Salı, Mayıs 16, 2006
Çilekli Muhallebi
Muhallebinin çilekle bu kadar güzel olabileceğini bilmezdim. Denedim , öğrendim.Çilekleri şekerle suyunu bırakana kadar beklettikten sonra , bir iki taşım kaynatıp, soğumaya bırakıyorsunuz.
Diğer tarafta 1/2 lt süte , 2 kaşık dolusu pirinç unu, 4 kaşık esmer şeker ekleyip muhallebiyi pişiriyorsunuz. Kaselere önce çilekli sosu,çilek taneleriyle birlikte paylaştırıp , üstüne muhallebileri döküyorsunuz. Sosla ve çilekle süsleyip biraz buzdolabında bekletince çilekli dondurma gibi oluyor , tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
17 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Serbetli tatlilarla pek aram yoktur ama sutlu tatlilara bayilirim. Ben de daha once cilekli muhallebi denemedim. Artik defterimde denenmis onaylanmis bir tarifim var, tesekkurler. Ellerine saglkik Asli.
Sevgiler.
Defne
Evet Defne bende ilk defa denedim ve çok beğendim , yalnız kaselere koyarken sosla muhallebi birbirine karışmasın sos altta muhallebi üstte kalsın istedim ama olmadı sosun bir kısmı muhallebiye karıştı , neyse yinede görüntüsü de güzel pembe pembe...
aslı altan altundal
merhaba asli. ama miktar vermemissin, ben simdi nasil yapacagim bunu??? ayse
ayse
Aslicigim merhaba,
Ben gecen sene denemistim cilekli muhallebiyi, ama pure yapip sute karistirmistim ve mis kokulu harika bir tatli olmustu, gelecek sefer senin tarifini deneyecegim..
hanife
Ayşe ben çilek miktarını kendime göre ayarladım ama yarım kilo sütten yapılacak muhallebi için 10-15 adet çilek yeterli . Bu çileklerin saplarını ayıklayıp yıkayıp, üzerlerine iki yemek kaşığı esmer şeker serpiştiriyorsun biraz bekleyince çilek suyunu bırakıyor sonra bu suyla iki üç taşım kaynatıp soğuttuktan sonra çilek sosunu kaselere paylaştırıp üzerine muhallebiyi ekliyorsun, kolay gelsin.
Hanife seninki de güzel bir fikir muhallebiyi çilekle pişiriyorsun ben de bu şeklini denerim çok sağol ...
aslı altan altundal
detayli cevabin icin sagil. cok incesin. hemen bugun yapmayi dusunuyorum. kesinlikle begenecegimden eminim.
ayse
Merhabalar,
Sayfanız çok güzel,devamlı ziyaret ettiklerim arasında.Ben de aranıza yeni katılmış bir blogcuyum.
Beni de linkinize ekler miniz?Bu arada tarifleriniz harika ellerinize sağlık..
Sevgiler,
Gül
www.damak-tad.blogspot.com/
damak_tadı
Günaydin,
Asli hanim yine harika bir tatli yapmisiniz.... Evde cilek yok ama hemen pazara gidip almak lazim. Aslinda aksama ne pisireyim diye sitenize girmistim. Halen karar veremedimya.Artik aksam yemeginin (?) yaninda bu tatliyi yapmak lazim... Ellerinize saglik...
Zubeyde
SÜPER oldular... Herkese tavsiye ediyorum. Tadi hafif oldugundan rahatlikla bir kase yiyebiliyorsun. Esim begenmedi malesef. Tadi onun icin eksikti. O daha yogun sekerli seviyor. Ama hafif tatli sevenler mutlaka yapsinlar. Kizimda cok begendi, hem kendi kasesini hemde babasindan kalani bitirdi. Normalde fazla yiyen biri degildir.
Asli hanim tekrar tesekurler....
Ha ben evde pirinc unu olmadigindan nisasta kullandim.
Zubeyde
cok guzel duruyorlar.. ellerinize saglik.. ben ilekli ve sutlu tatli olarak bir tek cilekli puding (hani su hazir paketliler) yemisimdir.. Onunda nasil oldugunu bilirsiniz, gida boyasinin tadi burnunuza gelir... pek hoslanmam.. en iyisi meyvenin kendisinden yapmak... evde kendim yapabilecegim cilekli muhallebi tarifim oldu artik.. ellerinize saglik
defnenin
Bugun cilekli muhallebiyi yaptim... Cok guzel oldu.. Ailece afiyetle yedik. Bu guzel tarifi bizimle paylastigin icin tesekkur ediyorum.. Ayse
ayse
cilekli kup harika gorunuyor. gercekten de disaridan hazir satilanlardan almak pek mantikli degil, cok fazla gida boyasi kullaniliyor. dogalini yemek varken ozellikle.. ellerinize saglik. denenecekler arasinda yerini aldi.
http://anneminmutfakokusu.blogspot.com/
evrenbal
merhaba çok hoş hafif bir tatlı ben dondurma ile servis yaptım.bugün yine yapacağım.sıcak yaz günleri için harika,serinletici
teşekkürler Aslı
hülya c.
Arkadaşlar gerçekten beğenilen bir tatlı oldu çilekli muhallebi, deneyip yorum yazanlara afiyet olsun diyorum. Sevgilerimle...
aslı altan altundal
denedim ama hic guzel olmadi, yorumlardan yola cikarak pirinc unu olmadigi icin nisastayla yaptim ondan olabilir mi acaba? Benim muhallebim cok civik oldu :(
Lily-Rose
Nişastaylada yapılsa olması gerekirdi,sanırım süt oranı ile nişasta oranı tutmamış. Hemen ayrı bir kapta bir miktar soğuk sütle biraz fazlaca nişaştayı ezip cıvık muhallebiye karıştırırsanız belki kurtarma şansı olur.Tabii bu yeni karışımı kaynayana kadar karıştırıp kıvama gelmesini sağlamalısınız.
aslı altan altundal
elimdeki çileklerle napıcam derken sizin muhallebi ile karşılaştım ve denedim,çok sevdik,teşekkürler.
www.cincinsfikirli.blogcu.com
Yorum Gönder