"Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" demiş tarihte bir şahsiyet. Bazan hep pasta yemek gibi ütopik bir düşünce geçsede insanın aklından, pasta yiyebilmek için genellikle pasta yemeyi gerektirecek bir halde olmak lazım...
- Çok mu stresli bir gündü? Kocaman bir dilim pastayı (hemde çikolatalı) hakettik demektir.
-Bugün pek mutluyuz, diyet yok, herşey mükemmel, gelsin pasta , gitsin çikolata. Ne güzel...
-Doğum günü , evlilik yıldönümü, anneler günü, arkadaş toplantısı , içimden geldi pasta yaptım vs.
Pasta yemeyi hepimiz severiz ve sık sık tüketmek için türlü mazeretlerimiz vardır.
Peki ne zaman pasta yemek aklımızın ucundan geçmez hiç düşündünüz mü?
Kurt gibi acıkmışken... Buram buram kokan taze ekmek ve türlü nefis yiyecekler aç midenin hayalinde uçuşurken , pasta yemeyi kimse düşünemez.Bu nedenle hep tokluğun, zarif sofraların, keyifli anların , mutsuzluğu mutluluğa çevirme hayallerinin yiyeceği olmuştur pasta.
Sizin de pasta bahaneniz hazırsa buyurun denemeden sakın geçmeyin bu tarifi...
ÇİKOLATALI RULO PASTA
Ben kek hamurunu küçük fırın tepsisinde pişirdim . Dolayısıyla pasta keki biraz kalın durdu.Keki 30*25 lik dikdörtgen bir tepside pişirebilirseniz ince ,uzun ve daha çok beyaz krema içeren bir rulo pasta eldebilirsiniz.kek piştiğinde oldukça elastik oldu ve rulo yapmada hiç sorun yaşamadım.
Malzemeler
Kek Malzemeleri:
4 yumurta
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
yarım paket vanilya
1 /4 su bardağı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 /4 su bardağı su
Beyaz Krema
1 lt süt
3 kahve fincanı un
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çikolata Krema
300 ml süt + 200ml su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı
Beyaz Krema :Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Çelik tencerede , tahta kaşık kullanarak karıştıra karıştıra koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ilıdıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletin. Kullanacağınız zaman dolaptan çıkarıp yüksek ayarda mikserle çırpın.
Çikolata Krema: Tüm krema malzemelerini karıştırın ve pişirin.Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
Kek Yapımı:Yumurta beyazlarını şekerle birlikte ,karbeyaz olup koyulaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta açık limon sarısı olana kadara çırpın ve yumurta beyazı karışımına ekleyin.Suyu ekleyerek. Ayrı bir kapta un , kakao, kabartma tozunu karıştırın ve eleyerek yumurta karışımına ekleyin ve tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştırın.Küçük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek hamurunu eşit bir şekilde dökün . Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 -15 dakika pişirin.Sıcakken fırından çıkarın ve biraz ılıyınca yağlı kağıttan ayırıp rulo halinde sarın . Tam anlamıyla soğuyunca içine beyaz kremayı sürün rulo sarın. Üstünü çikolata kremayla kaplayın ve dilediğiniz şekilde süsleyin.Bir gün beklettikten sonra servis yapın.
Pazartesi, Ocak 15, 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
20 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
merhaba aslacım;tarıf cok hosuma gıttı helekı yaptıgınız gırıs benım yuzumde kocaman bır gulumseme bıraktı:) benım sormak ıstedıgım kek malzemesını sade yapıp kremasına kakao koyabılırmıyız?bazı kekler kakaosuz tutmuyor malesef...benden baskada cıkolatalı pasta seven yok..ne talıhsızım dımı:(
sevgılerle:)
canımcım
sadece pasta ile yada çikolata ile yaşayabilecek kadar çok seviyorum ve pasta yemek için bir sürü bahane bulabilirim ellerinize sağlık görüntü bile beni mutlu etti :)
mutfakta hoş seda
Gece vakti nasil guzel gorundu gozume Asli'cigim. Ellerine saglik, enfes olmustur tadi, eminim:))
Guzel kizlara afiyetler olsun..
hanife
Canımcım kek sade yapılabilir tabii o zaman kakao miktarını una eklemekte fayda var.Yani sen bu pastanın tam tersini yapmak istiyorsun. Dışı beyaz içi kahverengi.Kolay gelsin...
Mutfakta hoş seda bende aynen senin gibi pasta için çok bahane bulabilirim , pastayı yağsız hazırlıyorum kilodan tasarruf etmek için.
Hanife, maalesef pasta bir günde bitti, kızlarım özellikle bu şekilde kakaolu ve sade pastayı çok seviyor onun için içine fazladan birşeyler ekleyemiyorum...
Aslı Altan Altundal
Sevgili Aslı (adaşım:)),
Pastayı sevmeyen gerçekten yoktur herhalde. Rulo pasta da hafifliği ve sadeliği ile benim en sevdiğim pasta türüdür, hem de çok farklı şekillerde yapılabilir. Senin ki de çok leziz görünüyor, ellerine sağlık.
Ben de geçenlerde bir rulo pasta tarifi yayınlamıştım, yılbaşı için. Senin tarifini de en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiler:).
aslı
Butterfly(Aslı)
MERHABA ASLI HN...BİRÇOK SİTEDE BU RULO PASTAYI GÖRÜYORUM..AMA DENEYECEK CESARETİM YOK..KEK PİŞTİKTEN SONRA RULO YAPILIR..SONRA İÇİNE BEYAZ KREMAYI SÜRÜN...İŞTE BURAYI BİRTÜRLÜ ANLAYAMIYORUM..RULOYU GERİMİ AÇAÇAĞIZ...ACACAKSAK NİYE RULO YAPTIK..AÇMIYORSAK İÇİNE KREMAYI NASIL SÜRECEĞİZ?.....LÜTFEN BİRİSİ YOL GÖSTERSİN.....SEVGİLER...
SEYHAN CİVE
Seyhan biraz anlaşılmaz yazmışım gerçekten, fırından çıkan kek kuru değil elastik , neredeyse her şekle sokabilirsin , kolay sarılabilir bir kıvamı var. Ele gelecek kadar soğuyunca yağlı kağıttan ayırıp hafifçe rulo yapıyorsun.Bu şekilde soğuttuktan sonra ruloyu açıp içini doldurup tam rulo sarıyorsun . Kekin başarılı olması için püf noktaları:
- yumurtalar ılık, oda sıcaklığında, olmalı,
-yumurta beyazları şekerle, katı ve kar beyaz olana dek çırpılmalı. Kabı ters çavirdiğinde dökülmüyorsa kıvam olmuş demektir.
-Un , kabartma tozu ve kakao karışımı sıvı karışıma elenerek eklenmeli, daha sonra tüm malzeme mikserle değil, tahta kaşıkla karıştırılmalı.
- Fırın önceden ısıtılmış olmalı.
Kolay gelsin...
Aslı bu pasta gerçekten çok hafif bir kere hiç yağ içermiyor, keki de yumuşacık.Ben de çok seviyorum...
Aslı Altan Altundal
E bugün haftanın son günü ve hazır elime de böyle bir tarif geçmişken kim tutar beni eve gidip pasta yapmamam için...
Sevgiler
Mahzun Prenses
Aslıcığım,
Ellerine sağlık. Pasta harika görünüyor.
Nurten
Nurten
Aslıcığım,
Ellerine sağlık. Pasta harika görünüyor.
Nurten
Nurten
Aslıcığım,
Ellerine sağlık. Pasta harika görünüyor.
Nurten
Nurten
Merhaba Zeynepcim ellerine sağlık çikolota ve kek harikasın hele bu iş yoğunluğundan sonra çok iyi olurdu şöyle çukulatalı kocaman bir pasta sevgilerimle
sebnem
Asli hanim merhabalar,
Oncelikle ellerinize saglik diyorum. Uzun zamandir siz ve sizin gibi degerli birkac siteyi ziyaret etmekteyim. Ve sizlerin sayesinde bende bu hafta bir blog actim. Umarim sizler kadar basarili olabilir. Sizi siteme eklememe musade ederseniz cok sevirim, ayrica benide linklerinize eklerseniz mutlu olurum.
adresim soyle:
www.turklokumu.blogspot.com
Basarilarinzin devamini dilerim.
Sevgiler,
Aybike
Aybike Ceylan
harika gözüküyor
nur melek
Süper bir tar,f tebrik ediyorum...sitenizi severek takip ediyorum..tarifleriniz muteşem..hele ki malzemeelrinizde hiçbir şekilde margarin kullanılmaması çok iyi...
merabalar yıne ben semra.tarıfınızı cok begenınce kendı dogum gunume yapmaya karar verdım ve dun yaptım harıka oldu herkese tavsıye ediyorum.dıger pasta tarıflerınızı de yaptım ve
hepsı gercekten harıka oluyolar.ama yenı seyler eklememıssınız sabırsızlıkla beklıyorum yenı tarıflerınızı emınım kı yenı okuyucularınızda beklıyolardır.bıde sızden bı rıcam olucak lutfen eger bılıyorsanız pastanelerde yapılan karamellı krema tarıfını yaparmısınız.sımdıden tesekkurler
merhabalar ben de sitenizi yakından takip ediyorum ve elimden geldiğince de denemeye çalışıyorum bu tarifinizi de büyük bi özenle denedim fakat yazdığınız bütün ayrıntılara dikkat etmeme rağmen kekim elastik olmadı rulo haline geitirirken parçalandı acaba nerede yanlış yapmış olabilirim..?
sevgilerle smurf
Mutfak konusunda çok deneyimsiz ve beceriksiz biri olarak :) tariflerini ağzım sulanarak okuyorum.
Bu ve başka bir kaç tarifleriniz denemek niyetindeyim.
Umarım başarılı olurum ..
Ellerinize sağlık ve teşekkürler...
Şahsiyet makarnayı kastetmiş aslında ama bu güzelliği görseydi kendisi ekmek yerine pasta yiyebilirdi.
Elinize sağlık, hele Ramazan'da nasıl güzel görünüyor.
merhaba çokk güzel görüntüler var faydalanmak istiyorum eminim çok beğenicem ama şu ölçülerden anlamıyorum lütfen bi açıklayı verin 1/3 3/4 gibi teeşkkür ettim şimdiden sağlıkla kalın
Yorum Gönder