İçini sade peynirli, sade kıymalı, sade patatesli ve patatesli -kıymalı karışık hazırlayabilirsiniz.
Ben kıymalı hazırladım.
Bir adet yufkadan 4 adet bohça böreği çıkıyor. Malzemeler 6 yufkadan 24 adet börek için . Siz bu ölçüleri yarıya indirebilirsiniz.
Börek Malzemeleri:
-6 adet yufka
-150 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı ılık su
- İsterseniz üzeri için çörek otu , susam
-Üzerine sürmek için 2 adet yumurtanın sarısı
İç Malzemeleri:
-500 gr kıyma
-2 orta boy kuru soğan
-karabiber , tuz
- 1 demet maydanoz
-1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1- Önce böreğinizin içini hazırlayın. Tereyağını kıyma ile birlikte tencereye alın ve kıymanın topaklanmaması için , kaşıkla çevirerek ve ezerek suyunu bırakana kadar orta ateşte kavurun.
Suyunu bırakarak pişmeye başlayan kıymanıza ince doğranmış soğanları ekleyin . Baharatını da attıktan sonra , tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar pişmeye bırakın. İyice suyunu çeken kıymalı iç hazır olduktan sonra maydanozunu ekleyip soğuması için bir kenara koyun.
2- Tereyağı , zeytinyağı ve su karışımını yufkaların üzerine sürmek için hazırlayın. Homojen bir karışım elde edin.
3- Bir adet yufkayı fotoğrafta görüldüğü gibi açın ve her tarafına yağlı karışımı fırça ve kaşık yardımıyla sürün.
4- Yufkanın sağ ve sol kenarlarını fotoğraftaki gibi ortada birleştirin. Tekrar yağlayın.
5- Şimdi alt ve üst kenarları ortada birleştirin ve fotoğraftaki gibi bir kare oluşturun. Elde ettiğiniz yufkaya tekrar yağ sürün.
6 - Fotoğraftaki gibi 4 küşük kare elde edin ve ortalarına kıymalı harcınızdan koyun.
8- Börekleri tepsiye ters çevirerek koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu , susam serpiştirebilirsiniz.
9- 200 C de yarım saat kızarana kadar pişirin.
Pişen böreklerinizi servis tabağına alıp sıcak sıcak ikram edin. Afiyet olsun...
4 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Çok güzel ve lezzetli bir börek olmuş elinize sağlık.
MIMMM.Nefis olmuş.ellerinize sağlık..
yapım aşamasını çok güzel resimlemişsin.ellerine saglık.
Ben böylesine kıtırlıkta içi gayet güzel pişerek ve son derece lezzetli bir börekyemedim yemedik anneler gününde kayınvalime giderken kesin yapacağım...enfes herkes çok ama çok bayıldı..çok teşekkür ederiz bu güzel tarifi bizlerle paylaştığınız için...artanı buzdolabına koydum halen kıtırlığından hiç bir şey kaybetmdi..çıtır çıtır..ölçüler tarif harika teşekkür ederiz..:)
Yorum Gönder