İşte en sevdiğim pasta. Bu gün birdenbire aklıma geldi. Hemen denedim . Çok az tadına baktım. Mımmm gerçekten kokusuyla ve tadıyla güzel olmuş. Daha fazla yememeliyim. En iyisi bir an önce tarife geçmek.
Malzemeler
- 1 su bardağı kadar yoğurt (katı)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu
- 2,5 bardak kadar kepekli un
- üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
- üzerine serpmek için pudra şekeri
içi için: 4-5 adet büyük tatlı elma, 4 kaşık toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, istenirse ceviz içi
Yapılışı
Öncelikle içini hazırlayın. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte , çelik tencerede pişirin. Şeker miktarını, elmanız çok tatlı ise azaltabilirsiniz. Suyunu iyice çektikten sonra tarçın karıştırıp bir kenara koyun. Diğer tarafta yağ , yoğurt vanilya ve hindistan cevizini iyice karıştırıp, un ve kabartma tozunu eleyerek hamur yapın (ele yapışmayan , yumuşak bir hamur). Hamurun 1/3 ünü yağlanmış tepsiye serin( elle veya merdane ile ). Üzerine soğumuş içi yerleştirin. Kalan hamurdan küçük parçalar kopararak şeritler yapın sepet örgüsü gibi şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200C de pişirin.
25 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
İçinde elma olan herşeye bayılırım. Elmalı pastan da harika görünüyor. Kalıbın çapı kaç cm Aslı.
Ellerine sağlık
Munise
Kalıp 25 cm çapında Munise.Bugüne hiç kalmadı.
aslı altan altundal
Merhaba Aslı,
Sitenin sürekli takipçilerindenim ama şimdiye kadar yorum yazmamıştım. Elmalı pastayı görünce dayanamadım, çok severim. Ellerine sağlık harika görünüyor. Bu hafta sonu denemek istiyorum. Ancak fotoğrafta elmalı harcın altındaki kek sanki çok ince kalmış gibi görünüyor. Daha küçük bir kalıpla yapsam nasıl olur, ya da 25 cm normal mi? Sevgilerimle.
NURAY
Sevgili Nuray, yorumun için teşekkür ediyorum. 25 cm den daha küçük bir kalıp kullanırsan alt kısma yayacağın hamur daha kalın olur ve iyi olur.Ben incecik hamur yaymıştım. Böyle ağıza daha çok elma tadı geliyor.Kolay gelsin .
aslı altan altundal
Merhaba! sitenizi yeni keşfettim. Bugünlerde katı yağları bırakıp, herşeyi zeytinyağıyla yapmaya karar verdiğim için çok isabetli oldu.
Benim merak ettiğim kek ve pastalarda ne tür zeytinyağı kullanıyorsunuz?
selamlar,teşekkürler
duenya
Duenya ,ben sızma zeytinyağı kullanıyorum . Ocak arşivinde sızma zeytinyağı adı altında bir yazı yazmıştım. Oraya bakabilirsin Sevgilerimle .
aslı altan altundal
Merhaba Asli, elmali kekler benim favörümdür, en kisa zamanda deneyecegim. Ellerine saglik. Birde mazipanli elmali kekte en cok sevdigim keklerden. Denemek istersen tarifini severek yazarim sana. sevgilerimle
kiye
Sevgili asli ,sana bahsettigim elmali ve kayisi recelli marzipan tartin tarifi icin malzemeler:
200 gr marzipan (marcipan)
75 gr margarin yada tereyagi
3 yumurta
75 gr (1 1/4 dl) un
½ cay kasigi kabartmatozu
1-2 elma
3-4 yemek kasigi kaysi receli
tarcin
marzipan ve margarini iyice cirpilir ve yumurtalar tek tek kirilarak cirpilir. Un ve kabartma tozu ilave edilerek karistirilir. 24 cm lik yagli bir tart kalibina konur, ve üzeri spatula ile düzeltilir. Elmalar soyulur ce ince dilimlenir ve hamurun üzerine güzelce dizilir. Elmalarin üzerine kayisi receli bir firca ile sürülür. 200 derecede 20-25 dakika önceden isitilmis firinda pisirilir.
Ilik vaya soguk servis edilebilinir üzerine tarcin serpilerek. Yaninda creme fraiche ile servis edilir. Creme fraiche nin tam türkce karsiligini bilmiyorum. Ama senin bildigini saniyorum yada arastirip bulabilecegini umut ediyorum. Bu bir krema.
Mutlaka denemeni tavsiye ederim, cok basit ve lezzetli bir tart.
Sevgilerimle
kiye
Merhaba sitenizi yeni keşfettim ama hakikaten tariflere bayıldım elmalı tariflere bayılım sizin tarifinizide denicem ama elmalı pasta hamurunun içine biraz şeker katılabilir mi?
özlem
Sevgili Aslı, ben de Özlem gibi, hamuruna bir miktar şeker katılması gerektiğini düşünüyorum. Şeker katılabilir mi diye merak ettim. Sevgiler.
NURAY
Merhaba arkadaşlar elmalı pastanın hamuruna şeker katılabilir. Ama elmalı iç şekerli, alt hamur çok ince ve üstüne pudra şekeri serpildiğinden oldukça tatlı oluyor. Ben okula da götürmüştüm ve arkadaşlar tatlı buldu , hamurunda şeker olmamasına şaşırdılar. Çok şekerli seviyorsanız yarım su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.
Sevgili Kiye tarif için çok teşekkürler. Tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Yakında yayınlarım Sevgilerimle.
aslı altan altundal
ya bu kadar yemek ve desert yapabilen bacilarimiz var ya...burda gavur ilinde junk food'la zehirleniyoruz..evlenecem abi yaa...yok mu soyle asilli turk bacilarimiz buralarda....?
PS: Valla pastani kendim denedim, bekledigimden cok daha iyi oldu, hatta bahse girdik komsu abi'nin kucuk kiziyla, benimkini daha cok begendiler:) ya bak, bekar olmanin da baska bir yani varmis, herseyi deneme yanilma yoluyla ogreniyormushsun...neyse..fazla uzattim, Allah razi olsun Asli hanim....turkcem fransizcam gibidir, kusura bakmayin..
eh bir dervis iste
pastanızı denedik manyak oldu süper ya 1 tepsi yaptık tepsi bitti.1 tepsi daha yaptık hımmmmm ellerime
sağlık afiyet olsun.
serpil
merhaba resmi görmek bile iştahımın kabarmasına yetti çok güzel görünüyor ki zaten dayanamadık bizde yaptık ben içinde elma olan tatlıları sevmem ama piştikten sonra bütün düşüncelerim yerini onu hemen yemeliyim düşüncesine bıraktı sıcakken bile çok güzelmiş şimdi sogumasını bekliyorum :) benden kurtuluşu yok :)DERYA ABLA ELLERİNE SAGLIK :)
ezel
Sitenizi yeni keşfettim ve saatlerimi tariflerinizi okuyarak geçirdim ve dayanamayıp elmalı pastaya yorum yazmak istedim . Enfes gözüküyor.Başarılarınızın ve yeni tariflerinizin devamını dilerim.
Sitenizi yeni keşfettim ve saatlerimi tariflerinizi okuyarak geçirdim ve dayanamayıp elmalaı pastaya yorum yazmka istedim.Enfes gözüküyor.Başarılarınızın yeni tariflerinizin devamını dilerim.
bugün denedim elmalı pastanızı,sizin yaptığınız çok güzel görünüyordu ama benimki ne görünüm ne de tat olarak beni hiç memnun etmedi.portakal ağacında buna çok benzer bir tarif olan kafesli tart çok daha lezzetli oluyor.
özlem
bence çok güzel bişr tarifmiş bayıldım):
kepekli un degil de normal un kullansak olmaz mı deneyeniniz var mı
Beyaz un kullanabilirsiniz ama miktara dikkat. Kolay gelsin.
ben beyaz un la denedim güzel oldu tavsiye ederim
kac dakika pisirmemiz gerekiyor onu yazarsaniz sevinirim ,cünkü alt hamuru ince
kac dakika pisirmemiz gerekiyor onu yazarsaniz sevinirim ,cünkü alt hamuru ince
Fırına göre değişir ama 25 dakika yeterli olur. Kolay gelsin.
Ellerinize sağlık,elmalı tüm tariflere bayılırım,benim yaptığımdan biraz farklıymı,mutlaka deneyeceğim,sevgilerimle...
Yorum Gönder