Kalp kalıpta pandispanya ile krema , fıstık ve hindistan cevizinden oluşan pasta, şu soğuk ve hastalığın kol gezdiği günlerde kızlarıma pek sevimli geldi.Özellikle üzerindeki iki kırmızı gül...
Limoni tatlardan hoşlananlara tavsiye edebileceğim dilimler, limon deyince akla gelen ekşi tada sahip değil. Aksine oldukça değişik kendine özgü bir tatlı...
Malzemeler
- 1+ 1/4 su bardağı un
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- üzerini süslemek içi pudra şekeri
- 1 bardak un ile 1/4 bardak şekeri karıştırın.
- Yağı ekleyin. hamuru toparlayıp 20 cm lik kare tepsiye yayın.Bastırarak düzeltin.
- Bu hamuru 15 dakika kadar açık kahverengi olana dek 180 C de pişirn.
- Diğer tarafta, yumurtaları , limon suyunu, limon kabuğu rendesini, artan 1/4 su bardağı unu 3/4 su bardağı şekeri karıştırın ve pişen hamurun üzerine yayın tekrar fırına koyup 15 dakika kadar pişirin, üzerini yakmayın.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip baklava dilimi şeklinde keserek servis yapın.
12 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Aslı'cım ne kadar sevindim yeni yazıyı görünce...Endişelenmeye başlamıştım açıkçası.İnşallah hepiniz iyisinizdir.Bilirsin yeni tarifleri denemeye bayılırım.Bu hafta sonu için limonlu dilimleri sıraya koydum. Aşure var öncelikle.Geçen hafta aşure trafiği yoğundu,bu yüzden birkaç gün geçsin istedim.(Bu arada kardeşimin test sonuçları olumsuz çıktı.Umutlar başka bir zamana kaldı.) Sevgiler.
meltem atan
Her iki tat da nefis gözüküyor Aslı hanım ellerinize sağlık...
Limoni tatları seven biri olarak limoni tarifi deniycem...
Kızlara geçmiş olsun diliyorum, bizim oğlan da öksürmeye başladı ne yazık ki...
Tüm hastalara acil şifalar olsun...
ev perisi
Guzel kizlara cok cok gecmis olsun Annesi. Senin de ellerine saglik. Pastalarimiz temelde ayni:) Susleme ve malzeme biraz degisik. Limonlu tarifi siraya koydum. Guzel olduguna eminim..
Sevgiler..
hanife
Limonlu tatlara bayılırım.Çocukların da sevdiğini bilmek ne kadar lezzetli olduğunun tek göstergesi olmalı.Ellerinize sağlık.Bu kadar uzun süre gitmeyin bir daha lütfen..
ECE
Aslı'cığım ,ne kadar güzel ve basit yapılan bir pasta .Süsleme ise senin yaratıcılığnla güzelleşmiş.Ellerine sağlık.Görüşmek üzere
İPEKKUSCU
her zaman çok hoş şeyler yapıyorsunuz
ben pek mutfak ustası olmamakla beraber yaptıklarınızı hayranlıkla izliyorum bu limonlu tarifi de deneyeceğim sevgiler...
şule türel
Meltem soğuk algınlığıyla uğraştık biraz ama iyiz çok teşekkür ederim. Hayırlı haber bekliyordum :), İnşallah kız kardeşinde tüm isteyenlerle birlikte mutlu sona ulaşır.Selam ve sevgilerimle...
Şükran , Hanife, Ece, İpek ,Şule tüm güzel satırlarınız için teşekkür ediyorum. Sevgilerimle.
aslı altan altundal
Merhaba pınar ben yaptıklarınız çok güzel görünüyolar tarifleri aldım en kısa sürede deneyeceğim.. Bu arada bende blogcu ailesine yeni katılmış biriyim. ziyaret etmek isterseniz www.blogcu.com/ptg
pınar(ptg)
Merhaba pınar ben yaptıklarınız çok güzel görünüyolar tarifleri aldım en kısa sürede deneyeceğim.. Bu arada bende blogcu ailesine yeni katılmış biriyim. ziyaret etmek isterseniz www.blogcu.com/ptg
pınar(ptg)
merhaba aslı hanım,
bugün ilk defa sayfanızı ziyaret ettim ve çok hoşuma gitti.bende bir tasarımcıyım ama nedense böyle güzel şeyler yapamıyorum. 4 kasım elilik yıldönümümüz ve eşime bu pastadan yapacağım.sevgilerimle
fikriye
Sayın Aslı Altan Altundal,
Kitabımız " Beyaz Diyet " hakkında yapmış olduğunuz anlamlı yorumunuz için gönülden teşekkür ederiz.
Sevgiyle,
Aysun - Murat Gökçen / Diyetisyen
Diyet ve Beslenme Uzmanı
Dyt.Murat Gökçen
Sayın Aslı Altan Altundal,
Kitabımız " Beyaz Diyet " hakkında yapmış olduğunuz anlamlı yorumunuz için gönülden teşekkür ederiz.
Sevgiyle,
Aysun - Murat Gökçen / Diyetisyen
Diyet ve Beslenme Uzmanı
Dyt.Murat Gökçen
Yorum Gönder