Çok özel misafirlerimizi davet ettiğimiz iftar soframızın menüsü :
2-Mantarlı Safranlı Pilav
3-Sebzeli Güveç
4-Zeytinyağlı Fasulye Pilaki
5-Paçanga Böreği
7-Erik kompostosu
8-İftariyelikler
9-Baklava
Telaştan fotoğrafını çekemedim ama Ramazan 'a çok uygun , besleyici ve lezzetli bir yemek .Ben toprak güveçte değilde döküm tencerede pişirdim; ocakta yaklaşık 2 saatte ağır ateşte pişti.
Malzemeler:
-800 gr kuzu kuşbaşı et
-2 adet kabak
-2 adet patlıcan
-3 adet iri soğan
-4 diş sarımsak
-3 adet orta boy patates
-5 adet sivri biber ( acı olursa iyi olur)
-5 adet domates( rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-tuz , karabiber, kırmızı biber, kekik
Yapılışı:
- Tencereye yağı , ince doğranmış soğanı , eti koyun kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin.
-Pişen etlerin üstüne sırasıyla, iri doğranmış biber , patates , suda acısı çıkana kadar bekletilmiş patlıcan ve kabakları koyup salça ve rende domatesleri ekleyip , baharatları serpip, 2 su bardağı su koyup kapağını kapatın.
-Kısık ateşte 2 saat pişirin.
4 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Masanız bir harika..yemekler,menü ,düzen,ama en çokta masa örtüsüne bayıldım..ellerinize sağlık..afiyetler olsun..
Blogunuz temasıyla, içeriğiyle ve hatta adıyla ne kadar da çok portakal ağacına benziyor.Hatice hanımla kardeşiz deseniz inanacağım :)
nefis bir sofra olmuş
elinize emeğinize sağlık
Herşeyiyle iştah açıcı ve zerafet dolu bir masa, ellerinize sağlık, afiyetler...
Sevgiler dilerim...
Yorum Gönder