Haşlanmış nohut, mercimek, fasulye karışımını kavanoza doldurup ,yanına tarifini iliştirip ,hediye etmek... Öneri bana ait değil."Gifts From The Kitchen" kitabından. Okuduğum zaman 'ne iyi fikir' dedim kendi kendime.Malzemeleri haşladım ve sırayla kavanoza doldurdum , ağzını kapatıp, renkli peçete ve saman iple bağladım, tarifi yazıp ,iliştirdim. Mutfağımdan hediye " kış çorbası karışımı" hazır.
Malzemeler
- 1 bardak haşlanmış fasulye
- 1/2 bardak mercimek
- 1 bardak nohut
- 2,5 bardak süt
- 1 bardak domates püresi
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber, kırmızı biber, nane
- yeterince sıcak su
Unu 2 kaşık zeytinyağı ile kavurun, ılık sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın.Süt kaynamaya başlayınca domates püresini ekleyin. Kısık ateşte kaynayan karışıma , fasulye- mercimek- nohut eklyerek kaynatmaya devam edin. Sıcak su ilave edin.Tuz , karabiber, kırmızı biber attıktan sonra, ayrı bir kapta 2 kaşık zeytinyağını naneyle ısıtın ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
14 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Aslı çok güzeel şahane bir fikir :)
Bir şey soracağım, bu karışım kavanozda ne kadar saklanabilir(eğer hemen kullanılmak istenmiyorsa) veya değişik hangi bakliyatlarla yapılabilir. Ellerine sağlık...Kitaptaki mutfağımızdan emek vererek hazırlayabileceğimiz başka fikirler varsa yazarmısın...
Ankaraya Sıcacık Sevgilerle..
zerrin taş
Ne sempatik bir hediye,ellerine sağlık...
Yeşim
Zerrin, haşladığım bakliyatları bir kullanımlık poşetlerde derin dondurucuda saklıyorum.Gerektiğinde çözdürmeden ekliyorum yemeğe.Kavanoz içindeki karışımlarda derin dondurucuya konabilir. Yer kapladığından, ben torba içinde saklıyorum. Kitapta başka ilginç mutfak hediyeleri var. Özellikle kurabiye, muffin karışımları yine kavanozda hediye edilebiliyor. Bunları zaman zaman paylaşmak istiyorum. Sevgilerimle.:)
Yeşim beğendiğine sevindim:)
aslı altan altundal
İşte ben yaşadığıma böle güzel şeyleri gördükçe seviniyorum.
Harikasın ..
xtra
HARİKA BİR FİKİR, BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER!!!
DAMLA
Eline sağlık Aslı, nefis bir çorbaya benziyor.
içine koyduğun mercimek yeşil mi, kırmızı mı?
gönül
Xtra ve Damla bende yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Beğendiğinize sevindim. Gönül, yeşil mercimek kullandım, belirtmeyi unutmuşum.Kolay gelsin.
aslı altan altundal
merhaba,
Cok hos bir fikir, ama birde dayanma süresi olaydı:))
Fakat götürecegimiz kişi bunu buzdolabına koysa en az 2 gun dayanır yaa , hiç olmadı ertesi gun yapar işte değilmi hazır gelmiş kim kullanmaz:)
Cok begendim iyi fikirmiş...
Ben kime yapsam diye düşünüyorum şimdi:)
Ellerine saglık,
Figen
FİGEN KARAVAS
Keyifli bir armağan sevgili Aslı. Bu sıralarda yemek üzerine iş kurmak isteyen bir çok tanıdığım, çalışan kadınları düşünerek, bu minvalde fikirler geliştiriyor. Daha çok evlere teslim fikri ağır basıyor. Fırın kaplarında pişmeye hazır balıklar, börekler. Sosu yanında salatalar. Dur bakalım bu işin sonu nereye varacak?
Oya Kayacan
Neden yorumsuz olarak adım belirdi ki burada sadece? Dur bakalım, yeniden deneyelimmm...
Ne diyordum, haaa, Aslı'cığım bu çok güzel bir fikir. Son zamanlarda gıda işi yapmak isteyen pek çok tanıdığım, özellikle de çalışan kadınları düşünerek bu minvalde hayaller kuruyor. Fırın kaplarında pişmeye hazır balık, börek, sosu yanında salatalar. Ne istersen olur. Şimdi fırın kaplarının neden olacağını düşünmeli tabii!!! Aliminyum'a 'hayır' var ya... Silikon da çok pahalı!!!
Çalışan hanımları mutfağa sokacak ve ev yemeği yapmayı kolaylaştıracak projeler tutar mutlaka gibi geliyor, bakalım neler düşünecekler...
aslı altan altundal
bana cazip gelmedi saglık acısındansakıncalı buldum omru birgun bence aksamdan ıslattıgınız baklagilleri sabah haslayıp aksamda corbanızı yapabilirsiniz besinlerin vitaminleri ve degerleri ni oldurmeden tuketmeliyiz.
nilgun
bayramınız sizinde kutlu olsun ayriyeten halanızada selamlar sevgisiz kalmayın
nilgün kücükdere
bence çalışan hanımlar için çok güzel bir fikir.
hemde derin dondurucuda saklandiğindan sağlıkla ilgili bir zarar olmayacaktır.
ellerine ve fikirlerine sağlık..
kolay gelsin..
gamze gür
Yorum Gönder