Çarşamba, Ocak 02, 2008

Hindistancevizli Alman Pastası


Aylardır beklenen , özlenen kar nihayet kapladı bahçeleri , sokakları, ağaç dallarını. Kar taneleri birbiriyle yarışırcasına düşüyor Ankara 'ya.
Penceremden seyrediyorum bu manzarayı, hindistancevizi serpiştiriyorum pastama bol bol...

HİNDİSTANCEVİZLİ PASTA
Malzemeler
Kek İçin:
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 /2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4,5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi
Kreması için:
  • 1 kilo süt
  • 6 kaşık un
  • 3/4 bardak şeker
  • vanilya
  • 1 adet muz
  • Üzerine ve kremaya serpiştirmek için bol miktarda hindistancevizi
Yapılışı

Önce kremayı pişirip , soğumaya bırakın. Tüm krema malzemelerini orta ateşte karıştırarak pişirin.Koyu muhallebi kıvamına gelince mikserde çırpın.Bir kenara bırakın. Fırını 250 C ye ayarlayıp ısıtın. Kek malzemelerini sırasıyla koyup karıştırın.Önce şeker ve yumurtaları kabarıp , beyazlayana kadar çırpın. Sonra yoğurt , zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ilave edin.23 cm çapında ortası boş kek kalıbına dökün, üzerine hindistancevizi serpin, fırına verin. Fırın ısısını 160 C ye düşürün.


Pişen keki soğutup, fotoğraftaki gibi üst kısmını bozmadan keserek çıkartın. Pastanın içini oyun. Muz dilimleri dizip, üzerine kremayı dökün. Hindistancevizi serpiştirin.Çıkardığınız kek dilimlerini tekrar kapatın.Kalan kremayla bol hindistancevizi eşliğinde pastayı kaplayın. Dilerseniz yeşil fıstıkla renklendirebilirsiniz.

Tarif Ayçın Kayır 'a aittir.

30 yorum:

  1. Ellerinize saglik, cok guzel gorunuyor. Hemen yapip esime supriz yapmak istiyorum. Ancak ustu nasil o kadar duzgun cikarilacak anlayamadim.

    YanıtlaSil
  2. Çok kolay çıkarılıyor, üst kısmı incecik kesip , kapak gibi, içini oyuyorsunuz. Sonra kremayı içine yayıp , mümkün olduğu kadar çıkardığınız malzemeyi tekrar üstüne kapatıyorsunuz. Gerçekten lezzetli oluyor, kolay gelsin :))

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  3. Pasta cok güzel görünüyor ama pastanin üzerini cikartmaya calisirken parcalayacagimi düsünüyorum :-(

    Paylastiginiz icin tesekkürler. Nasipse deneyecegim, denedigimde mutlaka size yazacagim. :-)

    YanıtlaSil
  4. Süper olmus,bayildim,hindistan cevizli herseyi cok severim.Ellerine saglik canim.Iyi bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Denedim am kapağı yaparken biraz parça parça oldu. ama krema ile sakladık parçaları. Teşekkürler iyi seneler.Benide ziyaret ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Asli'cigim,

    Gelmeyeli ne guzel lezzetler hazirlamissin, hersey cok guzel, ellerine saglik. Pastaya bayildim ama icini parca parca mi cikarttin?

    Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren

    www.ayyachat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Arkadaşlar,
    Beğeni dolu yorumlarınız için teşekkür ederim.Pasta kekinin üst kısmını üç parçada çıkarttım . İçini tabii parça parça oydum. Kremanın üstüne, çıkardığım bu malzemeleri düzgünce yerleştirdim.Üzerini tekrar krema ile kaplayınca bu parçalar gözükmüyor. Hepinize kolay gelsin.

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  9. Harika görünüyor!!!
    Ellerinize saglik,
    sevgilerimle
    Hasret

    YanıtlaSil
  10. gerçekten anlra çok güzel oldu hele dün akşam süperdi hele bu pasta yanına da kahve
    ohhhh süperr
    ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  11. merhaba, blogunuzun sessiz takipçilerindenim. Bu pastayı yapmak için sabırsızlanıyorum ancak çay bardağının büyüklüğünü öğrenebilir miyim? klasik bardak mı? yoksa daha büyük olan aida bardakları mı esas alacağım ölçü için?
    cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar,
    Kullandığım bardak, klasik küçük çay bardağı. Kolay gelsin.

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  13. merhaba...Hindistancevizli Alman Pastası süper olmuş..elinize saglık..yıllardır kar görmedim çoook özledim.lapa lapa yagan karda yürümek ah....sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Asli'cigim,
    Ne harika fikir boyle. Pasta cok albenili olmus. Ellerine saglik..
    Saglikli ve mutlu bir yil diliyorum bu arada:)
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. Tek kelimeyle nefis gözüküyor ellerinize sağlık...
    Ayçin kayır'a da teşekkürler bizi bu tariften mahrum etmediği için...
    Muhabbetle...
    kızlara selam;)

    YanıtlaSil
  16. Yukaridaki tüm yorumlara katiliyorum....Ellerine saglik-SEVGILER

    YanıtlaSil
  17. Her zaman ki gibi özenle yapılmış, zeytinyağı kullanılmış güzel bir tarif ellerine sağlık.
    Ankara'ya kar yağdı biz de sevindik .Benim annem ,ablamlar oradalar kısac ben Ankara'lıyım.Suyunuz bol olsun inşallah .sömestirde gelicem bakıcam hava nasıl.
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Harika bir pasta olmuş.Ellerinize saglık.Yeni bir blog olusturan biri olarak çok ilgimi çekti sevgiler.http://ballkabak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. işin doğrusu hindistan cevizini pek sevmem ama tarifteki kek çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  20. aslı görünce ağzımın suyuna engel olamadım :P. harika bir tarif. paylaştığın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Aslıcığım,

    Salı günü tüm arşivini tek tek gözden geçirdim.

    Ne güzel tarifler ve ne güzel yazılar yazmışsın.

    Nasılsın canım? Tatlı kızların nasıl? Her zaman aklımdasın.

    Yeni sayfan hayırlı olsun. Eski sayfana girmekte sıkıntı çekiyordum doğrusu.

    İnşallah bir gün yine karşılaşırız.

    Kızlarını ve seni öper, işleride kolaylıklar dilerim.

    Nurten

    YanıtlaSil
  22. nefis bisi bu ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  23. Harika bir pasta olmuş.Bayıldımmm

    YanıtlaSil
  24. tarifleriniz �ok g�zel ay�eye ve zeynepe selamlar!

    YanıtlaSil
  25. Bloğunuzun yeni formuna bayıldım güle güle kullanın...
    Muhabbetle...
    yeni dönemde başarılar öğretmenim...

    YanıtlaSil
  26. Sevgililer günün kutlu olsun canim.

    YanıtlaSil
  27. Woww süper görünüyor.
    Resimli anlatım için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  28. harika bir görüntü! inanıyorum ki bir okadar da lezzetlidir. Ellerinize sağlık. Bizimle bu lezzetli tarifi paylaştığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. sayfanız ve headeriniz harika.elinize sağlık.

    YanıtlaSil