Salı, Haziran 16, 2009
Auntie Em's Coconut -Cupcake
Bu keklerin gerçekten dayanılmaz ve tehlikeli bir yönü var, insanın fazla yememek için kendisini kontrol etmesi lazım. Çok hafif ve çekici . Tarifi " Auntie Em's Kitchen " dan kendime göre uyarladım. 32 adet cupcake ortaya çıktı .
Bu keki ayrıcalıklı kılan , içine ve üstüne taze rendelenmiş hindistancevizi konuluyor olması.
Oldukça yağlı ve hoş kokulu taze hindistancevizi , kekin ana malzemesi. Öncelikle 1 adet hindistancevizi aldım.Tornavida, çekiç ve eşimin yardımıyla , kalın kabuğu kırdık. İçindeki beyaz etli kısmı kabuktan ayırıp rendeledim.
Kekte kullanacağımız diğer malzeme "Buttermilk" :
Buttermilk Nasıl Hazırlanır?
Buttermilk 'i evde kolayca hazırlamak mümkün.Tarifi buradan aldım.
Gerekli olanlar:
-1 cup ölçü kabı
-süt
-sirke veya limon suyu
Yapılışı: Bir yemek kaşığı limon suyu veya sirkeyi ölçü kabının içine koyun , üzerini süt ile tamamlayın, karıştırın. 5 dakika bekledikten sonra , buttermilk tariflerde kullanılmak üzere hazır oluyor.
* * *
Hindistancevizi ve buttermilk hazır olduktan sonra tarife geçebiliriz.
Malzemeler:
1 cup yaklaşık 250 ml su bardağı
- 2 +1/3 cup un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı ucuyla tuz
-1 cup sıvıyağ (zeytinyağı ve Yudum mısırözü yağı karışımını kullandım)
-1 cup buttermilk
-3 yumurta(oda ısısında)
-1 paket vanilya
-1 cup şeker
-1 cup taze rendelenmiş hindistancevizi
Üzeri İçin:
-Krema
-Taze hindistancevizi
Yapılışı:
1. Fırını 180 C ısıtın.
2.Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
3.Buttermilk ve yağı ekleyin.Karıştırın.
4.Hindistancevizini ekleyin ve karıştırın.
5. Un , vanilya , kabartma tozu ve tuz karıştırarak , kek hamuruna eleyin.
6.Yaklaşık 32 adet kek kalıbını hazırlayın.
7. Kek kalıbının yarısını doldurun ve 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.
8. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ,ortasına temiz bir bıçak batırın.
9. Kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
10. Krema için krem şanti kullanabilirsiniz . Daha hafif bir krema isterseniz, yarım kilo süte 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı buğday nişastası , 4 yemek kaşığı şeker ve vanilya ilave edip koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
11.Kremayı cupcake lerin üzerine yayın ve bol miktarda hindistancevizi serpiştirin.
Şimdi sıra kocaman bir ısırıkta ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Auntie Em's Coconut -Cupcake.. Galiba adı böyle.. Ellerine sağlık Aslı Hocam, enfes bir sürpriz oldu pazartesi seminer sabahı. Çok leziz olmuş afiyetle yedim. Yaramazlardan fırsat bulursam ben de denemek isterim; diğer tarifler de çok cezbedici görünüyor :)
Sevgiler..
Zeynep G.
Aslıcım muhteşem olmuş ellerine sağlık kocaman sevgiler...
harika olmuş! ellerine sağlık. nasıl güzel bir beyaz bu?? :)
Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük,
sevinçlerimiz nisan yağmuru kadar bol olsun.
Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
ayy bu ne tatlı bişey:)) yemeye kıyamam ben bu kekcikleri valla...ellerine sağlık..sevgiler..
Müthiş görünüyorlar gerçektende. Bende taze hindistan cevizini çok severim. Eminim bu cupcakelere çok yakışmıştır. En azından görüntü harika diyebilirim. Buttermilk tarifini aldım, bi ara denicem. Tşk ederim tarif için, çünkü çok şey de kullanılıyor. Burada satılmadığı için zorlanıyordum.
Nasıl bir güzellik bu böyleeee...Ellerinize sağlıkkkk
Kek süper görünüyor. Cidden karşı koymak imkansız gibi:). Ellerine sağlık:).
Buttermilk yapılışını paylaşman da çok iyi olmuş. Pek çok tarifte faydalanabiliriz bu bilgiden, teşekkürler.
Sevgileeer:).
aslı
sevgili Zeytinağacı, tarifler ve fotoğraflar gerçekten çok güzel görünüyor. tariflerin özellikle zeytinyağı ile yapılması da oldukça iyi...hem sağlıklı hem de lezzetli...
Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Papatya Grubu Yemek Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.
çok güzel görünüyor.,ellerine saglik hayırlı ramazanlar.
Hımmm çok tatlı görünüyo elinize sağlık.
Enfes! Ama hindistan cevizinin tazesi çok yağlı geliyor bana.
Yorum Gönder