Pazar, Mart 27, 2005
Tereli Kısır
Hepimizin bildiği ve muhtemelen sevdiği bulgur salatası.İki bardak ince bulgur , iki bardak sıcak su ile yumuşatılarak yapılıyor. Dilediğiniz baharat ,ot ,sebze içine girebilir. Kuru soğanı zeytinyağı ve salçayla(biber ve domates salçaları ) biraz çevirip bulgura karıştırın.Daha lezzetli oluyor. Maydanoz, yeşil soğan,marul, dere otu, taze nane, cherry domates,kornişon turşu, nar ekşisi ve sızma zeytin yağı.Yanında bir kase yoğurtla tek başına doyurucu ve bir öğün için yeterli.Mutfak saksımın son tere yaprakları da kısırı tatlandırdı...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Sevgili Aslı,günlerdir kısır görüntüsüne baka baka bugün kendimi kısır yaparken buldum.Uzun bir süredir yapmamıştım.Cuma gününün rahatlığıyla çocuklarımla kendimize ziyafet çektik.Güzel lezzetleri hatırlattığın için teşekkürler.Meltem A.
Meltem Atan
Yorum Gönder