Lazanyam patatesli , nedeni de eşimin patatesli olan herşeyi sevmesi. Sabah lazanya yapmak niyetiyle kalktım ve öncelikle patatesli içi hazırladım. Sonra hafta sonu alışverişinde aldığım - aldığımı sandığım- Barilla lazanya paketine yöneldim. Elime alınca farkettim ki üzerinde 'Mafaldine' yazıyor. Değişik bir makarna çeşidi. Kenarları lazanya gibi tırtıklı, ince ve uzun. Ne yapsam , ne yapsam diye düşünürken, kendimi karşı komşunun kapısında buldum.İnsanın lazanyasını paylaşacak bir komşusunun olması ne kadar güzel...
Böylece planladığım gibi lazanyayı pişirebildim. Çok şükür bu akşam için de yemek hazır. Gönül rahatlığıyla işe gidebilirim artık...
not: malzemeler ve tarif 28 cm lik kare borcam için.
Malzemeler
- 12 adet lazanya (piyale lazanya olduğu için haşladım)
- 400 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 5-6 büyük boy patates
- dereotu, taze nane , maydanoz
- karabiber, tatlı kırmızı biber
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 baş büyük boy soğan
- tuz
- sarımsaklı yoğurt
- 6-8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı + kırmızı pul biber karışımından oluşan sos
- Öncelikle içini hazırlayın. Teflon tencereye yağı koyup, ince ince doğradığınız soğanları ekleyin.tencerenin kapağını kapatarak , kısık ateşte pişmesini sağlayın.
- Patatesleri haşlayarak ,soyun. Pişmiş soğanların üzerine doğrayın. Tuz, karabiber ekleyip, orta ateşte kaşıkla çevirerek pişirin. İnce doğranmış dereotunu, maydanozu ve taze naneyi ekleyin ve bir kenera koyun.
- 12 adet lazanyayı haşlayın. Kare tepsiyi yağlayıp, 4 lazanyayı yan yana dizin. Üzerine patatesli içve onun üzerine de kaşar peyniri serpin. Tekrar 4 adet lazanya dizip içi ve kaşar peynirini yerleştirin. en üste kalan dört lazanyayı yerleştirip. En üste kaşar peyniri+ süt + yumurta karışımını sürün.
- 200 C derecede pişirin.
- Sıcak olarak , üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber +zeytinyağı sosu gezdirerek , taze nane yapraklarıyla servis yapın.
11 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Hmmmm cok lezzetli gorunuyor.. Ellerine saglik, bendeki lazanyalarla denemeliyim.
Tesnim
Merhaba Aslıcım..
Lazanyan cok lezzetli görünüyor. Bende severim ama patatesli hiç denemdim. Eşim hamur işinde patatesi cok sevmez. Kıymalı yada ıspanaklı yaparım..
Ellerine sağlık..
Sevgiler..
hanife
slm aslicim
bugün tarifini denedim , yanliz kasar yerine beyaz peynir koydum, evde kalmadigi icin.Benim evdeki lazanyalar ispanakliydi , patateslerle cok uyum sagladi yani renk olarak Cok nefis oldu valla afiyetle yedik hatta komsumada gönderdim o da cok begendiAyrica cok hafif bir lazanya oldu.Ben kiymali pek sevmedigim icin tam bnelik.Ben birde bol domatesli ,kabakli,sovanli ve kremali yapiyorum Bu karisimda cok nefis oluyor,tavsiye ederim..
sevgiler
esin bayazit
esin bayazıt
SEVGİLİ, ASLICIĞIM,
İŞLERİM DOLAYISI İLE SAYFANI UZUN BİR SÜREDİR İZLEMİYORDUM.SANIRIM SENİN SAYFANDA DA BAHAR GELMİŞ Kİ PATLICAN KÖZLEMESİNDEN BAŞLAMIŞIN.AMA PEKİ BU GÜZEL TARİFLER KARŞISINDA DİYET VE PEHRİZ YAPANLAR NE YAPACAKLAR.
Atila KAYIR
Bu tariflerle hyat kurtarıyorsunuz. Sağolun.
Yeni bir blog açtım ve faaliyete başladım. Destek bekliyorum. Amacım zayıflamak ve diyet blogkardeşliği başlatmak. Beklerim.
http://iamxtralarge.blogspot.com/
xtra
tarifleriniz güzel. bir sorum olacak. barilla markalı lazanya haşlanmadan yapılabilirmiş. haşlamadan bu tarifi uygulayabilirmiyim.
sevilay
soruma cevap alamadım
sevilay
Sevilay özür dilerim, ben haşlamadan yapılanı kullanamadım henüz.Ama yapanları okumuştum. Daha pratik olur haşlamadan tabiikiZaten lazanya paketinin üzerinde haşlamadan nasıl yapılabileceği yazar.Kolay gelsin.
aslı altan altundal
teşekkürler
sevilay
Selamun Aleykum,
Yoksa bizim bildigimiz ama asli degil su boregi
Selamun Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu,
Yoksa asli asil degil su boregi?
Yorum Gönder