Salı, Mart 11, 2014
Fırında Sebzeli Kır Tavuğu / Tavuk Yemekleri/ Tavuklu Tarifler
Tavuğun pırasayla bu kadar lezzetli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Tüm sebzeler bütün pişiriliyor, doğrama yok. Soğanları da kabuğunu soymadan ikiye bölerek koydum , daha doğal , iştah açıcı bir görünüm oldu. Pratik bir yemek. Tavuğun marine süresini saymazsak yaklaşık 1 saatte hazır olabilecek bir tarif. Çabuk pişmesi için de fırın poşeti kullandım.
Malzemeler:
4 kişilik
-4 adet tavuk but
-6 adet bebek havuç (Bütün konulacak)
-6 adet ince bebek pırasa (Bütün konulacak)
-4 adet bebek patates (Kabuğu soyulmadan konulacak)
-4 adet bebek soğan (Kabuğu soyulmadan , ortadan ikiye kesilerek konulacak)
-pişirmek için 2 adet fırın torbası (
Marine Malzemeleri
-1 çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
-tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber /acı da ekleyebilirsiniz.
-defne yaprağı
-bol kekik
Yapılışı:
- Mümkünse bir gün önceden tavuğu marine etmeye başlayın. Yayvan bir kapta zeytinyağı , sirke , tuz ve tüm baharatları karıştırıp, tavuk butlarına iyice yedirin. Buzdolabında bekletin.
- Fırın poşetlerine marine edilmiş tavuk butlarını, kalan marine karışımını ve sebzeleri paylaştırın.ağzını iyice bağlayın. Poşeti bir kaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-60 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Nefis olmuş, ellerinize sağlık. Hem çıtır, hem de yumuşak görünüyor.
Canım Ellerine Sağlık :)
Teşekkürler:)
güzel bir site teşekkürler.
Yorum Gönder