-Sürpriz bisküvi yemek isteyen elime mum diksin...
-Kale kule kapanıyor, elini çeken bisküvi yi-ye-mi-yor
Bizim evde pek sık tekrar ediliyor bu tekerleme, özellikle tatlı birşeyler için söylenmişse elini çekene de pek rastlanmıyor.
Bisküvi yemeği kabul edenler önce görüntüden etkilenip nasıl yapıldığını merak ediyorlar, sızma zeytinyağı ile yapılan sürprizi tadarken de gülüşüyorlar. Fırdöndü ismi de çok komik canım...
Malzemeler
-3/4 su bardağı zeytinyağı
-2/3 toz şeker
-1 çay kaşığı vanilya
-1 yumurta
-1+3/4 su bardağı un
-1/4 su bardağı kakao
Yapılışı
Yağ, vanilya, şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birine 1 su bardağı un , diğerine 3/4 su bardağı unla birlikte kakaoyu ekleyin. Kakaolu ve kakaosuz olmak üzere iki ayrı hamur elde edin. 20*30 cm boyunda iki adet yağlı kağıt hazırlayın.
Hamurların herbirini yağlı kağıt üzerine yayın (fotoğraftaki gibi).Buzdolabında 1 saat bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları kakaolu altta kalacak şekilde üst üste koyun yağlı kağıtları çıkarıp rul şeklinde sarın. Rulodan 5mm lik parçalar keserek fırın tepsisine yerleştirin.180 C fırında 10- 12 dakika kurutmadan ve kızartmadan pişirin.
Çarşamba, Kasım 15, 2006
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Bende bu bisküvi veya kurabiyeden yaparım. vede çok severim hem görüntüsünü hem şeklini, yanlız ben tereyağı ve pudra şekeri kullanıyorum. Sizin tarifinizi de muhakkak deneyeceğim. Eminim çok güzel olacaktır. İyi çalışmalar diliyorum
Ufuk Sıtkı
Ufuk tarifin orjinalinde 125 gr tereyağı var, isteyenler bu şekilde deneyebilir.Kolay gelsin.
Aslı Altan Altundal
Bende buna benzer yapmıştım ama katıyağla birde böyle deneyeyim bakalım nasıl olacak ellerine sağlık gel beni ye diyor bisküvilerin kolaylıklar sevgiler Ebru
Ebru
Sıvıyağla yapılan dört mevsim kurabiyenizi çok yapıyorum. Çok begeniyoruz, buda ona benzer ama nişastası yok. Bunuda denemek istiyorum ellerinize sağlık.
tulosh
Ebru zeytinyağı ile yapınca biraz daha gönül rahatlığı ile yiyebiliyoruz.
Tuloshdört mevsim kurabiyesi güzel beğendiğinize sevindim gerçekten. Bu tarif birz daha kıtır bisküvi kıvamında. Koly gelsin...
Aslı Altan Altundal
Merhaba Aslı abla kurabiyeler harika görünüyor eminim Eda'da bayılacaktır hemen deneyeyim ellerine sağlık selamlar...
armeda
Asli'cigim,
Simdiye kadar verdigin hemen her kurabiyeyi denedim:) Hepsi birbirinden guzeldi. Bu da denenecek elbet..
Ellerine saglik, firdondu, hos bir isim..
Haa bu arada, Ege kurabiye yapmaya basladi, dun birlikte gingerbread yaptik, cok zevk aldi, hem yapmaktan hem yemekten:) Sirada senin tarif var...
Sevgiler...
hanife
Merhabalar Aslı hanım!
Kurabiyeler çok cici gözüküyorlar ellerinize sağlık...
Özellikle de Ayşe ve Zeynep'in çok hoşuna gittiğini düşünüyorum...
Bu arada Zeynep hanım2ın doğumu gerçekleşti mi acaba?
Uzak kaldım tabi o yüzden merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim...
Nurgül hanıma da çok selam kendinize iyi bakın...
Görüşmek üzere...
ev perisi
Cocuklugumuzdaki masallari, oyunlari hatirlamaya calisirken ....isteyen eline mum diksini gorunce bir anda cok mutlu oldum :)
minik
merhaba, bu kurabiyede kabartma tozu veya karbonat yok mu acaba, yoksa tarifte vermeyi mi unuttunuz? sevgiler
nimet
Kimsenin elini çekmemesi normal.Öyle güzel görünüyor ki kurabiyeleriniz!:))Kurabiyeden yana pek şansım yok.Genelde istediğim gibi yapamıyorum.Yine de deneyeceğim tarifi aldım.Ellerinize sağlık!
İrlandalı Kız
ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar eminim tadı da güzeldir.yalnız ölçüleriniz çay bardağı,su bardağı ölçüleri ile olsa daha iyi olurdu.matematikten nefret ederim kesirleri görünce tepem atıyor.sağlıcakla kalın
jale epik
zeytin yağını eşim çok seviyor normalde kurabiyeymiş kekmiş böyle şeylerle pek arası yok. önceden korkarak pişirdiğim kurabiyeleri artık gönül rahatlığıyla pişiriyorum teşekkürler....
toz şeker 2/3 su bardağı herhalde değil mi?
Bir de ben hep tereyağı kullanırım kırabiyelerde. Kıvamında nasıl bir fark oluyor zeytinyağı ile? Kokusu çok belirgin oluyor mu?
Evet toz şeker su bardağı ölçüsüyle. Tabii tereyağı ile yapılan kıvamda değil biraz daha kıtır bir bisküvi. Kokusu bence belirgin değil.Kolay gelsin !
Yorum Gönder