Bugün erkenden kalkıp işe gitmeden önce kestaneli pastaya son halini verdim. Zamanın kısıtlı olması biraz heyacan yaratıyor.Fotoğrafını çekerken hala sıcaktı. Akşam tadacağız.Ben yaparken iyi vakit geçirdim :),dışarıda yoğun sis var ve sıcacık mutfakta pasta yapmak çok zevkli ama gitmem gerek :(. Ayrıntılar daha sonra...
***********************************************
Tarifi ekleme zamanı geldi sonunda. Daha önce benzer bir pastayı dışarıda yemiştim. Kestane pastalara gerçekten çok yakışıyor. Aynısını evde yapmaya çalıştım.Annemin pandispanya ve krema tarifini kullandım. Kremanın ve pandispanyanın sütlü kahve renginde olması için biraz kakao ekledim. Bunuda annem Oktay Usta 'dan öğrenmiş. Derleme bir tarif oldu kısaca. Benim hazırladığım haliyle yapılışı şöyle:
Pandispanya için:
- 5 yumurta
- 5 fincan şeker
- 5,5 fincan un
- 2 yemek kaşığı (silme) kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 25 cm lik kek kalıbı
Pndispanya hamurunu yumurtaları ve şekeri öncelikle çırparak, sonrasında un,kakao, vanilya, kabartma tozu ekleyerek hazırlayın , kalıba döküp pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine üç parçaya bölün.
- 1.5 litre süt
- 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık kakao
Süslemek için:
- En az 20 adet haşlanmış kabuğundan ayrılmış kestane
- Yarım paket damla çikolata
- Bir paket bitter çikolata
Kestanelerden 4-5 tanesini ayrıp , diğerlerini elinizle veya çatal yardımıyla ufalayın. Pandispanya arasına, önce bol krema sürün, sonra ufalanmış kestane parçaları ve bitter çikolata serpiştirin. Bu şekilde iki katı bitirdikten sonra , en üst kısma kremayı sürüp kestane parçacıklarıyla her tarafını süsleyip, benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı gezdirin. Çikolataya buladığınız bütün kestaneleri uygun şekilde yerleştirin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra , ikram edin.
19 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
ASLI HANIM MERHABA. BEN DE KESTANEYİ ÇOK SEVİYORUM. ŞU ANDA İŞTEYİM VE SAAT 16:25. KARŞIMDA DA HARİKA BİR PASTA!. ŞİMDİ NE YAPMAK LAZIM? EVET,EVET, BİLDİNİZ; AKŞAM SİZE GELİYORUZ, BEKLEYİN:)))ŞAKA BİR YANA, ELLERİNİZE SAĞLIK VE AFİYET OLSUN. BLOGUNUZU İLGİYLE
İZLİYOR, BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.
ŞEBNEM
Aslı'cım,görüntü çok nefis.Tarifi merakla bekliyorum.Sevgiler. Meltem Atan
Meltem Atan
Pasta harika gözüküyor. Oldukça gösterişli olmuş. Ellerinize sağlık.
O sis hava kirliliği olmalı, çünkü felaket is ve kömür kokusu var uzun süredir Ankara'da...
Zeynep
Tarifi yazmak istiyorum , ama şöyle geniş bir zaman bulamadım. Bu arada pastanın hala tadına bakamadık , dün akşam geç geldiğimizden, bu akşama kaldı kusura bakmayın , tüm aile üyeleriyle birlikte kesip yemek istediğim için ancak akşama dilim fotoğrafıyla yayınlayabileceğim, gerçekten tadını merak ediyorum ama sabırlıyımdır, birde bu tür pastalar bekledikçe tatlanıyor. :)
aslı altan altundal
Çok nefis gözüküyor! KİMBİLİR TADI NASILDIR?
EVPERİSİ
Çoook güzel görünüyor Aslı, ellerine sağlık! Leziz bir dilim kestaneli pasta.. pastanedekiler kadar güzel! İradeli olmak zor bu görüntü karşısında..
Sibel
Aslı'cım,kızımın yorumunu yazıyorum:"Anne,kapat,canım çekti." Onun canı çekince de akan sular durur ve annesi bugün bu kadar telaşın arasında bu pastayı yapar.Sevgiler. Meltem Atan
Meltem Atan
Sibel, aslında pasta yağ içermediğinden, kocanman bir dilim yemek çokta vicdanı rahatsız etmiyor.Şükran bekliyorum , salı günü umarım görüşürüz.Meltem , işin bu yönü iyi değil , canı çeken bir çocuğa hemen tattırmak lazım, maharetli bir annesi var böylece benimde içim rahatlıyor.
Afiyet olsun.
aslı altan altundal
Merhaba Aslı
Pastan nefis gözüküyor buradan.Tadı da görüntüsü kadar güzeldir kesin
Eline sağlık
MEral
merhaba kestaneli tariflerini görünce canim istedi vallahi. Ben cok severek yiyorum kestaneyi.Acaba kilo aldiricimidir?
Burcu T.
Çok güzel görünüyor. Çok da leziz olmalı. Afiyet olsun.
Hulya Yılmaz
slm asli
pastayi dün gördüm ve bütün kestaneli tarifler icersinde seninki beni bana en yakin geldi ve bugün denedim. biraz önce dolaba kaldirdim sogumasi icin fakat benimki ayni ölcüleri tamamen kullanmama ragmen kremasi cok civik oldu o yüzden etrafini krema ile kaplayamadim etrafindan akmamasi icinde kalip kullanmak zoruna kaldim.umarim soguduktan sonra keserken dagilmaz..sevgilerimle
esin bayazit
Evet meral tadı nı çok beğendim, kestane pastalara çok yakışıyor, kış boyu yaptığım pastalara kullanmayı düşünüyorum.Burcu kestane unlu bir gıda ve az miktarda yendiğinde bile tok tutucu özelliği var , bu nedenle diyetlerde kullanılıyor.Yalnız 100 gr haşlanmış kestane 130 kalori iken, kavrulmuş kestane(kestane kebab) bunun iki katı kalori içeriyor. Haşlanmışı tercih edip tüketmekta büyük fayda var. Hülya teşekkür ederim.
Esin tarifi beğenip denediğine sevindim.Krema tarifinin esası şöyle: yarım kilo süt, 1 kaşık un, 1 kaşık nişasta 4 kaşık şeker . Ben bu tarifi iki katına çıkardım. Benim sürekli kullandığım bir tarif bu. Ve koyu kıvam için kaşık dolusu kullanıyorum. Kremanın tutmamasına bir anlam veremedim maalesef . Umarım tadını beğenirsiniz.:)
aslı altan altundal
slm asli
pastayi bugün afiyetle yedik ,cok nefisti(Benim kizlar bayildi) ama dedigim gibi biraz kremasi yumusakti sadece servis yaparken zorlandim. bugün bir arkadasla konustuk ve sorunun benim kullandigim nisastada oldugunu anladik. türk marketinden aldigim nisasta kalmadigi icin alman marka bir nisasta kullanmistim o yüzden ayni etki olmadi , bir daha ki sefere eminim sorun olmayacak.denemeyenlere tavsiye ediyorum cok hafif ve nefis bir pasta:)))))tskk asli ;)
esin bayazit
Görüntüsü kadar tadı da nefis olan bir pasta....Evet ben çok şanslıyım çünkü senin yaptığın bu pastayı yiyebildim.Ellerine sağlık.. Gerçekten çok hafif ve lezzetliydi.Zaten kestane bütün pastalara yakışıyor. E tabi bir de pastayı yapan eller de bu kadar becerikli olunca tahmin edeceğiniz gibi ortaya nefis bir tat çıkıyor. Aslı ablacığım tekrar ellerine sağlık.Kolay gelsin.....
ayçın kayır
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,bir çok kestaneli tarif okuduktan sonra senin tarifini yapmaya karar vedim pazar günü gelecek misafirlerim için.
Ama damla çikolata sadece süsleme için mi? tarifte nasıl kullandığını göremedim,yanlışmı okudum yoksa?
serinmavi
Teşekkürler serinmavi, damla çikolata ara katlara kremanın üzerine serpiştiriliyor. Kolay gelsin.
aslı altan altundal
pastanız gerçekten harika görünüyor. Ellerinize sağlık....
esin
pastanız çok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık Aslı hanım mutlaka tatbik ederek yemeyi düşünüyorum..
sema bay
Yorum Gönder