Süslü kurabiyeler hazırlamak isterseniz, kurabiyenizin kabarmamış , şeklini kaybetmemiş , pürüzsüz bir yüzeye sahip olması gerekir. Ayrıca fazlasıyla göze hitap ettiği gibi kokusuyla ve lezzetiyle de etkileyici olmalı. Ağzınıza aldığınızda kurabiyenin eşsiz lezzetini varmalısınız.Süslü bir kurabiye, kurabiye olup olmadığı belirsiz tamamen bir süs malzemesine de dönüşmemeli. Tabii bu benim fikrim. Bu nedenle kurabiyeleri yoğun şeker hamuruyla kaplamıyorum sadece süslüyorum.
Kurabiyenizi şeker hamuru ile süslemek isterseniz bu tarifi kullanabilirsiniz. Hazırladığınız şeker hamuru süslerini balla kurabiyeye yapıştırın. Şeker hamurunun üzerine yine şeker hamurundan bir süs yapıştırmak isterseniz " su " kullanabilirsiniz .Belki ilgilenen pek çok arkadaş bu bilgileri biliyordur ama ben yeni öğrendim.:)
Malzemeler:
5-7 cm boyunda 50 adet kurabiye için
-250 gr tereyağı
-1 su bardağı şeker
-1 iri yumurta
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 su bardağı buğday nişastası (100 gr.)
-4,5 su bardağı un (450 gr)
-istenirse 1 tatlı kaşığı tarçın , yarım tatlı kaşığı zencefil 1 er portakal veya limon kabuğu rendesi eklenebilir.
Yapılışı:
Oda ısında olan oldukça yumuşak yağa ,şekeri ve yumurtayı iyice yedirin ve diğer malzemeleri karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Unu eklerken dikkatli olun yavaş yavaş ekleyin.Hamuru buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 6mm kalınlığında açarak kurabiye alıplarıyla şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.Kurumamaları için fazla pişirmeyin.
8 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
sunum harika. lezzet de mutlaka sunum gibi harikadır.
enfes görünüyorlar...ellerinize sağlık
fikirlerinize aynen katılıyorum bencede hem damağa hem göze hitap etmeli sizin kurabiyelerde öyle
ellerinize sağlık sevgiler:)
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar...
Merhaba canım kurabiyelerin nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...
Aslı ablacığım;
kurabiyeler harika olmuş...en kısa zamanda deneyeceğim.
nefis olmuş..ellerinize sağlık..
Cok pisirmissiniz 10-12 dakika pisirmek yeterli oluyor.tabii kizarmis seviyosaniz o ayri :)
Yorum Gönder