Neyse Cuma gününe dönelim. Önemli ve heyecan dolu bir gündü, çünkü Ayşe ilk diplomasını aldı.Ve hatta kepini havaya fırlatarak ana sınıfından mezun oldu.Ayşe'nin ve arkadaşlarının harika, rengarenk, cıvıl cıvıl gösterisini seyrettik. İngilizce -Türkçe şarkılar söylediler. Danslarıyla , sözleriyle bizi şaşırttılar.Dere kuşu, çiçekler, güneş , orman hayvanları kurgusuyla çok güzel bir eserin parçalarıydı. Öğretmenimiz Rasime Ünlü Hanım'ın sevgisiyle ve tecrübesiyle bezenmişti herşey.Daha nice yıllara , daha nice diplomalara...
İşte O güzel günde Ayşe ve Zeynep ile birlikte heyecanla tören vaktini beklerken hazırladığım yemek:Gayet kolay, değişik bir Osmanlı yemeği. Tarifi Tuğrul Şavkay 'ın " Osmanlı Mutfağı" isimli kitabından aldım.
Tuzsuz Peynirden Sakızkabağı Dolması
Osmanlı yemeğinde domates olmaz ama ben peynirle domatesi birbirine çok yakıştırdığım için,yemeği tavada çevirdiğim domates dilimleriyle servis yaptım. Güzel oldu...
Malzemeler
- 1 kg sakızkabağı (750 gr kullandım)
- 600 gr . tuzsuz peynir (Lor ve tuzlu peyniri karıştırdım)
- 1 bağ maydanoz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Kabakları yıkayın. Sap kısımlarını kesip, dışlarını kazıyın.İçini oyup boşaltın.
- Maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın. Dolmaların içine doldurun.
- Tencereye dizip , üzerine zeytinyağı gezdirin.Suyunu ekleyip, kısık ateşte, kabaklar yumuşayana dek, yaklaşık 30 dakika pişirin.
9 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Sevgili Aslı,Ayşe'yi kutluyorum.Daha nice mezuniyetlere, diplomalara,başarılara ulaşın bütün sevdiklerinizle.Onların büyüdüğünü görmek,onlarca çocuğun içinde yavrunuzu görmek,gözlerindeki heyecana eşlik etmek
bambaşka bir mutluluk.Her şeyin en güzelini diliyorum tüm
çocuklara.Kabak yemeği tarifin çok ilginç ve kolay.Yarın en azından kendime kadar yapıp deneyeceğim.Çünkü tam bir
peynir delisiyim.Sevgiler. Meltem Atan
Meltem Atan
Teşekkürler Meltem, İnşallah hep birlikte görürüz çocuklarımızın büyüdüğünü. Tarif çok ilginç gerçekten. Benden başka yiyen olmadı ama :), beğendiğim için sizlere alternatif olarak sundum.Afiyet olsun.
aslı altan altundal
sevgili Aslı, Ayşe'yi tebrik ediyorum.Nice güzel mezuniyetlere...
kabak ve peynir ikilisini ben de çok beğenirim. eminim çok güzel olmuştur. ellerine sağlık...
basak&burcu
Aslıcım Ayşeciğimi tebrik ederim. Yazdıklarını okuyunca öyle mutlu oldumki. İnsanın evladıyla böyle güzel bir günü yaşaması kimbilir ne güzeldir :) İnşallah 4 sene sonra bende bu mutluluğu tadarım :) Dolma ise tek kelimeyle nefis. Tarif çok pratik okuyunca niye ben düşünemedim hiç diye aklımdan geçti doğrusu. İnşallah kızlarının başarıları bir ömür boyu sürer ve hep beraber olursunuz canım.
Sevgilerimle
Funda & artık yaramazlıkta sınır tanımayan bu yolda doçentlik seviyesine yükselen Mete'm (21 aylık kuzu)
funda_mete
çok güzel görünüyor.tarifte hafif.
nice güzel bşarılara..
nsevil
Merhaba, ben bu tarifi biraz daha değişik yapıyorum; kabakları boyuna kesip içini peynir dolduruyorum (karnıyarık gibi) ve peynire 1 yumurta kırıp üzerine çok az zeytinyağ gezdirip fırında pişiriyorum. Denemenizi tavsiye ederim, çok lezzetli oluyor.
Sevgilerimle, meltem
meltem
Sevgili Meltem,
Güzel bir tarif vermişsin. Değişik bir versiyon.
Ellerine sağlık...
aslı altan altundal
MERHABA ASLI ABLA UZUN SUREDIR BILGISAYARIMDA SORUN OLDUĞU IÇIN INTERNETE BAGLANAMADIM VE DOLAYISIYLA SAYFANA DA BAKAMADIM.SU ANDA BURODAYIM VE SENIN YEMEK TARIFLERINE BAKIP IC GECIRIYORUM. BU ARADA DUN ANNEMLE KABAK DOLMANI YAPTIK VE GERCEKTEN HEM BESLEYICI,HEM SAGLIKLI, HEM DE HAFIF BIR YEMEK OLDU.EN KISA ZAMANDA GORUSMEK DILEGIYLE SEVGILER...TATLI AYSEM'I VE KURCALAMA CANAVARI ZEYNEP'IMI OPUYORUM.KOLAY GELSİN....
ayçın
Çok değişik ve lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.
sevgiler selin (www.selincaglayan.com)
SELİN ÇAĞLAYAN
Yorum Gönder