Aylardır beklenen , özlenen kar nihayet kapladı bahçeleri , sokakları, ağaç dallarını. Kar taneleri birbiriyle yarışırcasına düşüyor Ankara 'ya.
Penceremden seyrediyorum bu manzarayı, hindistancevizi serpiştiriyorum pastama bol bol...
HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA
Malzemeler
Kek İçin:
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 /2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4,5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı hindistancevizi
- 1 kilo süt
- 6 kaşık un
- 3/4 bardak şeker
- vanilya
- 1 adet muz
- Üzerine ve kremaya serpiştirmek için bol miktarda hindistancevizi
Önce kremayı pişirip , soğumaya bırakın. Tüm krema malzemelerini orta ateşte karıştırarak pişirin.Koyu muhallebi kıvamına gelince mikserde çırpın.Bir kenara bırakın. Fırını 250 C ye ayarlayıp ısıtın. Kek malzemelerini sırasıyla koyup karıştırın.Önce şeker ve yumurtaları kabarıp , beyazlayana kadar çırpın. Sonra yoğurt , zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ilave edin.23 cm çapında ortası boş kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizi serpin, fırına verin. Fırın ısısını 160 C ye düşürün.
Pişen keki soğutup, fotoğraftaki gibi üst kısmını bozmadan keserek çıkartın. Pastanın içini oyun. Muz dilimleri dizip, üzerine kremayı dökün. Hindistancevizi serpiştirin.Çıkardığınız kek dilimlerini tekrar kapatın.Kalan kremayla bol hindistancevizi eşliğinde pastayı kaplayın. Dilerseniz yeşil fıstıkla renklendirebilirsiniz.
Tarif Ayçın Kayır 'a aittir.
Ellerinize saglik, cok guzel gorunuyor. Hemen yapip esime supriz yapmak istiyorum. Ancak ustu nasil o kadar duzgun cikarilacak anlayamadim.
YanıtlaSilÇok kolay çıkarılıyor, üst kısmı incecik kesip , kapak gibi, içini oyuyorsunuz. Sonra kremayı içine yayıp , mümkün olduğu kadar çıkardığınız malzemeyi tekrar üstüne kapatıyorsunuz. Gerçekten lezzetli oluyor, kolay gelsin :))
YanıtlaSilAslı Altan Altundal
Pasta cok güzel görünüyor ama pastanin üzerini cikartmaya calisirken parcalayacagimi düsünüyorum :-(
YanıtlaSilPaylastiginiz icin tesekkürler. Nasipse deneyecegim, denedigimde mutlaka size yazacagim. :-)
Süper olmus,bayildim,hindistan cevizli herseyi cok severim.Ellerine saglik canim.Iyi bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilDenedim am kapağı yaparken biraz parça parça oldu. ama krema ile sakladık parçaları. Teşekkürler iyi seneler.Benide ziyaret ederseniz sevinirim.
YanıtlaSilAsli'cigim,
YanıtlaSilGelmeyeli ne guzel lezzetler hazirlamissin, hersey cok guzel, ellerine saglik. Pastaya bayildim ama icini parca parca mi cikarttin?
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren
YanıtlaSilwww.ayyachat.blogspot.com
Merhaba Arkadaşlar,
YanıtlaSilBeğeni dolu yorumlarınız için teşekkür ederim.Pasta kekinin üst kısmını üç parçada çıkarttım . İçini tabii parça parça oydum. Kremanın üstüne, çıkardığım bu malzemeleri düzgünce yerleştirdim.Üzerini tekrar krema ile kaplayınca bu parçalar gözükmüyor. Hepinize kolay gelsin.
Aslı Altan Altundal
Harika görünüyor!!!
YanıtlaSilEllerinize saglik,
sevgilerimle
Hasret
gerçekten anlra çok güzel oldu hele dün akşam süperdi hele bu pasta yanına da kahve
YanıtlaSilohhhh süperr
ellerine sağlık
sevgilerr
merhaba, blogunuzun sessiz takipçilerindenim. Bu pastayı yapmak için sabırsızlanıyorum ancak çay bardağının büyüklüğünü öğrenebilir miyim? klasik bardak mı? yoksa daha büyük olan aida bardakları mı esas alacağım ölçü için?
YanıtlaSilcevabınız için şimdiden teşekkürler
Merhabalar,
YanıtlaSilKullandığım bardak, klasik küçük çay bardağı. Kolay gelsin.
Aslı Altan Altundal
merhaba...Hindistancevizli Alman Pastası süper olmuş..elinize saglık..yıllardır kar görmedim çoook özledim.lapa lapa yagan karda yürümek ah....sevgiler..
YanıtlaSilAsli'cigim,
YanıtlaSilNe harika fikir boyle. Pasta cok albenili olmus. Ellerine saglik..
Saglikli ve mutlu bir yil diliyorum bu arada:)
Sevgiler....
Tek kelimeyle nefis gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAyçin kayır'a da teşekkürler bizi bu tariften mahrum etmediği için...
Muhabbetle...
kızlara selam;)
Yukaridaki tüm yorumlara katiliyorum....Ellerine saglik-SEVGILER
YanıtlaSilHer zaman ki gibi özenle yapılmış, zeytinyağı kullanılmış güzel bir tarif ellerine sağlık.
YanıtlaSilAnkara'ya kar yağdı biz de sevindik .Benim annem ,ablamlar oradalar kısac ben Ankara'lıyım.Suyunuz bol olsun inşallah .sömestirde gelicem bakıcam hava nasıl.
Çok sevgiler.
Harika bir pasta olmuş.Ellerinize saglık.Yeni bir blog olusturan biri olarak çok ilgimi çekti sevgiler.http://ballkabak.blogspot.com/
YanıtlaSilişin doğrusu hindistan cevizini pek sevmem ama tarifteki kek çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilaslı görünce ağzımın suyuna engel olamadım :P. harika bir tarif. paylaştığın için teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhaba Aslıcığım,
YanıtlaSilSalı günü tüm arşivini tek tek gözden geçirdim.
Ne güzel tarifler ve ne güzel yazılar yazmışsın.
Nasılsın canım? Tatlı kızların nasıl? Her zaman aklımdasın.
Yeni sayfan hayırlı olsun. Eski sayfana girmekte sıkıntı çekiyordum doğrusu.
İnşallah bir gün yine karşılaşırız.
Kızlarını ve seni öper, işleride kolaylıklar dilerim.
Nurten
nefis bisi bu ellerinize saglik
YanıtlaSilHarika bir pasta olmuş.Bayıldımmm
YanıtlaSiltarifleriniz �ok g�zel ay�eye ve zeynepe selamlar!
YanıtlaSilaydın-evperisi blogspotun oğlu
YanıtlaSilBloğunuzun yeni formuna bayıldım güle güle kullanın...
YanıtlaSilMuhabbetle...
yeni dönemde başarılar öğretmenim...
Sevgililer günün kutlu olsun canim.
YanıtlaSilWoww süper görünüyor.
YanıtlaSilResimli anlatım için teşekkürler ;)
harika bir görüntü! inanıyorum ki bir okadar da lezzetlidir. Ellerinize sağlık. Bizimle bu lezzetli tarifi paylaştığınız için teşekkürler
YanıtlaSilsayfanız ve headeriniz harika.elinize sağlık.
YanıtlaSil