Ilıkken tüketilmesi gereken ve kesinlikle soğuk algınlığına iyi gelen kolay ve hafif bir tatlı.
- 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 subardağı portakal suyu
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı su
- 3/4 su bardağı şeker
Portakal kabuğu rendesini, 1.5 yemek kaşığı şekere iyice yedirin ve portakal suyuna ekleyin. Nişasta ve suyu karıştırın , nişasta yumuşayıp dibe çökene kadar bekleyin. Tencereye nişastalı su ve portakal suyu karışımını koyup, hep aynı yönde koyulaşıncaya kadar karıştırın.Kalan şekeri ilave edin.Bir taşım daha kaynattıktan sonra kaselere boşaltıp, üzerini portakal kabuğu reçeli ile süsleyin.
4 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Resimdeki perde örneğin çok güzelmiş. Daha ayrıntılı bi şekilde fotoğraf çekip bana yollayabilirmisin? Yada sitene de koyabilirsin.
zehra
En kısa zamnada Zehra, Perde Halamın el işi siteye koyabilirim açıklamasıyla iyiki hatırlattın.
aslı altan altundal
merhaba sanırım ilk tarifiniz bende denemek istedim fakat burada nişasta olarak mısır mı bugday mı kullanılmalı bilgi verirmisiniz ?
sevgiler rabia
Merhaba ,
Evet ilk tarifim :)) buğday nişastası kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
Yorum Gönder