Ayşe nin okulda doğum günü kutlandı. Kızlarım pembe olan herşeye tutkun olduklarından, Ayşe de arkadaşlarının doğum gününde ve pastanelerde gördüğü süslü pembeli , özellikle barbili ( bu barbi tutkusu daha ne kadar sürecek bilemiyorum) doğum günü pastalarından istedi. Bende okulda ilk kez doğum gününü kutlayacağı için Onun bu isteğini geri çevirmedim. İstediği gibi pembe çiçekli pasta siparişini (konusunda iddialı sandığımız pastaneye) doğum gününden 5 gün önce verdik ve okula gönderilmesini istedik. Pasta tam vaktinde gönderildi, ama kanarya sarısı kremayla kaplanmış ve kırmızı çiçeklerle süslenmiş. Kızımın hayal kırıklığını unutamıyorum. Tabii ben de üzüldüm, hemen pastaneyi aradım ,bana aşçıbaşını bağladılar. Neden isteğimiz dışında böyle garip renkli bir pasta yaptığını sordum. Bana verdiği cevap, ellerinde pembe renkli hamurun, kremanın kalmamış olmasıydı. 5 gün önce sipariş verdiğimi hatırlatınca özür diledi ve bir daha ki sefere telafi ederiz dedi. Bir daha pastaneden pasta almamaya karar verdim ve kızıma verdiğim sözü bu gün yerine getirdim. Pastanın üst kreması zerre miktarında gıda boyası içeriyor. Gıda boyası yerine , çilekle pembe renk elde edilip edilmeyeceğini bilen varsa, benimle paylaşırsa sevinirim. Aşağıdaki tarif yağ ve hazır krema içermiyor.
Pandispanya
- 5 kahve fincanı şeker
- 5 yumurta (oda sıcaklığında)
- 5,5 kahve fincanı un
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu
- yarım fincan limon suyu, üzeri su ile bir fincana tamamlanmış
Pasta Üst Kreması
- 180 gr toz şeker
- 80 gr elenmiş un
- 3 tane yumurta
- 1/2 lt süt
- 1 paket vanilya
- 4-5 fiske limon kabuğu rendesi
Pasta Ara Kreması
- 1/2 kilo süt
- 1 kaşık nişasta
- 1 kaşık un (tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 4 kaşık şeker
Pastanın Üstünü Süslemek İçin
Pastanın üstünü süslemek için kullandığım beyaz krema şöyle hazırlanıyor:
1 yumurta beyazını kar beyaz olana kadar çırpın ve içine 1 çay bardağı pudra şekeri katın. Bir süre daha çırptıktan sonra süslemek için kullanın.
9 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Ayşe'ciğim doğum günün kutlu olsun. Pasta konusunda çok üzüldüm. Ama böyle aksilikler oluyor hayatta. Neyse ki annen hem çok güzel hem de çok sağlıklı bir pasta yapmış sana. Sonra hatırladığında daha iyi anlayacaksın ki bu pasta dünyanın en güzel pastası. Mutlu, sağlıklı yıllar ve pespembe bir dünya dilerim sana.
olcay
Sevgili Asli,ben kirmizi pancarla renklendiriyorum.Ama topraksi bir koku olmamasi icin,ki oluyor,tuzsuz hasla ve bol vanilya ile iyice pure yap.limon kab. da ekleyebilirsin..Buzlukta bir kullanimlik porsiyonda saklayabilirsin.selamlar..
betul
Sevgili Asli, önce kizinin dogumgününü tebrik ediyorum. Türkiye'de varmi bilmiyorum ama yurt disinda pembe renkte glazür yapmak icin pembe renkte pudra sekeri var. Istersen bi arastir belki bulabilirsin. Malesef baska bir önerim yok.
Nice yillara, sevgilerimle
kiye
Nice yillar kucuk melek !!
Gida boyasi yerine belki kirmizi renkte bir meyvenin puresini kullanamaz misin visne gibi?
Tasneem
Sevgili Asli,
oncelikle aysenin gecmis dogum gununu tebrik ediyorum...
ben hic bir zaman gida boyasi kulanmadim ama pembe pastalar yaptim cilek sayesinde)cilegi narenciye sIkacagim var ondan geciriyorum,bi tarafta cilekler pure oluyor,altta pespembe suyu cikiyortabi ben sadece su kismini alip,puding yada yaptiysam kremsantinin icine katiyorum ve boylece cok tatli seker pembe pastalar yada pudingler hazirlayabiliyorum...birde narenciye sIkacagi yerine belnder,rondo,yada mutfak robotu hatta hatta cilekler biraz yumusaksa mikserde kullanilabilir...
Selamlar,
arzu celik
sevgili Asli,
inanmazsin ne kadar sevindim bana link verdigini görünce! Cok saol güzelim! Ben de link bölümemü genislettigimde ilk link senin ki olacak! Kizinin dogum günü kutlu olsun!Arzunun dedigi gibi cilek püresi, frambuaz püresi ile pembeyi elde edebiliyorsun. Siyah frenk üzümü Türkiye'de bulunuyor mu bilmiyorum onun veya dag üzümlerin püresini pasta hamuruna eklersen, renkli kekin ve pandispanyaninda pembe olmasini saglayabiliyorsunYesil muffinlerimdeki gibi!Pembe hamuru daha muffin icin kullanmadim iki renkli pasta icin kullanmistim, tarifi ögle idi benim fikrim degildi. Jelatinli tariflerden hoslaniyorsan pembe icli bir cilek sarlotu tarifi tarif defterine vermistim! Tekrar saol link icin!Allah seni de sevindirsin!
dilek
Sevgili Aslı,kızım İsra ile birlikte Ayşe'nin doğum gününü kutluyoruz.Nice yıllara sağlıkla, mutlulukla.
Eğer elinde varsa,sıvı yağ ile yapılan kurabiye tarifleri verebilir misin? Teşekkürler,sevgiler.Meltem A.
Meltem Atan
Sevgili Arkadaşlar
Tüm yorum ve önerileriniz için teşekkür ediyorum. Çilekle krema yapmak için sabırsızlanıyorum. Kırmızı pancarı ben turşu olarak kullanmıştım. Gerçekten inanılmaz hoş bir rengi var. Pastayı renklendirmek için kullanma fikri de çok değişik.
Sevgili Meltem
Ben de tam bugün kurabiye yapacaktım.Okula gitmeden önce yetişir mi bilmiyorum.Yetiştirebilirsem akşama yazarım.Kızının ismide çok güzel, İsra,değişik , isim olarak duymamıştım hiç. İsra'yı öpüyorum. Herkese çok sevgiler.Bol gülümsemeli günler diliyorum.
aslı altan altundal
slm canım pastaların harıka olmuslar acıkcası bloglarda kolay kolay bulunmayan pasta tarıflerın var her ınsanın yapabılecegı ve evıbnde bulunan malzemelerle.ben sadece basarılarının devamını dılıyorum ve hemen bugun pastalarını sıraykla denemeye baslıyorum.Ellerıne sağlık
Yorum Gönder