Dr. Oetker kabartma tozu arkasında bulduğum bir tarif. Kızlarım çok sevdi. Kıtır kıtır yiyorlar. Ortadaki minik yuvarlağı da Zeynep yaptı. Ayşe kendi yaptıklarını yediği için tabağa koyamadık. Aşağıdaki malzemelerle yaklaşık 30 adet galeta çıktı. Çok çabuk hazırlandığını da belirtmeliyim.
Malzemeler
- 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1.5 çay bardağı yoğurt
- 1.5 çay bardağı rendelenmiş kaşar (ben kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırdım)
- 1 küçük boy rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (ben koymadım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu ( yarım poşet koydum)
Önce yağı, yoğurtu, peyniri, soğanı ve tuzu iyice karıştırıp halledin. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Gerçi benim vaktim yoktu , 15 dakika kadar bekletebildim. 0,5 cm kalınlığında açıp , 10 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde şeritler halinde kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
5 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Zeytin Ağacı'na uzun uzun bir yorum yazmıştım az önce ;ama birden kaybettim yazdıklarımı.Yeniden aynı şeyleri yazabilir miyim bilmiyorum.Bir an duygu yoğunluğuyla aktarmıştım.Neyse kendimce zeytin yağı düşkünlüğümün sebebi:Doğduğumda çok kiloluymuşum.O yıllarda tıbbın gerektirdikleri o kadarmış demek ki doktor benden ümidini kesmiş.Mosmormuşum.Doğumda bulunan görmüş geçirmiş bir ebe anneme:"Kızım,bebeğini saf zeytin yağına sar,büyüsün,beslensin bebeğin diye akıl vermiş,Annem de yapmış söylenenleri.Ben günlerce pamuklarla zeytin yağlarına sarılı geçirmişim günlerimi.Ebenin dediği gibi de günden güne beslenmişim ,canlanmışım.Zeytin yağı benim hayat mucizem.Evlenip kendi mutfağıma sahip olduğumdan beri de margarin kullanmamaya özen gösteriyorum.Teşekkürler Zeytin Ağacı.
Meltem Atan
Sevgili Meltemciğim,
Çok etkileyici bu yazdıkların. Zeytinyağının ilaç olarak da ne kadar güçlü olduğunu kanıtlar nitelikte. Çocuklarım düşüp başını biryere çarptığında hemen zeytinyağı sürerim. Şişlik morluk kalmaz. Zeytinyağı sever olarak her zaman düncelerini, katkılarını bekliyorum.Sevgilerimle.
aslı altan altundal
Merhaba,
Saf zeytinyağını nerden bulabilirim. Ya da hangi markayı tercih etmeliyim? Ben Komili kullanıyorum.
Teşekkürler.
olcay
Ben şu sıralar Tariş sızma(Ayvalık yöresine ait olan) ve Vakıflar
genel müdürlüğünün ürettiği Vakıflar Ayvalık zeytinyağını alıyorum. Çiğ tüketmek için de Tariş organik sızma kullanıyorum. Daha farklı bir aroması var. Komilinin köy sızması olarak sattığı zeytinyağını da kullanmıştım.O da fena değil.Vakıfların zeytinyağına bu adresten bakabilirsin: www.vgm.gov.tr/03tasra02.html
En son Realden iki hafta önce,Tariş'in naturel sızmasını aldım:31.750 YTL idi. Tüm hiper marketlerde var.Ayrıca Tariş shop a bu adresten ulaşabilirsin: www.tariszeytin.com.tr/shop
Birde İstanbul ve Ankara da bildiğim butik zeytinyağı mağazaları var:
İstanbul Feneryolunda Sele Zeytincilik,İstanbul Bebekte ve Ankara Uğur Mumcu caddesinde Laleli zeytincilik . Bu mağazalarda şık şişelerinde çeşitli türde zeytinyağları, zeytinler, ve değişik zeytinyağlı sabunlar bulmak mümkün.
aslı altan altundal
Icinde margarin olmaya bir tuzlu pasta tarifi ararken bu sayfayi buldum, 5 yasindaki kizim ve 1 yasindaki oglumla birlikte eglenerek cesitli sekillerde pastalari yaptik, minik bile bir iki tane aydede sekli cikarmayi basardi. Benim kiz kasar yemedigi icin sadece biraz beyaz peynir koydum, kirmizi biber eklemedim. Ustune yumurta sarisi surup susam da serptik. 1 saat bekletmeyi de yapamadim tabii cocuklar sabirsiz oldugundan. Biraz once firindan cikardik, icerde boyle seyleri cok zor begenen kizimla esim himm cok nefis olmus diyerek yiyorlar, cok tesekkurler.
Bengu
Yorum Gönder