Geçen Cuma arkadaşım evlendi. Kendisiyle 5 yaşından beri tanıştığımız için haliyle çok duygulandım. Çok çok güzel bir gelin olmuştu.Meslek seçimi ve evlilik kararı insan hayatının iki önemli dönüm noktası. Tüm evlilik törenlerinin bir kez yaşanmasını ve mutluluk getirmesini diliyorum. Evlilikle iç baklalı enginarın ne ilgisi var diyeceksiniz... Törenden eve dönerken Tansaş'a uğradım ve günlerdir aradığım iç baklayı görünce tazeliğine ve fiyatına bakmadan (kilosu 8 YTL) hemen aldım. İç bakla bana evliliğimin ilk günlerini hatırlattı. Ünye'deydik o zamanlar ve ben köylü pazarına giderdim. Teyzeler iri iri iç baklaları, içsiz bezelyeleri mayıs ayından itibaren getirmeye başlardı. Ben de Onları sıkıştırır taze mi , ne zaman topladınız diye soru yağmuruna tutardım.Tüm pazarı gezdikten sonra birinde karar kılıp alırdım. Şimdi bulduğumuza şükredip alıyoruz. Bakla ve enginar gibi iki güzel lezzeti dereotuyla biraraya getirmek muhteşem oluyor. Tarifi yine o zaman annemin defterinden kendi yemek defterime aktarmışım.
Malzemeler
- 500 gr iç bakla (400 gr. kullandım)
- 6 adet enginar (4 adet aldım)
- 1/2 bardak zeytinyağı (1 çay bardağı zeytinyağı kullandım)
- 4-5 dal dereotu (bir küçük demet kullandım)
- 1 baş soğan (1 orta boy soğan kullandım)
- 2 tatlı kaşığı şeker(1 kaşık kullandım)
- 1/2 limonun suyu (çeyrek limon suyu koydum)
- tuz
- 4-5 bardak su( 3 küçük su bardağı su koydum)
Yapılışı
- Soğanı ufak parçalara doğrayıp, zeytinyağıyla birlikte tencereye koyup kapağını kapatın, biraz öldürüp sıcak suyu koyun.
- Enginarları yıkayıp soğanlı suya ilave edip , tuz ve şeker ekleyip limon suyunu sıkın.
- Enginarı çok az kaynattıktan sonra iç baklaları ekleyip tencerenin kapağını kapatarak bakla ve enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Yemeği piştiği kapta soğutun.
- İnce doğranmış dereotu serpiştirin.
- Servis yaparken tabağın kenarına taze ev yoğurdu ekleyin.
5 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
eline saglik Asli. Ne enteresandir ki bizde de bu gece ayni yemek var :) Dun taze bulmusken aldim ve yanimdaki arkadasim nasil pisirecegimi merak etti de onun icin fotograflayacaktim bu sefer.
Yalniz, fiyatI ne kadar fahis! Burada yarim kilosunu $1'a aldim. Onca favadan cika cika 250gr ic cikti ama olsun.
fethiye
İç baklalı enginar muhteşem gözüküyor.Böyle yemekler yapabildiğiniz ve böyle güzel fotolar çekebildiğiniz için sizi kutluyoruz:)
Burcu&Başak
Anneler gunu mesajin icin cok tesekkur ederim, sen de kizlarinla bir omur boyu ve obur dunyada da Allah in razi oldugu kullar olarak birlikte yasarsiniz INSALLAH.
Bu arada kare tabagin cok hos olmus bu sekilde sunum yapinca :)
Minik Patikler
SELAMINALEYKUM,
ALLAH RIZASI ICIN SU GUZELIM ENGINARLARI GOSTERIYOR VE TARIF VERIYORSUNUZ AMA NASIL AYIKLANIR ANLATMIYORSUNUZ, COK DENEDIM AMA HIC BASARILI OLAMADIM CUNKU GORMEK LAZIM HER HALDE ENGINARIN NERESI YENIR NERESI ATILIR, NASIL TEMIZLENIR BIR ANLATSANIZ NE GUZEL OLUR. ALLAHA EMANET OLUN.
Çok severiz.Bu eşsiz bir lezzet.Sunum harika.Elinize sağlık.
Yorum Gönder