Aşk bir ömür boyu sürer mi? Öylesine karmaşık , heyecan verici ve çoğu zaman anlatılamayan, adeta yaşamdan koparan bu güçlü duyguyu bir insanın ömür boyu sürdüremeyeceği inancındayım. Aşk sevgiye dönüşerek devam eder.Sevgi ise paylaşımdır , saygıdır, ben dememektir, kendinden çok karşındakini düşünmektir. Sevginin bir ölçüsü yok , sen bana şunu aldın , şöyle davrandın , beni sevmiyorsun gibi ölçütlere yer yok sevgide .Seversen karşılık beklemeden , sürekli verirsin , almayı düşünmeden. Birbirlerine çok aşık olarak evlenip sürdüremeyenler, aşkı sevgiye dönüştüremeyenlerdir. Sevgi tüm hayata yayılmalı,yaradana olan sevgi, annenin çocuğuna olan sevgisi, toprağı sevmek, işini sevmek ... Sevgiler sonsuz. Sevgiyi ifade etmek için bazen sembollere ihtiyaç duyarız. İşte hanımların sevgi ifadesi , karşılık beklemeden sevdiklerine hazırladıkları sofralar. Hergün bıkmadan usanmadan en besleyici, en lezzetli yiyeceği sunma çabaları...Sevgiyi elde etmek ve korumak için emek harcamak gerek diye düşünüyorum...Seven ve sevilenler için hayat gerçekten güzel
Aşşk Pasta
Malzemeler
Kek
malzemesi
-2 yumurta
-1+1/2 bardak un
-1 +1/2 bardak şeker
-1/4 bardak kakao
-1/2 paket kabartma tozu
-1 fiske tuz
-1/2 bardak zeytinyağı
-1 bardak süt
Çikolata Krema
-1 lt süt
-7 kaşık toz şeker
-3 kaşık dolusu kakao
-3 fincan un
-vanilya
-üzerini süslemek için renkli marzipan hamuru , veya dilediğiniz süsleme malzemesi, kalp şeklinde kek kalıp
Yapılışı
Önce kremayı hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. koyu kıvamda kremayı iyice soğutun hatta buzdolabında birkaç saat bekletip, mikserle iyice karıştırın. katı yağ eklemeksizin oldukça kıvamlı bir krema elde edilmiş olacak. Krema hazır olunca kek hamuru yapımına geçin.Şekerin yarısıyle yumurta aklarını katı ve beyaz kıvama gelene kadar çırpın bir kenara koyun. Diğer bir kapta, yumurta sarılarıyla şekerin kalanını çırpın. Süt , yağ ekleyip karıştırın. Yumurta akı karışımını ekleyin. Son olarak , un, kakao, tuz ve kabatma tozunu ekleyin halloluncaya kadar karıştırın, yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün. 180 C derecede pişirin.Soğuyan keki üç parçaya bölün ve aralara bol krema sürün. Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Salı, Şubat 13, 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Pasta süslemeleriyle birlikte çok güzel görünüyor.Aslı'cım ellerine sağlık.Pandispanyanın unu ne kadar olacak?
Ayşen
Unutmuşum , şimdi ekledim, teşekkürler Ayşen...
Aslı Altan Altundal
Ayy bu ne güzellik gözlerim kamasti vallahi. Ellerinize saglik cok güzel olmus. Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun. Sevdiklerinizle huzurlu ve mutlu bir ömür gecirmenizi diliyorum.
sevgi
Aslıcığım,
Aşkın tanımını çok güzel yapmışsın.Pastan da harika görünüyor. Ellerine sağlık canım.
Nurten
Nurten
Sevgili Asli,
Ne kadar dogru yazmissiniz. Ayrica hem pastaniz hem de yaziniz cok hos. Sevgililer gununuz kutlu olsun.
Sevgiler
Aybike
Harikasın aslıcım sana katılıyorum günümüzde o kadar zorlaştıki sevmek bir bakıyorsun hemen görüşüyorlar ikinci sevgili oluyorlar sevgi emektir sabırdır umuttur mutluluktur pastaya gelince bence erkeğin kalbine giden yolda böyle güzel lezzetlerdendir ellerine sağlık
sebnem
Merhaba Aslı Hanım :) Umarım Zeytinyağını aldı sesi soluğu kesildi diye düşünmemişsinizdir :) Yağ gerçekten çok güzel. Çok hoş bir rayihası var ve ben bu tadı bozmamak için en saf haliyle tüketmeye çalışıyorum "simple is the best" fikrinide onaylayarak:) Neyse buradan bu vesileyle tekrar teşekkür etmek istedim.Size ve kızlarınıza sevgilerimi yolluyorum ve çok öpüyorum
duygu
Bende teşekkür ederim güzel yorumlarınıza...
aslı altan altundal
Sevgili Aslı, pasta gayet güzel görünüyor eline sağlık. Sağlıklı beslenme, özellikle de çocuklarının sağlıklı beslenmesi için elinden geleni yaptığını yazılarından anlayabiliyorum. Ancak bu pastada gıda boyası içeren marzipan kullanılmış sanıyorum! İnternette şöyle bir bakınca bu linklere rastladım:
http://www.renewedhealth.ca/welcome.asp
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain.html?in_article_id=362625&in_page_id=1774
http://en.wikipedia.org/wiki/Food_colouring
Gıda boyası hakkında istersen sen de daha net bir araştırma yap derim. Biliyorum bu aralar çok popüler ama sağlık ile görüntü arasında bir seçim yapmamız şart!
Sevgiler...
Berceste
Sevgili Berceste ,
Çok haklısın bende hoşlanmıyorum ama bazen özel günlerde renklendirmek gerekiyor. O kısımları yerken ayıklıyoruz, Bu pastanın süslerini de kimse yemedi , gıda boyası mutlaka zararlıdır adı bile yapay , uyarın için teşekkür ederim:)Sevgilerimle...
aslı altan altundal
böyle güzel pastalarla sürprizlerle sürer mi sürer : )
Harika görünüyor, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder