Küçük kızım Zeynep okumayı -yazmayı öğrendi. Bu önemli olayı kutlamak için pratik bir pasta yapmam gerekiyordu. Hayvanları çok sevdiği için köstebek pasta yapayım dedim ama üzerine eklenen biskrem çubuklarla birlikte pasta birden "kirpi " kimliğine büründü.
Verilen kek hamuru tarifini 26 cm lik bir kalıpta pişirirseniz biraz daha yüksek bir pastanız olur. Ben 28 cm lik kalıp kullandım.Kremasına antep fıstığı+krem şanti ekledim.
Malzemeler
Kakaolu Pandispanya
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1+1/2 su bardağı un+ 1/2 su bardağı nişasta
- 4 kaşık kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1.5 lt süt
- 9 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1/2 bardak antep fıstığı
- Hindistancevizi
- vanilya
- 1 paket krem şanti
Önce kremayı pişirip , soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın.Pişirdiğiniz kremayı , çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın.Oldukça katı bir krema elde edeceksiniz . Hindistancevizi ve antep fıstığı ekleyerek kremayı ,pandispanyanızın içine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyle kaplayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Daha sevimli olması için , göz ,ağız ve kirpi pastaya dönüşmesi için biskrem çubukları ekleyebilirsiniz.
Aslı Hanım, ne güzel bir sebeple yapılmış kutlama. Minik Zeynep'in daha güzel günlerini görürsünüz inşAllah. Pasta da çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik Asli'cigim, senden tarifini aldigim oyle cok sey var ki, su tembelligi birakip da deneyebilsem.
YanıtlaSilEllerine saglik,harikasin.
Guzel bir hafta diliyoru,m.
Çok teşekkürler yorumlar için...Aybike zaman zaman oluyor o tembellik hepimizde :))Sağlıcakla kalın.
YanıtlaSilmmm bayılırım köstebek pastaya ellerinize sağlık harika görünüyo,kaç zamandır deniycema ama yeni bebeğim oldu o nedenle bir fırsatını bulamadım:)sevgiler..Firuze
YanıtlaSilmerhaba ya çok güzel görünüyo şimdi bende yapıcam ama aklıma takıldıda mısır nişaştasımı buğday nişastasımı kullanıcam:)neyse ellerinize sağlık süper görüntü
YanıtlaSilMısır veya buğsay , herikiside kullanılabilir. Kolay gelsin.
YanıtlaSilmerhabalar.pastalar harika görünüyorlar. denemek istiyorum hemen, fakat şu ölçülerden pek anlayamıyorum:(
YanıtlaSil1+1/2 su bardağı un+ 1/2 su bardağı nişasta, kaç bardak oluyor?
Esma 1.5 su bardağı oluyor, yani 1 bardak + 1 bardağın yarısını kullanacaksın, kolay gelsin.
YanıtlaSilteşekkür ederimm :) sizlere de kolaylıklar
YanıtlaSilmrh tariflerinize ve yazılarınıza bayıldım.çok hoş:)biran önce deneyip tatmak isterim doğrusu.
YanıtlaSilellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Elif.:)
YanıtlaSilhiç beyenmedim çok çirkin yapmamanızı tercih ederim
YanıtlaSilok kek :( çirkin bay saglıklı kaın :)
Merhaba ben Ebruli, daha once kostebek pastayi hazir paket alarak yapmistim ve cok begenmistim ben amereikada yasiyorum daha sonra hazir paketi bulamadim ve uzun zamandir aklimdaydi yapmak bu pastayi tarifinizi gorunce demedim umarim sizinki kadar guzel olur su anda firinda pisiyor tadina baktiktan sonra nasil oldugu hakkinda biligi veririm. Ellerinize saglik muhabbetle kalin
YanıtlaSil1+1/2 su bardagı ne emek aanlamadım
YanıtlaSilHER ŞEY GÜZEL AMA ÇOK KURU BİR PASTA OLDU??NE YAPILIR BU KURULUK İÇİN ???
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSil1+1/2 su bardağı 1.5 su bardağı demek. Kuruluk için şekerli süt ile ıslatılabilir, tabii fazla olmamak kaydıyla...
BUĞDAY UNU KOY
YanıtlaSilmerhaba pasta çok hoş görünüyor ama o kek parçalarını nasıl yapacağımı anlamadım kekin üst kısmını oyun kenarları kalsın demişsiniz ortası bomboş mu olacak sadece kenarlkarımı kalacak onu bi açıklarsanız sevinirim:D:D
YanıtlaSilMerhaba Pelin,
YanıtlaSilPandispanyanın kenarları bozulmadan kalacak, iç kısım tabana kadar oyulup çıkartılacak ve parçalar ufalanarak kremanın üzerine serpiştirilecek. Kenarlar yüksek içi bomboş kalacak ve krema ile doldurulacak. Kolay gelsin. :))
pasta cok güzele benzıo denemek ıstedım ama üstüne dokulen kek kırıntılarını dada kuçultun bence elınıze parçalamıssınız gıbı duruo
YanıtlaSilellerıneze saglık cok guzel gorunuyo...bende denıcem simdi ama 4 kasık kakao demıssınız yemek kasıgıylamı olucak...acıl cevap verebılırsenız sevınırım...ıyı aksamlar...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSil4 tatlı kaşığı olması gerekir yazmayı unutmuşum. Kolay gelsin.
ellerinize sağlık gerçekten çok güzel oldu tabana muz da döşedim daha da lezzetli oldu kremayı 6 sb sütle yaptım tabi diger malzemeleride az koydum o zman birde kremaya antep fıstıgı yerıne damla çikolata koydum . sonuç gerçekten güzel oldu ..
YanıtlaSilYA EMEĞE SAYGIM VAR AMA BU KADAR DA BERBAT KREMA HAYATIMDA YEMEDİM..BU AKŞAM MİSAFİRİM GELECEKTİ TARİFİNİZİ ALDIM YAPTIM KİMSE YEMEDİ.. KEK HARİKA OLDU AMA İÇİNE KOYDUĞUM O KREMA.....
YanıtlaSilne nişastası
YanıtlaSil