En sevdiğim minik domateslerle birlikte bir öğünlük tabağım iştah açıcı oldu. Aman benim iştahım açılmasın:) Biraz ot , biraz peynirle hemen doyuvereyim...
Kekik salatasıyla birlikte , mutfak saksısı maydanozları eşliğinde fırında makarna sofrada. Bizde sık sık pişer ve sevilerek tüketilir.Yapımı da pratik diyebilirim. Hem besleyici, hem de doyurucu bir yemek.Çocuklulara özellikle tavsiye ederim. Çünkü kızlar hiç reddetmez...
Malzemeler
- 350 gr fırında makarna
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (miktarı artırabilirsiniz, ben fazla fazla koyuyorum)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 adet yumurta
- 2 bardak süt
- tuz , karabiber
Yapılışı
- Fırında makarna , iç boşluğu fazla olan iri makarnadır. Büyük marketlerde satılıyor. Makarnaları kırmadan suyunu çekene kadar(diri olacak şekilde) haşlayıp, üzerine bir miktar soğuk su dökerek kapağını kapatıp bir kenara koyun. Soğuyunca, makarnayı elekten geçirip tuz ve karabiber ekleyin.
- Kare borcam tepsiye makarnaların yarısını elinizle düzelterek yayın.Üzerine zeytinyağının yarısını gezdirip, 1 subardağı veya daha fazla kaşar peynirini makarnaların üzerine ekleyin. Sonra makarnaların diğer yarısını düzelterek tepsiye yerleştirip, kalan yağ ve peynirleride üzerini kapatacak şekilde yayın. Makarnaların havaya kalkmadan düzgün bir şekilde yerleştirilmeleri önemli.
- Tüm yumurtaları bir kaba kırıp , çatalla iyice karıştırın ve içine sütü katın.Bu karışımı makarnanın üzerine yavaş yavaş gezdirerek dökün. 200 C 'de üzeri kızarana kadar pişirin. Kare dilimlere bölerek servis yapın.
10 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Merhabalar,
Goruntu cok istah acıcı gorunuyor:)Elinize saglık.
Bende yaparken Besamel Sosla yapıyorum ve ortasına bazen kasar yerine Lor ve maydanoz u karıstırıp koyuyorum her ikiside cok lezzetli oluyor.Cok guzel kızarmıs makarna:)
Kızlara opücükler,
sevgilerimle
Figen
FİGEN KARAVAS
ay bu kadar olur yani ben de dün fırında makarna yaptım.pişti olacaktık neredeyse aynı benimkine benziyor:)..ellerine sağlık
birben
ya...süper.valla gecenin bu saatinde karnımda acıktı ama.ya kilolar...
nsevil
Merhaba,firinda makarna cok istah acici gozukuyor...Bir de icinde makarna olan bir borek var, tadi su boregine benziyor, onun tarifini biliyormusunuz?
Tuba
Ellerine saglik Asli.. Makarna nasil guzel gozukuyor.. Kekik de nasil guzel kokmustur.. Afiyet, saglik olsun...
Hanife
Sevgili Tuba,makarnalı börek sık yaptığım bir börektir. 3 yufka,3 yumurta,1 su bardağı süt,yarım su bardağından birazcık fazla sıvı yağ ve pastavillanın papardelle cinsi makarnasıyla güzel oluyor.Bu makarna şerit şerit olduğundan arada makarna olduğu anlaşılmıyor.Makarnayı pişirdikten sonra ilk yufka yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.Makarnanın yarısı da yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.Peynir ve maydonozdan sonra süt yumurta ve sıvı yağ karışımı dökülür. İkinci yufka bunların üzerine kapatılır. Kalan makarna ve harçla devam edilir. Üçüncü yufkanın üzerine kalan sıvı karışım sürülür.Ben bu şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında bir saat kadar bekletip fırına veriyorum. Kolay gelsin.Sevgiler.
Meltem Atan
Sevgili Meltem, tarif icin cok tesekkurler...
Tuba
Meltem harika bir tarif teşekkürler:)
Sibel
Günaydın Arkadaşlar ,
Figen , Birben, Sevil, Tuba, Hanife güzel yorumlarınız için teşekkürler. Sevgili Meltem her zamanki gibi güzel bir tarif vermişsin, hemen yemek defterime kaydettim. Çok teşekkürler. Sevgilerimle...
aslı altan altundal
Merhabalar ,sitenize bayiliyorum;
Ben de genelde kati yaglardan uzak duran birisi oldugumdan zeytinyagiyla yapilan cay yani!! tariflerinizi deniyorum.
Son yaptigim (yani bugun)elmali biskuviydi.hamuru cok guzel oldu ama bir turlu duzgunce kagitin uzerine yerlestiremedim,herseferinde yanlari yamuk oldu.Bende degisik kucuklu buyuklu sekiller yaptim ve de elmali karisima seker koymayi unuttugumdan ustlerine esmer sekerler serpistirdim.harika ,kitir kitir oldular.Ellerime saglik diyorum,tariflerinizin devamini bekliyorum.
Sevgilerimle....
ned
Yorum Gönder