Pazartesi, Nisan 11, 2005
Semizotu Günlüğüm
Kendine has kokusu ve lezzetiyle ...
Semizotu Salataları
1.Salata için körpe , yeşil yaprakları ayıklayın. Dereotunu ince ince kıyın. Biraz zeytinyağı gezdirip , limonlayarak servis yapın.
2. Semizotu ve dereotunu ince ince kıyıp, bol sarımsaklı yoğurtla karıştırarak servis yapın.
3.İnce kıyılmış semizotu, ince ince doğranmış soğan, domates ve sumakla birlikte tuz , sızma zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek semizotu piyazınızı hazırlayın.
Besleyici Semizotu Yemeği
* 1 kilo semizotu (ayıklanmış ve yıkanmış )
* 2 baş orta boy soğan
* 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 çay bardağı bulgur
* tuz , kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su
* Üzeri için: sarımsaklı yoğurt
Semizotunu, soğan , yağ ve salça ile birlikte tencereye koyun. Semizotu ölene kadar çevirerek kısık ateşte pişirin.Üzerine bulgur , su ve tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Sevgili Aslicigim,
Semiz otu ile yapilan her seye bayilirim. Malesef Danimarka'da hic görmedim, ama kismet olursa yazin tatilde böregini ve salatasini yemek istiyorum. Verdigin salata tariflerini denemeyi düsünüyorum. Ellerine saglik. Sevgilerimle
kiye
Asli, semizotuna annem bayilir, ben de severim. Bence cok lezzetli ve yaz yemekleri icin cok hafif bir yemek malzemesi. Ben iki cesidini taniyorum. Senin kullandigindan biraz daha farkli bir cesidi daha var ve lezzette daha kuvvetli. Anneannemin bahcesinde olur her ikiside!
Sevgiler
dileku
merhaba aslı hanım, birde bu yemeğin içine havuç ya küp küp doğranmış, yada kalın rende eklerseniz, daha vitaminli ve lezzetli, bu arada havuç ve semizotunun zayıflamayada katkısı olduğunu öğrendim. sevgiler
yıldız.
yıldız
Merhabalar,
semiz otu benim en cok sevdigim sebzelerden biridir. Annem her tatilde, universiteden geldigimde bana semiz otu yemegi yapardi.Simdi de Turkiye ye geldigimde yaptigi ilk yemek odur. Esim bu ot yemegini neden cok sevdigimi anlamiyor.Tabii salatasi da ayri guzel. Insallah bu yaz yemek kismet olacak. Belki tohumunu bulursam bahce de yetistirebilirm.
bu arada siteniz de cok guzel, sirin. Tipki kizlariniz gibi. Ben de iki kiz annesiyim. Kizlar annelerinin yoldaslaridir. Biraz buyuyunce de makyajlarindan parfumlerine kadar her seye ortak olurlar. Ama onlarsiz da olmaz. Herb sey gonlunuzce olsun.
Hamiyet
Dün pazara gittik annemle. O kadar çok ve o kadar ucuz domates vardı ki! Alalım mı almayalım mı derken semizotu aldık bir küçük demet. Eve gelince hemen renklerine vurulduğum domatesler ve tazecik semizotlarıyla senin semizotu piyazını yaptım. Yılın ilk bamyasının yanına! Birer dilim de kızarmış ev ekmeği, işte şahane akşam yemeği diye buna denir. Nefisti nefis:)
Sibel S.
Afiyet olsun Sibel'ciğim.Gerçekten harika bir menü.:)
aslı altan altundal
yanlıs bilmiyorsam semizotu yemeğine birazda seker katmak gerekiyormus bu bilgim dogrumu yanlısmı benimle paylasırsanız cok sevinirim yemeği mahvetmek istemiyorum cunki sekerle :)
mehmet akın
Mehmet Bey aslında zeytinyağlı yemeklere daha lezzetli olmaları için 1-2 küp şeker atılıyor.Ben koymuyorum ama , biraz koyarsanız daha iyi bir tat elde edebilirsiniz. Kolay gelsin.
aslı altan altundal
bizde salata olarak soguk yenecek bir sekilde yapariz semizotunu bir demet semizotu temizlenip dogranir ve tencereye konur ustune yikanmis yarim su bardagi kadar kalin bulgur konulur tuzu ilave sebzenin kendi suyuyla kisik ateste pisirilir.pisirilince soguduktan sonra istenildigi kadar yogurt konulur afiyet olsun simdidien
minik cadi
bizde salata olarak soguk yenecek bir sekilde yapariz semizotunu bir demet semizotu temizlenip dogranir ve tencereye konur ustune yikanmis yarim su bardagi kadar kalin bulgur konulur tuzu ilave sebzenin kendi suyuyla kisik ateste pisirilir.pisirilince soguduktan sonra istenildigi kadar yogurt konulur afiyet olsun simdidien
minik cadi
Elinize sağlık, ben aranızda yeniyim ve tariflerinizi çok beğendim...
oya
Yorum Gönder