İstanbul benim için maceralar şehri... Tefal 'in MSA 'da düzenleyeceği etkinliğin davetini almam , Ankara 'dan İstanbul'a gitmek için harika bir bahane oldu . Önce Karaköy-İstinye sahil yolu boyunca ilerledik, boğazı doyasıya seyrettik ,sonra hep merak ettiğim İstinye Park 'a uğradık. Mağazalara girip çıkarken birden Ayşe'yi kaybetim , Zeynep beni oyalarken Ayşe "Anneler Günü Hediyesi " almak için bir mağazaya girmiş. Çıkışta arabayı uzun bir süre park yerinde bulamadık . Son çare yeniden tüm İstinye Park'ı dolaşıp ilk girdiğimiz kapıdan parka çıktık , neyse ki araba bulundu . MSA'yı bulmak içinse yaklaşık 10 kişiye yolu sormak ve plaza bölgesinde birkaç tur atmak gerekti.
İşte MSA 'dayız. Çok sıcak bir ortam . Önce Emrah Bey ve Ömer Bey bize actifry ve NutriCook düdüklü tencereyi tanıttı. Yıllardır Tefal düdüklü tencereyi kullananlardan çok olumlu sözler duyduğum için , NutriCook'u merak ediyorum.
Actifry'ı evde sık sık kullandığım için Zeynep alışkın. Biber kızartmasını o yaptı. Bu arada actifry boyut olarak büyümesede iç hacmi genişlemiş . Artık 1,5 kilo patates kızartılabiliyor. Şef Aykut Bey eşliğinde arnavut ciğeri pişirdik, müthiş oldu.
NutriCook 'da Risotto
NutriCook 'ta risotto pişireceğimizi duyunca şaşrdım. İtalyan mutfağının en zor yemeği...Pirinçleri "al dente " tutturmak zor mu zordur. Tarifi çok basit gözükse de olması gerektiği gibi pişirmek hüner ister. Yani bizim pilavlar gibi kapağını kapatıp tutmasını beklemek mümkün değil. Şef Aykut Bey'in yönlendirmesiyle malzemelerimizi NutriCook 'a koyuyoruz. Kapağını kapatıp 8 dakika sonra açıyoruz. Tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. Risotto hazır. Servis tabağına döküp, tüm tabağa yayılması için , tabağın altına hafifçe vuruyoruz. İnanılmaz ama gerçek 8 dakikada zahmetsiz ve olması gerektiği gibi risotto !
Porcini Mantarlı Risotto
Malzemeler:
-300 gr arborio (risotto) pirinci
-80 gr parmesan peyniri rendesi
-80 gr kuru porcini mantarı
-1.2 litre tavuk suyu
-1 adet soğan
-100 ml elma sirkesi
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-30 gr tereyağı
-tuz ve karabiber
Yapımı:
Zeytinyağı ile birlikte ince doğranmış soğanla birlikte pirinci NutriCook 'a koyun, pirinçler saydamlaşıncaya kadar harlı ateşte çevirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynayınca , mantar ve elma sirkesini koyup , iyice karıştırıp NutriCook 'un kapağını kaptın . 8 dakikaya ayarlayın. . Pişme işlemi tamamlanınca , kapağı açın ve tereyağı ile parmesan peynirini ekleyin. Tuz ve karabiber koyup sıcak servis yapıp , hemen tüketin.
Tüm Tefal ekibine ve MSA çalışanlarına başarılı organizasyondan ve göstermiş oldukları ilgiden dolayı sonsuz teşekkürler.
Cumartesi, Mayıs 15, 2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
canım ellerine sağlık, risotto harika görünüyor. Döndün mü Ankara'ya, ben de en kısa zamanda bir Ankara ziyareti yapmak istiyorum. Daha hiç gitmedim çünkü...
Nutri-cook çok kullanışlı birşeye benziyor ama ucuz da değil ki alsak, neyse hele tefal'in indirim mevsimi gelsin de :)
Risotto cok güzel tam kivaminda grünüyor. benimde düdüklü tencereye ihtiyacim var ama Tefal biraz pahali sanirim. Sevgiler...
inanılmaz keyifli bir etkinlikti yaptıklarımızda bir okadar muhteşem....çok muhabbet edemedik siz erken çıkmak zorundaydınız sanırım...birdahaki sefere inşallah...öpüyorum sevgilerimle...izninizle tarifi alıyorum...sevgilerimle öpüyorum
Aslı'cığım seninle tekrar görüşme fırsatımız olduğu için çok sevindim.Yine görüşürüz umarım.Seni de kızları da çok öpüyorum.
Arkadaslar büyük kolaylik tavsiye ederim zaman hirsizi tencerelerimizle vedalasalim.Ayni zamanda bütcemizide düsünmek lazim elektirk, gaz paralarimizi kendimize ciciler alarak harcayalim.
Yorum Gönder