluyor, lahmacun misali icinde yumurta.