Ankara 'da zorunlu kar tatili vardı dün. Buzlu, sert soğukla birlikte sevimli güneş ışınları insana enerji verirken mutfakta geçen saatler boyunca, uzun zamandan beri yapmayı düşündüğüm Dilek'in(Dilek 'çe) elmalı tarifini - kendime göre biraz değiştirerek uyguladım. Sonuçta ikinci, hatta üçüncü dilime bile hayır denemeyecek bir pasta ortaya çıktı. Hamuru çok lezzetli ve hafif , hatta evin güzel kokması için bile bu pasta pişirilir...
Malzemelerin tamamını kullandığınızda , 6 adet küçük tart kalıbı ile 1 adet 20 cm lik tart kalıbına uygulayabileceğiniz miktarda pasta elde ediyorsunuz.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 150 gr şeker
- 1 paket vanilya
- 175 ml zeytinyağı
- 400 gr kepekli un(ben daha fazla kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 6 yemek kaşığı süt
- hindistancevizi ve tarçın
- Üzeri İçin: 5-6 adet Amasya elması, iki kaşık şeker, tarçın
Yapılışı
- Hamur için verilen, un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri karıştırın. Unu eleyerek ekleyin. 400 gr un yeterli gelmediği için ben fazladan un ilave ettim. Unla birlikte kabartma tozunu da eleyin.
- Elmaları soyup , yarım ay şeklinde incecik dilimler halinde kesin.Şeker ve tarçınla karıştırın.
- Kalıba serdiğiniz hamurun üzerine elma harcını yayıp , üzerine merdane ile açıp şeritler halinde kestiğiniz hamuru yerleştirin.
- 200 derecede pişirerek, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek süsleyin.
16 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
merhaba... tartlarınız muhteşem görünüyor...bişey sormak istiyorum acaba bu tarifi muffin kalıbında yapabilirmiyiz... ne dersiniz olur mu?
dilek
Dilek muffin kalıbının içi hamurla kaplanarak, bol elma doldurulup pişirilebilir. Tart kalıbından çok da faklı olmaz sanırım.Hamur ince tutulursa daha iyi olur. Kolay gelsin.
aslı altan altundal
Biz yedik veeee gerçektende çok beyendik arkadaşlar! elma severlere sevgiyle tavsiye olunur!
Ayrıca ; Aslı hanıma konukseverliği için tekrar teşekkürler...
ev perisi
Aslı harika görünüyor eline sağlık. Aslında elmalı tarta bayılmama rağmen katı yagdan dolayı kaçıyordum açıkçaqsı. İlk fırsatta bu tarifi denemek isterim.
Banu
Banu , bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsin, inanıyorum ki vazgeçemeyeceğin tatlardan olacak.
Şükran ben de teşekkür ediyorum o güzel gün için.
aslı altan altundal
Tatilde olsam ben de şimdi, böyle güzel bir tart yapsam, bir de mis kokulu bir kahve.. Film izlesem evimde.. Ama bugün Cumartesi ve çalışıyorum:((
Sibel
MERhaba; sitenizin müdavimiyim.
30 cm.lik tart kalıbında nasıl olur acaba?
Sevgiler
ÖZLEM&RÜZGAR
Sibel , umarım yarın (pazar) bu kahve, tart ve film üçlüsünü biraraya getirebilirsin :))
Özlem ve Rüzgar tarifin miktarı 30 cm lik kalıba tam olarak uyabilir,hatta belki bir miktar artabilir.Kolay gelsin.
aslı altan altundal
aslı hanım elmalı tart la beni genclik yıllarıma goturdunuz cocuklarım bayılırlardı yalnız ben hamurdan bir parca ayırır buzdolabında bekletir sonra elmaların uzerıne rendelerdim goruntusu mukemmel oluyor limonlu yaparken denemenizi isterim bilgisayarı ele gecirdigimde size armagan olarak dondurmalı yas pasta tarifini gondermek istiyorum sevgiylesaygıyla hizmet veriyorsunuz kutlarım birde halanız hayattamı merak ediyorum.kolay gelsin.
nilgün kücükdere
Nilgün Hanım,
Çok teşekkür ediyorum ilginize yorumunuza, evet hamuru elmanın üzerine rendelemeyi çok eskiden denemiştim hakikaten güzel oluyor, hatırlattınız bana üstelik yapımı daha kolay ve daha az zaman alıcı bu tarifi tekrar denediğimde dediğiniz gibi yapacağım. Halam hayatta kendisi sürekli koşturur hiç durmaz , örnek aldığım insanlardan biri. Sevgilerimle.
aslı altan altundal
merhaba dün gece rüyamda halanızı gordüm elinde bir kalem birseyler karalıyor gozlükleri burnunun üzerine düsmüs isine o kadar dalmıski beni farketmiyor kısa saclı esmerimsi bir ten gozleri kahverengi arastırıcı bakısları var sevimli 52 54 yaslarında gozlerini kısarak bakmaktan goz cevresi kırısmıs merak ettim halanız bu tariflere uyuyormusevgilerle
nilgün kücükdere
Esmer bir ten ve kahverengi gözler dışında tam dediğiniz gibi .Gerçekten bu kadar olur. Halam rüyalara önem verir. Halama sizden bahsedeceğim. Sevgilerimle...
aslı altan altundal
Merhaba
Ben Ülkü Kayır. Yani sevgili Aslı'nın Ülkü halası....59 yaşında, emekli, boş durmayı sevmeyen, insanlardan ya bir şey öğrenmeyi ya da onlara bir şey öğretmeyi amaçlayan, boş oturup boş konuşanlardan hoşlanmayan birisiyim. Esmer bir ten ve kahverengi gözler dışında Nilgün hanımın rüyası tıpa tıp uyuyor yani:)) Aslıcığım senin bendeki yerin her zaman farklıydı ve öyle de kalacak biliyorum. Bu satırları yazarken seninle olan bir anımızı yazmadan geçemeyeceğim. Sen 3 yaşındayken annen seni bize bırakmıştı. Ben mutfakta iş yaparken sen de erzak odamızdaki un paketini açıp, pencere kenarına, yastıklara, saksıların dibine, koltukların üzerine yani odanın her tarafına avuç avuç un dökmüştün. Ben de sesin çıkmayınca merak ettim ve odaya girdiğimde kar yağmış gibi odanın her tarafının un olduğunu gördüm. Sen de muzip muzip bana gülüyordun:)) Şimdi sen de kızların bu tip süprizleriyle karşılaşıyorsun ve bunlar zaman içerisinde tatlı bir anı olarak hatırlanıyor...Aslıcığım herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle sevgiler.....
ülkü hala
ülkü hanımefend.ye b.r insanı tanımadan ona karsı sevgi duymak bu olsaben siz. ruyamda tanıdım sizi cok sevdim mutlaka sizi gormek istiyorum .is dolayısiyle ankaraya geldigimde sizi ziyaret etmemin sakıncası yoksa gelmek istiyorum bende bos konussanlardan ve bos oturanlardan hoslanmam ben emekliyim 52 yasında 3 erkek cocuga sahip im su an havalı tifek sama imalatı yapıyorum yurt dısına artı yanımda calısanlaarı egitiyorum vede kırkyama calısıyorum. baharda sergimi acacagım insanlar zamanlarının degerini anlasınlar diye sevgilerle
nilgün kücükdere
Merhaba Nilgün Hanım
Sizi tanımaktan bende çok memnun olacağım. Oğlum eczacı ve İstanbul'da yaşıyor. Kızım Ankara'da avukat. Sevgili eşim halen çalışıyor. 4 tane dünya tatlısı kedim var:)) Şu anda tezhip ve mefruşat kurslarına devam ediyorum. Ankara'ya geldiğinizde mutlaka beklerim ve görüşmek isterim. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler.....
ülkü hala
Fidanlık Kurulacak Yerin Seçimi
Kaliteli ürün üretmek için fidanlık kurulacak yerin seçimi oldukça önemli olup, bunu da ancak kaliteli fidanlarla başarabileceğimizi unutmamalıyız.
Yorum Gönder