Malzemeler
- 1/2 su bardağı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1, 5 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket siyah çikolata
- 1 tutam tuz, vanilya
- üzerini süslemek için pudra şekeri
- Hamuru için teflon tencereye yağı koyun, eritin. Unu ekleyin. Un sararana dek kavurup, sütü azar azar una ilave edin.
- Ayrı bir kapta , toz şeker,vanilya, kakao ve rendelenmiş( rondodan geçirilmiş) çikalatayı karıştırın.
- Bu karışımı tencereye ekleyin. Karıştıra, karıştıra hamur haline getirin. Kaynamaya başladığında, ocaktan alıp ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını yavaş yavaş , yedire yedire ekleyin.
- Yine ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar beyaz olana kadar çırpın. Hamura azar azar karıştırarak yedirin.
- 6-8 adet sufle kabı ( toprak veya cam) yağlayıp bir miktar şeker serpiştirin ve yarısına kadar glecek şekilde hamuru doldurun.
- Sufleleri , önceden ısıtılmış 240 C fırında 25 dakika pişirin.
- Piştikten sonra pudra şekeri serpiştirip, üzerine krema ekleyerek sıcak olarak servis yapın.
21 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
aslıcım sufle ikramı sırasında olduğu için sufleyi krema eşliğinde servis ettiğmizi unuttuk galiba
nazik iltifatların için teşekkürler.sevgiler
münevver
Aslı harika bir lezzet bu! Bir çikolata tutkunu olarak, sıcak sıcak yenen çikolatalı bir tatlının üzerine lezzet düşünemiyorum!
Bu arada mutfağını bizlerle paylaşmak istersen eğer, bugün sobelendin:)
Sibel
Münevver, unutmadım aslında yazarken aklımdaydı da çok acele yazıp çıktığımdan öyle oldu , ben de güzel ikramın için teşekkür ediyorum,
Sibel çikolata reddedilecek birşey değil tabii:)...Sobeleme için sağol.Görüşürüz.
aslı altan altundal
aslıcım sufleyi çok seviyorum ama bir türlü cesaret edip yapamıyorum misafirlerime, önceden hazırlayıp misafirler otururken pişemezmi?
cevvale
merhaba,
gercekten harika gozukuyor. Suflenin bazı on adimlarini onceden tamamlayip son ana az sey bırakarak yapmak mumkun mu? Bu konuda fikri / deneyimi olan varsa paylasirsa cok sevinirim
nagme
Çok leziz gözüküyor.Canım istedi.Lakin bir noktayı sormak istiyorum, sütlü çikolata kullansam nasıl olur.Siyah çikolata bana çok acı geliyor.
Semanur/akcahan
Sufleye bayılırım.Arkadaşının ellerine sağlık.
DERYA
Cevvale ve Nagme önceden hamurunu hazırlayıp, hatta tabaklara bölüştürüp misafirler gelince pişirmek mümkün tabii.Sorun olmaz.Hazırlanıp , pişmesi neredeyse 1 saati buluyor çünkü.
Semanur, sütlü çikolata kullanılabilir.Denersem bende sütlü çikolata kullanırım.
Derya, teşekkürler.
aslı altan altundal
aslıcım hemen cevap yazdığın için çok teşekkür ederim En kısa zamanda deniyeceğim umarım seninkisi gibi güzel olur.
cevvale
Aslicim, sufle harika gorunuyor ellerine saglik, bu arada SOBE!!!hayatindaki seyleri 20 maddedede rastgele anlatmani sabirsizlikla bekliyorum:))
arzu
ben gerçek bir çikolata tutkunuyum!hayatımın olmazsa olmazlarından...sufle yapmak bir türlü kısmet olmadı,geçen gün t.v'den tarif almıştım,onuda kaybettim.bu tarif çok işime yarayacak! teşekkürler Aslı hanım.münevver hanımında ellerine sağlık! sevgiler...
Aydın!ın annesi
Sufle en sevdiğim tatlıdır. Tarif için çok teşekkürler. Denemek için sabırsızlanıyorum :)
Burcu
Harika görünüyor ve insanda hemen deneme isteği yaratıyor ;-))Yalnız bir kaç soru:
Mutfakta katıyağ ve yumurtayı mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum. Suflede tereyağ yerine sıvıyağ kullanmak mümkün mü? ve de yumurta sayısını azaltmak? örneğin yarı yarıya.
Bu güzel lezzeti bizimle paylaştığıniz için tesekkürler...
bilge
Sevgili Bilge yumurta miktarı azalınca diğer malzemelerin oranlarıda değişebilir.Değiştirilmezse sonuç ne olur bilemiyorum. Katı yağ yerine zeytinyağı kullanmak tabii mümkün ben denemedim henüz, ama yaptığımda sıvı yağ kullanacağım. Kolay gelsin.
aslı altan altundal
isteğimi yerine getirdiğiniz için teşekkür ederim.Yalnız onun adına kayseride yağlama denir.ama mutlaka denemelerini tavsiye ederim.afiyet olsun.
düriye
Sevgili Aslı bir sey sormak istiyorum.Kaynamakta iken yumurta karistiriliyor demişsin yumurtalar boyle pisme tehlikesinde olmuyormu yoksa ılınmasını beklemek dogru.Yapıcam ziyan etmekten korkuyorum Lutfen cevap verirmisin.Tesekkur ederim
deniz488
Deniz burası gerçekten püf noktası, sıcak karışıma atınca yumurta gerçekten pişiyor. Gerçi bununda çaresi var hemen blendrdan geçirilebilir ama olmaması için her iki tarafında aynı ılıklığa kavuşması gerekiyor. Yumurtalı karışıma sıcak karışım ılıtılarak eklenip aynı kıvama getiriliyor burada dikkatli olmak lazım. Karıştıra karıştıra ılıtılırsa daha iyi olur. Kolay gelsin diyorum.
aslı altan altundal
Merhaba.Tarifinizdeki paket çikolata kaç gr lık paket acaba?Denemeyi düşünüyorum,çok güzel görünüyor.Teşekkür ederim..
Merhaba,
100 gr çikolata paketi kullanılıyor. kolay gelsin.
Merhaba,tarifinizi denedim,biraz fazla pişirmişim galiba kek gibi oldu.Ama tadı inannılmaz güzeldi.Ölçüyü 2katına çıkarsam olabilir mi sizce yoksa ayrı ayrı mı yapmayalım fazla yapmak için.
Ölçüyü iki katına çıkarmak sorun olmaz sanıyorum . 2 katı ölçü olduğunda 8 yumurta için 3 bardak şeker koymak gerekir. Fazla olabilir. Diğer ölçüler uygun olur. Kolay gelsin.
Yorum Gönder