Zeytinyağlı Bakla
Artık kışın yaz sebzelerini , yazın kışa ait olanları tüketebildiğimizden, hangi yiyecek hangi mevsime özgüydü karıştırır olduk. Bakla bir bahar sebzesi. Zeytinyağlısı dışında farklı pişirimi varmı bilmiyorum. Dereotu ve sarımsaklı yoğurtla bütünleşen bir lezzet.
Dün alışverişe gittim ve tek tek taze küçük baklaları seçtim. Akşam da bugün yenebilmesi için hemen zeytinyağlı pişirdim. Zeytinyağlı yemeklerin lezzetlenebilmeleri için piştikleri tencerede soğutulmaları ve bir gece dinlendirildikten sonra tüketilmeleri gerekiyor.
Mevsim bitmeden bu yemeği mutlaka bir deneyin....
Malzemeler
- 600 gr taze bakla
- 2/3 demet dereotu
- 1 baş orta boy soğan
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 çay kaşığı un
- 1/2 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
- 1 küçük limonun suyu
- 1 adet kesme şeker
- tuz
- 2 bardak su
- Bakla ve dereotunu ayıklayın. Dereotunu ince doğrayıp bir kenara alın.
- Soğanı soyup ince ince doğrayın.Yağ, limon suyu, un ile birlikte tencereye alın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın .
- Düdüklü tencerede pişirdim. Baklaları enine ikiye bölebilirsiniz fakat daha güzel gözükmesi için ben bölmedim.
- Baklaları tencereye koyup salçayla birlikte orta ateşte birkaç kez karıştırın. Suyunu ekleyin. Tuz ve şekerle karıştırıp, baklalar yumuşayıncaya değin pişirin.
- Piştikten sonra kıyılmış dereotuyla karıştırın.
- Soğutup dinlendirdiğiniz yemeği, sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
8 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Aslı'cım günaydın,görüntü çok güzel.Ellerine sağlık.Denizli'de kavurmalı bakla yemiştim.Tadı hâlâ damağımda. Zaman zaman ben de etli yapıyorum.Etleri tavla zarı gibi küçük doğruyorum.Yanında çiğ sarmısakla harika oluyor.Bu arada elmalı turtayı dün akşam
yaptım.Kepekli unla çok güzel oldu.Yalnız senin un ölçün bana az geldi.Kıvamı hakkında kararsız kaldım.3.5 bardak kadar un aldı.daha mı yumuşak olmalıydı? Sevgiler.
Meltem Atan
Bakla en sevdigim sebzeleriden biridir. Ama daha zamani degil gibi geliyor bana mayis ayinda once bakla sonra bezelye cikardi cocukluk zamanlarimda. Ben de zeytinyagli dereotlu tarifinden baska nasil pisirilir bilmiyorum. Benim uyguladigim tarif un ekleme kismi haric ayni ben de un ekleyerek deneyecegim. Yasasin yaz geliyor sebze ve meyveleri bol bol tuketebiliriz.
sbora
Baklayı ben de çok seviyor ve bu aralar bol bol yiyorum (sbora, bence tam zamanı baklanın!) Yeni bir keşfimizi söyleyeyim size. Sarımsaklı yoğurt hazırlamak için diş sarımsakları dövmek yerine yine bu aralar pazarlarda bolca bulunan taze sarımsakları ince ince doğrayıp yoğurda karıştırıyoruz. Şahane oluyor, tavsiye ediyorum
sibel
Günaydın
Bakla çok lezzetli görünüyor sabah sabah canımız istedi
Bir gün vaktiniz olduğunda web sitemizdeki incirli Sütlaçı da dener misinizKolay Gelsin....
Burcu&Başak
Günaydın Arkadaşlar,
Yorumlar için teşekkür ediyorum,
Meltemciğim,
Kepekli un , beyaz una göre daha emici.Daha çabuk hamur haline geliyor. Ben net 2, 5 su bardağı(büyük su bardağıeklemiştim. Daha yağlı ve yumuşak bir hamur olması için.Birde kepekli unu biraz dinlendirince kendine geliyor.Ben daha sonra tekrar bu pastayı yaptım ve ölçmeye üşenip aceleyle unu ekledim ne yazık ki aynı hamuru tutturamadım. Lezzette biraz değişti ,acaba sende nasıl oldu?
aslı altan altundal
ufff yaaaaaaaa Asli cim
beni mahvettin . Dünden beri bu yemegi düsünüyorum cook canim cekti ama burda nerede bulacam bilmiyorum.Türk marketine sordum yok, hicbir yerde yok..Hatta bugün arkadaslarla toplanmistik ve onlarada anlattim , senin bakla yemeginin ne kadar harika göründügünü.Hepimizin cani cekti valla..neyse artik benim icin de yiyin , afiyet olsun hepinize
esin bayazıt
BAKLA EN SEVDİĞİM SEBZE VE BU YEMEK ANCAK BU KADAR GUZEL YENİRDİ.TARİFİ DENEDİM.MUKEMMELDİ.ELLERİNİZE SAGLIK.
aslı
Beğendiğinize sevindim . Afiyet olsun.:)
aslı altan altundal
Yorum Gönder