Zeytinyağlı yerelması akşam öğününde yenebilecek hafif , doyurucu ve besleyici bir yemek.
Yerelması A ve C vitaminleri bakımından zengin , sindirimi kolay , bağırsak hareketlerini dengeleyen bir bitki. Özellikle çocuk emziren bayanlara tavsiye ediliyor. C vitamininden zengin olduğu için de demir emilimini artırma özelliğine sahip. Bu nedenle, et veya kurubaklagillerle yenilirse kansızlık için etkili olur. Aşağıdaki tarif pirinçle hazırlandı ama daha besleyici olması için nohutla da yapılabilir. Bu durumda pirinç yerine haşlanmış nohut yemeğe eklenerek pişirilir.
Satın alırken üstü hafif pembemtrak ve düzgün olanlar seçilmeli.
Malzemeler
- 600 gr. yerelması
- 1 baş soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- tuz
- süslemek için maydanoz
2 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Merhaba Aslı Hanım,
dün akşam tarifinizi denedim. Çok lezzetli bir yemek oldu. Artık sık sık yapacağım. Çok teşekkürler...
hatice_b
Beğendiğinize sevindim...
aslı altan altundal
Yorum Gönder