Halit Usta sabah güneşini görmeden , 60 kg sütü kaynatmaya başlıyor. Üç saat kaynayan süt suyunu kaybedince , salep ve şekerle buluşuyor, pişiriliyor, taa ki Maraş usulü dondurma olana kadar. Salep ithal ve yerli karışımıymış, süt ise dağlarda yayılan keçilerin sütü..."Dondurmanın kalitesi salepte "diyor Halit Usta.
Diğer tarafta Mehmet Usta Gaziantep 'ten getirdiği incecik tel kadayıfı kızartıyor , şerbetliyor. Şerbet tatlı değil sanki ,limoni bir lezzet var, "Kadayıf incecik olacak "diyor Mehmet Usta ser verip sır vermeden.
Sonra ben Ankara'dan kalkıp çoluk çocuk Anamur'a gidiyorum. Bilenler "burada çok meşhur yılların tatlıcısı" diyor.
Tamam öyleyse , gidelim tadalım...
Dondurma muhteşem , kadayıf harika.
Kadayıflı dondurma mı , dondurmalı kadayıf mı desem, bir tatlı bundan daha nefis olamaz! Tattıranlar sağolsun...
Cuma, Temmuz 13, 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
MMmm görünüşü bile harika...
valla guzel gorunuyor, keci sutunden dondurmayi cok merak ettim ben ...
Merhaba, yurtdisinda yasayan ve 2 yildir Anamur'u gormemis bir Anamur'lu olarak sizden bir ricam olacak. Orda cektiginiz resimleri ekleyebilir misiniz? Birazcik da olsun hasret giderelim...
Simdiden tesekkurler,
Aysel
selamlar sitenizle yeni karşılaştım ve çok beğendim sitemede beklerim:)
Yorum Gönder