Hava kapalı ve yağmurlu olunca 23 Nisan'ı evde misafirlerimizle geçirdik.Halam bizdeydi bu gün:)Çocuklar süslü elbiselerini giyip bütün gün hopladılar.Sonunda yorgunluktan baygın düşüp uyuyakaldılar.Halam dolabımdaki lor peynirini görünce tarator yapmayı teklif etti. Birlikte işe giriştik.Ve sonuç: besleyici + lezzetli + kolay = Lor Peynirli Tarator...
Not:Sevgili Dila 'da değişk bir tarator tarifi vermiş , buradan bakabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı lor peynir
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım ekmeğin içi (ufalanmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası(tepeleme)
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 avuç ceviz içi (elle ufalanmış)
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 diş sarımsak(isteğe bağlı, ben koymadım)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tüm malzemeleri sırasıyla karıştırın.
- Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini taze nane ile süsleyip, kızarmış ekmek veya galeta ile servis yapın.
5 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
merhaba
sitenizi takip ediyorum. ben izmirliyim. bizler taratoru daha farklı tanıyoruz.kısaca tarıf etmek gerekirse haşlanmş börülceyi ıslak bayat ekmek içi, sarımsaklı, limonlu ve zeytinyağlı ve tabiki tuzlu bir sosi ile servis ederken de tarator adını kullanıyoruz. son derece lezzetlidir. kolay gelsin.
zeyno
Sevgili Zeyno ,
Farklı eklemelerle, zeytinyağı, sarımsak, limon, ekmek içi ve baharatların oluşturduğu karışıma genel olarak tarator deniyor.Hayal gücümüzle yeni taratorlar elde edebiliriz:)
ası altan altundal
Merhaba Asli,
ne kadar cok degisik tarator varmis masallah:) Taratorun icine ceviz mutlaka girmeli bilirim ama senin genel taniminda yok Asli. Girmesi gerekmiyor mu?
dilek
Çok haklısın Dilek.Cevizsiz kesinlikle olmaz.Sağol hatırlattığın için... :))
aslı altan altundal
felafel tarifi ulaşmadı ama merak ettim.
aslı altan altundal
Yorum Gönder