Bahara adım attığımız şu günlerde taze bakla pişirmeyi unutmayalım. Baklanın dereotu ile olan muhteşem uyumuna şimdi yeşil soğan da katıldı. Nurten Teyze 'nin tarifinde zeytinyağlı bakla , kuru soğan yerine yeşil soğanla pişiriliyor , mutlaka denemelisiniz...
İşte tarif:
Malzemeler:
-500 gr. taze bakla-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-1 demet dereotu
-7-8 dal yeşil soğan
-tuz
-2 - 3 adet kesme şeker
-1,5-2 bardak su
Servis için : Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Sebzeler ayıklanıp doğrandıktan sonra ,yayvan bir tencereye, dereotu hariç , tüm malzemeler çiğ olarak konur.-Orta ateşte, baklalar yumuşayana dek bir saat kadar pişirilir.
-Pişmeye yakın , dereotu ekleneir.
-Yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun.
11 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Merhaba ben yeni izleyicinizim, blogunuzu çok beğendim.Bakla güzel görünüyor tam mevsimizdeyiz de ellerinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum sevgilerimle.
bakla mevsimi gelmiş sanırım eline sağlık canım
Ellerinize sağlık, ne güzel fotoğraflamışsınız :) kesinlikle herşey mevsiminde güzel. Bende taze soğanla pişiriyorum birde baklanın acılığını aldığını düşündüğüm limonu eklerim pişirirken.
Sevgiler, iyi haftalar dilerim...
bende pazarda gördüm buhafta ,alıp hemen yaptım eline sağlık :)
iki gün önce yedim görünce tekrar canım istedi çok severim
Ellerinize sağlık..nefis görünüyor..yeni bloguma gelirseniz sevinirim..sevgiler.
eline sağlık Mmmm harika olmuş
Baharın müjdecisi bakla sevilmez mi?:)
Ellerinize sağlık.
Üzerine de sarımsaklı yoğurt olmazsa olmaz:)
Sevgiler...
Her sene düzenlediğim Ben Buldum etkinliğine davetlisiniz. Kendinize ait bir tarifiniz varsa beklerim. Sevgiler...
Elinize sağlık , baklayı çok severim ama evde sadece ben yiyorum. Buna rağmen yapıp iki gün yiyorum. Bu kez de yeşil soğanlı deneyeyim inş . Sevgiler ... ( bloguma beklerim :))
Evde benden başka kimsenin yememesine rağmen kendime pişiririm , bu kez de sizin tarifinizle yapayım . Sevgiler :))
Yorum Gönder