Karnabahar Mücveri
İşe gitmeden önce akşam için hazırladığım yemek. Bizim evde kabak mücveri çok pişer . Ama ben bilinen usulde yani bol yağda kızartmak yerine içine zeytinyağı ekleyerek fırında pişiriyorum . Oldukça da beğeniliyor. Mevsim nedeniyle kabak yerine karnabaharla mücveri denedim. Özelikle Leyla Hocamızın tavsiyesiydi. Kendisine teşekkür ediyorum.
Malzemeler
- orta boy karnabahar
- orta boy soğan
- 1'er demet dere otu ve maydanoz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yumurta
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber , yeni bahar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 7 yemek kaşığı un
- 4-5 diş sarımsak
- 1/2 paket kabartma tozu
Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek bölüp düdüklü tencerede az suyla haşlayıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta derin bir kaba soğanı rendeleyin. Yumurta , peynir(rendelenmiş) , dereotu ve maydanoz(ince ince kıyılmış), tuz ,baharatlar ,sarımsak ve yağı soğana ekleyin.İyice halledin.Soğumuş olan karnabaharları ezerek karışıma katın. Salçayı yedirin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Yağlanmış tepsiye yayarak , 175 C de pişirin.
5 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Aslı'cığım,bugün semt pazarımız vardı.Karnabaharımı aldım.Mücveri yarın
deneyeceğim. Pazarda yeşillikler çok güzeldi.Aklıma bizim sürekli yaptığımız otlu pide tarifini "Zeytin Ağacı" ile paylaşmak geldi.Ispanak,pırasa,bir demet dereotu,bir demet maydonoz,bolyeşil soğan,beyaz peynir,yumurta ile pidenin üst malzemesi hazırlanıyor.Pırasa çok küçük doğranıyor ki piştiğinde diri diri olmasın.Yumurtalar da hazırlanan harcın en üstüne kırılarak iyice karıştırılıyor.Bire bir ölçü veremedim;zira ben bunu genellkle pazar günleri aile büyüklerimizle bir araya geldiğimizde miktarı fazla tutarak yapıyorum Benim için cazip yanı,çocuklar için vitamin değeri yüksek.Dere otu,yeşil soğan ve pırasayı yedirmekte zorlandığımda severek bu pide Aslı'cığım,bugün semt pazarımız vardı.Karnabaharımı aldım.Mücveri yarın
deneyeceğim. Pazarda yeşillikler çok güzeldi.Aklıma bizim sürekli yaptığımız otlu pide tarifini "Zeytin Ağacı" ile paylaşmak geldi.Ispanak,pırasa,bir demet dereotu,bir demet maydonoz,bolyeşil soğan,beyaz peynir,yumurta ile pidenin üst malzemesi hazırlanıyor.Pırasa çok küçük doğranıyor ki piştiğinde diri diri olmasın.Yumurtalar da hazırlanan harcın en üstüne kırılarak iyice karıştırılıyor.Fırında kaynama,haşlanma olmadan piştiği için vitamin değerinin yüksek olduğunu düşünüyorum.Çocuklar için iyi bir besin kaynağı oluyor.Sevgiler.
Meltem Atan
Sevgili Meltemciğim
Tarifi paylaştığın için çok teşekkür ederim .Ben de pide yapıyorum. Ama yeşil soğan ve pırasayı ıspanakla birlikte hiç kullanmamuıştım. Çok iyi bir fikir. Kızlarımda normalde karnabahar yemeğini yemez. Ama mücver haline dönüşünce afiyetle yediler. Bu pideyi en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle.
aslı altan altundal
Sevgili Asli,
karnabahar mucverin harika gorunuyor,en yakin zamanda hatta yarin deneyecegim Selamlar,
arzu çelik
merhaba, karnıbahar mücverinizi dün denedim..kızım zeynep pek bi iştahla yedi..benim bi kaç sorum olavak. bu tarif ne kadarlık bir tepsi için? ben midi fırın tepsisine yaydım dilimler fotoğraftakınden daha ince görünüyordu..bir de uzunca bir süre pişirdim ama içi hala biraz sulu idi, tam olarak dilimlenemedi..acaba neye dikkat etmem gerekir??teşekkürler, sevgilerimle pınar
pınar
Merhaba Pınar,
Ben 20*20 lik kare borcam da pişirdim.Aslında kabak mücverinden pek farkı yok.Sadece kabak yerine karnabahar kullanıyorsun.Şimdiye kadar hiç kızartmasını yapmadım hep bu usulde pişiriyorum. Tıpkı kek gibi pişiyor.Belki fırın değişikliği sebebiyle ısıyı artırmak çözüm olabilir. Ama Zeynep 'in beğenmesi beni memnun etti. Herşey çocuklar için.Sevgilerimle...
asli altan altundal
Yorum Gönder