Haziran ayında bahçedeki kiraz ağacı ilk meyveleri verdi . Topladığımız kirazların fotoğrafı...Kıpkırmızı yeşil sap ve yapraklarla çok estetik bir meyve kiraz, fotoğrafın arşivde kalmasını istemedim.
Kirazın farklı bir işlevi! Kulağınıza küpe olsun...
Kiraz Şekerlemesi
Kiraz şekerlemesinin buruşuk olmaması ve kırmızı durması için yöntemler neler acaba?
Malzemeler
250 gr. kiraz
1 çay kaşığı limon tuzu
1 ,5 bardak şeker
2 yemek kaşığı su
Yapılışı
Kirazları su ile 10-15 dakika pişirin . Kirazlar suyunu bırakıyor , onun için fazla su eklemiyoruz. Şekeri ve limon tuzunu ekleyin . Suyu şerbetlenene kadar pişirin. Kırmızı renk için gıda boyası ekleyebilirsiniz.
Pazartesi, Ağustos 25, 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Merhaba canım,
Doğum günün kutlu olsun. Her şey gönlünce olsun.
Umarım mailimi almışsındır.
Sevgilerimle,
Nurten
Yorum Gönder